Redactie - 6 november 2018
In een reeks van toplijstjes mag ons eigen kikkerlandje natuurlijk niet ontbreken. Want ook in Nederland vind je tal van prachtige vakantieparken. Het zegt eigenlijk al genoeg dat elk park in de top 5 bekroond is met een Zoover Award. Ook benieuwd welke dit zijn? Of benieuwd naar de volledige top 20 populairste vakantieparken in Nederland? Lees dan snel verder!
We trappen het lijstje af met Center Parcs de Huttenheugte. We vinden Center Parcs natuurlijk niet geheel onverwacht in het lijstje van populairste vakantieparken. Dankzij de grote zwemparadijzen en het gezellige overdekte winkelcentrum is Center Parcs zeker voor gezinnen een fijne vakantiebestemming. Maar ook activiteiten als kanoën en bowlen behoren hier tot de mogelijkheden. Op de Huttenheugte zit je bovendien als het gaat om locatie gebakken. Je vindt dit park namelijk nabij Plopsaland in een prachtig stukje Drenthe. Jullie beoordeelden dit park met een 8 gemiddeld.
Stuk voor stuk bekroond met een Zoover Award, maar Hof van Saksen draagt zelfs de gouden variant. En dat is als we naar dit park kijken meer dan verdiend! Zo beschikt dit vakantiepark over een geweldig zwemparadijs (met wildwaterbanen) en volop activiteiten voor de kids. Van drukte is daarentegen geen sprake. Het plattelandsgevoel is hier namelijk overal voelbaar. En dat is waarschijnlijk nét dat extraatje waarmee Hof van Saksen in Drenthe zich onderscheidt van de rest. Hier is het zeker weten onbezorgd genieten met de kinderen. Gemiddeld gaven jullie dit park dan ook een 8,7.
Aan privacy geen gebrek bij de Leistert. Wij zijn in elk geval helemaal weg van de prachtige vrijstaande landhuizen met eigen omheinde tuin. Zo ook reviewer Niki: ‘Mooi ruim huis welke gewoon goed schoon was. Erg leuk park met een geweldig nieuw restaurant met binnen speeltuin in jungle-thema!’ De Leistert ligt in het Limburgse Roggel en ontvangt van jullie een 8,5 gemiddeld.
Kinderdromen worden werkelijkheid op Center Parcs het Heijderbos, want vervelen op dit park bestaat niet. Een absolute aanrader? Een waterfiets huren of klimmen en klauteren in de Jungle Dome. Als het aankomt op vermaak, dan is een weekend hier eigenlijk te kort. Denk aan leuke avondshows, maar ook een escape room. Het Heijderbos is bovendien geheel autovrij. Onbezorgd spelen voor de kids dus! Naast een Zoover Award krijgt dit park van jullie een 8,2.
Midden in de bossen van Hapert, met Mascotte Bollo en vernieuwde bungalow vind je Landal Het Vennenbos. Dit vakantiepark heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie. Ook reviewers zijn zeer enthousiast, zoals Dieter: ‘Het was reeds een superleuk park en met de vernieuwde bungalows is het enkel nog verbeterd!’ Reviewer Marinna gaat binnenkort zelfs voor de vijftigste keer naar dit vakantiepark, wauw! Landal Het Vennenbos is dus zeker weten een waardige nummer 1.
Benieuwd welke vakantieparken in Nederland nog meer goed scoren als het gaat om populariteit? Hieronder vind je ze allemaal op een rijtje. Wie weet zitten er een aantal leuke vakantiebestemmingen bij voor je volgende vakantie.
Staat jouw favoriete vakantiepark ook in dit toplijstje? Deel jouw ervaring met ons! Want wij zijn benieuwd.