Privacy- en Cookiebeleid
Welkom! Fijn dat je de tijd neemt om dit te lezen.
Jouw privacy is voor ons essentieel. Als jij tevreden bent, zijn wij dat ook. We behandelen en beveiligen persoonsgegevens van bezoekers en gebruikers met de grootst mogelijke zorg. In deze verklaring lees je welke gegevens we (kunnen) verzamelen, waarom we dat doen en wat jouw rechten zijn. Vragen over privacy? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens?
Zoover is een handelsnaam van Vakanties.nl B.V. (Zoover International GmbH).
- KVK: CH-020.4.082.835-0
- BTW nummer: CHE-438.125.250 MWST
- Rekeningnummer: NL35 RABO 0321 1478 98, t.a.v. Vakanties.nl B.V.
Postadres Zoover International GmbH Bleicherweg 10 CH-8002 Zürich, Switzerland
Alle aangeboden reizen vallen onder Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR: 3732). Zoover is lid van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen ANVR (05507).
Wat doen we?
We zijn onafhankelijk en werken voor vakantiegangers én accommodatie-eigenaren.
Op onze website verzamel je en lees je reviews over accommodaties, zoals hotels, appartementen, campings en vakantieparken. Alle beoordelingen komen van echte vakantiegangers die er zelf zijn geweest. Zo krijg je een eerlijk beeld van wat je kunt verwachten.
We controleren elke review volgens onze richtlijnen, zodat nep- of misleidende reacties worden uitgesloten. Accommodatie-eigenaren kunnen reageren en verbeteringen doorvoeren. Zo blijft Zoover dé plek voor echte ervaringen en betrouwbare meningen.
Op vakantie
Bij Zoover boek je je vakantie makkelijk en met een gerust gevoel. We werken als online reisbureau: wij brengen jou en de touroperator bij elkaar, zodat er een overeenkomst ontstaat tussen jullie twee. Zoover zelf is geen partij in de uiteindelijke (pakketreis)overeenkomst, we bemiddelen alleen. Jij kiest, wij regelen dat alles soepel loopt.
Op al onze boekingen gelden de ANVR-Reizigersvoorwaarden, de eventuele aanvullende voorwaarden van de touroperator én onze eigen aanvullende voorwaarden. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent. Geen kleine lettertjes, gewoon duidelijk, zoals vakantie hoort te zijn.
Waar is deze privacyverklaring op van toepassing?
Deze privacyverklaring geldt voor iedereen die onze websites bezoekt, zoals https://www.zoover.nl/ en https://www.zoover.be.
De verklaring is ook van toepassing op alle mensen van wie wij persoonsgegevens verwerken tijdens onze werkzaamheden en diensten. Dat kan zijn wanneer je een vakantie bij ons boekt, een review schrijft, of een accommodatie toevoegt. Met andere woorden: zodra we iets voor je doen of je ons platform gebruikt, hoort jouw privacy daar automatisch bij.
We gebruiken op onze websites ook links en knoppen naar andere platforms, zoals Facebook of reisaanbieders. Klik je daarop, dan verlaat je onze website. Vanaf dat moment gelden de privacy- en cookievoorwaarden van die andere partij.
Boek je via Zoover een vakantie bij een touroperator? Dan geldt, naast ons eigen privacybeleid, ook dat van de betreffende touroperator. Zo weet je altijd welke partijen jouw gegevens gebruiken en waarom.
Ben je verplicht jouw gegevens te verstrekken?
Nee, dat hoeft niet altijd. Als je bijvoorbeeld een review wilt plaatsen, ben je niet wettelijk verplicht om je gegevens met ons te delen. We vragen je juist om zo min mogelijk persoonlijke informatie. Wat we wél vragen, hebben we nodig om onze dienst goed te laten werken. Zonder die gegevens kunnen we jouw review niet plaatsen of je niet helpen via onze service.
Boek je online een vakantie via Zoover? Dan hebben we natuurlijk jouw persoonlijke gegevens nodig om je reis goed te kunnen regelen. Denk aan je naam, contactgegevens en je geboortedatum. We vragen nooit meer dan strikt noodzakelijk is om jouw vakantie mogelijk te maken.
Ben je eigenaar van een accommodatie? Dan beslis je zelf of je jouw gegevens met ons wilt delen door een account aan te maken. Wanneer een vakantieganger jouw accommodatie toevoegt, nemen we contact met je op om je daarvan op de hoogte te brengen. Lever je liever geen gegevens aan, dan kun je geen gebruikmaken van het eigenaarsaccount.
Hoe komen we aan jouw gegevens?
Je kunt heerlijk rondsnuffelen op onze website zonder dat je persoonlijke gegevens hoeft achter te laten. Zodra je als vakantieganger of accommodatie-eigenaar onze site bezoekt, verzamelen we automatisch wat technische informatie over je apparaat, bijvoorbeeld welk type browser je gebruikt of vanaf welk toestel je kijkt. Dat helpt ons om de website soepel te laten draaien.
Wil je iets actief doen op Zoover, zoals een review plaatsen, een accommodatie toevoegen, een vakantie boeken of een Zoover-account aanmaken, dan deel je zelf bepaalde gegevens met ons. Denk aan je naam, e-mailadres en eventueel foto’s. Bij een boeking hebben we iets meer gegevens nodig, zoals je telefoonnummer en geboortedatum. En natuurlijk je betaalgegevens, zodat we jouw reis goed kunnen afronden.
Soms ontvangen we ook gegevens via derde partijen, zoals sociale mediaplatforms of advertentienetwerken. Zo kunnen we advertenties laten zien die beter aansluiten op wat jij leuk of interessant vindt, bijvoorbeeld zonvakanties of familieresorts.
Wat doen we met jouw gegevens?
We gebruiken jouw gegevens alleen als daar een goede reden voor is. Altijd met zorg, altijd met het doel om jou beter te helpen. Hieronder lees je waarvoor we jouw (persoons)gegevens gebruiken.
Het plaatsen van een review
Wil je een review schrijven over je vakantie of accommodatie? Dan vragen we alleen een naam (die je zelf kiest) en je e-mailadres. Dat e-mailadres gebruiken we om te controleren of je een echte persoon bent, zo houden we de reviews op Zoover betrouwbaar.
Schrijf je voor het eerst een review? Dan maak je eerst een Zoover-account aan en verifieer je je e-mailadres. Daarna kun je meteen een review plaatsen en al je eerder geschreven beoordelingen terugzien. We gebruiken je e-mailadres alleen om je te informeren over je geplaatste review. Wil je die servicemails niet meer ontvangen? Dan kun je je eenvoudig afmelden via de link in het bericht.
Om misbruik of valse reviews te voorkomen, slaan we een paar extra gegevens op: je IP-adres, het tijdstip van bevestiging, je naam, informatie over je reis en de beoordeling die je gaf. Zo blijven de reviews eerlijk en de vakantiekriebels écht.
Ben je langere tijd niet actief? Dan krijg je van ons een bericht dat je wordt uitgeschreven. Plaats je vaker een review, dan bedanken we je graag via e-mail voor je bijdrage aan de Zoover-community.
Het beoordelen van een review
Zoover en haar partners hebben duidelijke richtlijnen voor reviews. We controleren streng, zodat aanstootgevende of neppe beoordelingen er meteen uit worden gehaald. Zo houden we Zoover betrouwbaar en onafhankelijk, precies zoals vakantiegangers het waarderen.
Eigenaarsaccount
Ben je eigenaar van een accommodatie? Dan kun je zelf jouw accommodatie toevoegen. We vragen daarbij om basisgegevens, zoals contactinformatie en foto’s. Zo kunnen we jouw accommodatie goed tonen en jou als eigenaar bereiken.
Nieuwe eigenaar? Dan nemen we persoonlijk contact op om uit te leggen wie we zijn, hoe Zoover werkt en welke mogelijkheden er zijn om jouw accommodatie te laten zien.
Met een eigenaarsaccount kun je reviews beantwoorden, informatie aanpassen en updates ontvangen zodra er een nieuwe review verschijnt. Daarvoor gebruiken we je naam, functie en contactgegevens. Je maakt zelf een login en wachtwoord aan, wij bewaren dat veilig, zodat je niet telkens opnieuw hoeft in te loggen.
Gepersonaliseerde nieuwsbrief
Als je dat wilt, sturen we je onze Zoover-nieuwsbrief. Je meldt je aan via de website of via een e-mail na het plaatsen van een review of het aanmaken van een account. We vragen dan om je naam, geslacht en eventueel je vakantievoorkeuren. Zo kunnen we de nieuwsbrief persoonlijk maken, met tips die écht bij je passen.
Heb je ook reviews geschreven? Dan koppelen we die aan je e-mailadres, zodat we de inhoud van de nieuwsbrief nog beter kunnen afstemmen op jouw interesses. Geen zin meer in de nieuwsbrief? Uitschrijven kan altijd met één klik onderaan de mail.
Zoover Account
Met een Zoover-account heb je één plek waar alles samenkomt: je boekingen, je reviews en je persoonlijke gegevens. Je hoeft niet steeds opnieuw alles in te vullen, wel zo makkelijk bij het boeken van je volgende vakantie.
Bij het aanmaken van je account vragen we om je voornaam, achternaam en e-mailadres. Boek je daarna een vakantie, dan verschijnt die automatisch in je Mijn Zoover-account.
Het boeken van een vakantie
Wanneer je via Zoover boekt, vragen we om gegevens die nodig zijn om je vakantie goed te regelen: je naam, telefoonnummer, geboortedatum en je betaalgegevens. Met die informatie zorgen we ervoor dat jouw vakantie netjes wordt geboekt en bevestigd.
Marktonderzoek en servicedoeleinden
We werken continu aan een betere dienstverlening. Daarom gebruiken we je gegevens soms voor onderzoek of servicevragen. Dat kan gaan om feedback, een klacht, of een algemene tevredenheidsenquête. Vaak gebeurt dat anoniem, zodat je gegevens niet worden gedeeld. Soms gebruiken we je e-mailadres om datasets te vergelijken, natuurlijk alleen op een veilige manier, met respect voor jouw privacy.
Cookies en advertenties
We willen je graag helpen de vakantie te vinden die écht bij je past. Daarom gebruiken we gegevens om onze website en advertenties te verbeteren. We verzamelen bijvoorbeeld informatie over je surfgedrag, je browser en je apparaat. Dat doen we via cookies, kleine bestandjes die helpen de site persoonlijker te maken.
Sommige cookies plaatsen we zelf, andere komen van partners waarmee we samenwerken. Zo kunnen we aanbiedingen laten zien die passen bij jouw interesses, of juist zorgen dat je niet steeds dezelfde advertentie ziet.
Wil je precies weten hoe dat werkt? Lees dan onze cookieverklaring, daar leggen we alles rustig uit.
Welke wettelijke grondslagen hebben wij om jouw gegevens te verwerken?
Bij Zoover gebruiken we jouw gegevens niet zomaar. We doen dat alleen als daar een wettelijke reden voor is. Hieronder leggen we uit op welke gronden we dat doen, in gewone taal.
Reviews en accounts
Wanneer je een review schrijft, een accommodatie toevoegt of een account aanmaakt, verwerken we jouw gegevens omdat we een contractuele relatie hebben. Dat klinkt formeel, maar het betekent simpelweg: jij gebruikt onze dienst, en wij moeten die goed kunnen uitvoeren.
Daarnaast hebben we een aantal gerechtvaardigde belangen, redenen die nodig zijn om Zoover te laten werken zoals bedoeld:
- We gebruiken gegevens om onze dienstverlening mogelijk te maken: een compleet overzicht van vakanties, bestemmingen en accommodaties.
- We doen onderzoek om Zoover te verbeteren en misbruik (zoals nep-reviews) te voorkomen.
- We beschermen het recht op vrijheid van meningsuiting: jij mag jouw ervaring delen, en andere vakantiegangers mogen die lezen.
Bij alles wat we doen, maken we een zorgvuldige afweging tussen jouw privacy en onze belangen. We willen dat Zoover betrouwbaar, eerlijk en veilig blijft, voor iedereen.
Op vakantie
Boek je een vakantie via Zoover? Dan gebruiken we jouw gegevens ook op basis van diezelfde contractuele relatie. We hebben ze nodig om jouw reis te regelen en alles goed te laten verlopen.
Daarnaast geldt ook hier ons gerechtvaardigde belang: we willen jou een soepele ervaring bieden en onze diensten blijven verbeteren.
Kortom: we verwerken alleen wat echt nodig is om jouw vakantie te kunnen verzorgen, reviews mogelijk te maken en Zoover betrouwbaar te houden.
Delen we jouw gegevens met derden?
Ja, dat doen we, maar alleen wanneer het nodig is om onze diensten goed uit te voeren. We delen gegevens met touroperators die jouw vakantie verzorgen, met e-mail- en technische partners die helpen bij nieuwsbrieven, analyses en onderhoud, en met reispartners waarmee we reviews uitwisselen. Zo kunnen beoordelingen ook op hun websites verschijnen.
Zoover kan jouw review ook tonen op eigen of partnerwebsites, inclusief de naam die je hebt opgegeven, je tekst, foto’s en verblijfperiode. Omdat we internationaal werken, kan een review worden vertaald zodat ook andere vakantiegangers jouw ervaring kunnen lezen.
Soms delen we anonieme gegevens met onderzoeksbureaus of verstrekken we gegevens als we daar wettelijk toe verplicht zijn. We werken vooral met partijen binnen Europa. Delen we iets daarbuiten, dan zorgen we voor extra beveiliging volgens de Europese privacywetgeving.
Zoover deelt alleen wat echt nodig is, met betrouwbare partners en altijd zorgvuldig beveiligd. Zo blijft jouw informatie net zo veilig als jij op vakantie.
Hoe beveiligen we jouw gegevens?
Bij Zoover nemen we jouw privacy serieus. We doen er alles aan om jouw gegevens veilig te houden, of je nu een review schrijft, een boeking maakt of gewoon even rondkijkt.
We beschermen jouw gegevens met verschillende maatregelen:
- Versleutelde verbindingen (SSL): alles wat je bij ons invult, wordt veilig verzonden.
- Streng toegangsbeleid: alleen medewerkers en partners die jouw gegevens écht nodig hebben, kunnen erbij en zij hebben een geheimhoudingsplicht.
- Veilige samenwerking: met iedere partij die namens ons persoonsgegevens verwerkt, sluiten we duidelijke overeenkomsten. Zo weten we zeker dat zij net zo zorgvuldig omgaan met jouw informatie als wij.
Dankzij deze maatregelen blijven jouw gegevens goed beschermd. Zo kun jij zonder zorgen boeken, reviews schrijven en genieten van alles wat Zoover te bieden heef
Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
We bewaren jouw gegevens alleen zolang dat nodig is, niet langer. Hoe lang dat precies is, hangt af van het doel waarvoor we ze gebruiken.
- Reviews: jouw reviews blijven in principe bewaard, ook oudere. Zo kunnen andere vakantiegangers zien hoe accommodaties zich ontwikkelen en hoe er met feedback wordt omgegaan. We controleren regelmatig of een review nog relevant is.
- Mailings en nieuwsbrieven: zodra je je afmeldt, verwijderen we jouw gegevens direct uit onze verzendlijst.
- Overige gegevens: die bewaren we alleen zolang dat nodig is om onze diensten goed uit te voeren of te voldoen aan wettelijke verplichtingen.
Alles wat we bewaren, heeft dus een reden. Zodra die reden verdwijnt, verwijderen we de gegevens. Zo blijft jouw informatie veilig én zinvol, precies zoals je van Zoover mag verwachten.
Welke rechten heb jij ten aanzien van jouw gegevens?
Bij Zoover vinden we het belangrijk dat jij zelf de regie houdt over je gegevens. Je hebt verschillende rechten waarmee je kunt bepalen wat wij ermee doen.
Je kunt ons altijd vragen om:
- Inzage: weten welke gegevens we van je hebben.
- Correctie: onjuiste of verouderde gegevens te laten aanpassen.
- Verwijdering: je gegevens (of reviews) te laten verwijderen of anonimiseren.
- Beperking of bezwaar: bezwaar te maken tegen het gebruik van je gegevens, bijvoorbeeld voor marketing.
- Overdraagbaarheid: je gegevens in elektronische vorm te ontvangen of door te laten sturen naar een andere organisatie.
Wil je geen nieuwsbrieven of e-mails meer ontvangen? Dan kun je je op elk moment eenvoudig afmelden via de link onderaan onze berichten. Een verzoek of bezwaar kun je sturen naar onze klantenservice, vermeld daarbij dat het om persoonsgegevens gaat, zodat we je snel kunnen helpen.
Om zeker te weten dat het verzoek echt van jou komt, kunnen we je vragen om een kopie van je identiteitsbewijs. Gebruik daarvoor de Kopie-ID app van de Rijksoverheid en maak je foto, BSN, documentnummer en MRZ (de strook met cijfers) zwart. Zo blijft je privacy beschermd.
Wil je inzage in gegevens die gekoppeld zijn aan een cookie? Stuur dan ook een kopie van die cookie mee. Je vindt deze in de instellingen van je browser. (Let op: cookies kun je alleen zelf verwijderen.)
Ben je niet tevreden over hoe we met jouw gegevens omgaan? Laat het ons weten, we denken graag mee over een oplossing. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via autoriteitpersoonsgegevens.nl.
Zo weet je zeker: bij Zoover blijft jouw privacy net zo goed beschermd als je vakantiegevoel.
Cookieverklaring
Algemeen
Bij Zoover gebruiken we cookies om onze website beter te laten werken, jouw ervaring persoonlijker te maken en je relevante vakantietips te tonen. In deze cookieverklaring lees je welke cookies we gebruiken, waarom we dat doen en hoe jij daar invloed op hebt.
Wil je meer weten over hoe we met persoonsgegevens omgaan? Lees dan onze privacyverklaring hierboven.
Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine tekstbestandjes die door je browser worden opgeslagen op je computer, tablet of telefoon wanneer je onze website bezoekt. Ze beschadigen je apparaat niet, maar helpen ons om te zien hoe de website wordt gebruikt en hoe we deze kunnen verbeteren.
Een cookie herkent apparaten, geen personen. Daardoor weten we bijvoorbeeld dat iemand onze site al eerder heeft bezocht, maar niet wie dat precies is.
Wat doen wij met cookies?
Met cookies verzamelen we technische gegevens, zoals:
- je IP-adres
- je besturingssysteem
- de browser die je gebruikt
- de pagina’s die je bezoekt
Zo krijgen we inzicht in wat goed werkt op de site en wat beter kan. Sommige cookies worden geplaatst door onszelf, andere door onze partners, bijvoorbeeld voor advertenties of analyses. Als je tijdens je bezoek bent ingelogd bij een account (zoals Google), kan het zijn dat cookies ook daar informatie mee combineren. Dat hangt af van je eigen instellingen bij die dienst.
Soorten cookies
We gebruiken drie soorten cookies: functioneel, analytisch en marketing/tracking.
- Functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt. Ze onthouden bijvoorbeeld je taalvoorkeur of wat je eerder hebt bekeken.
- Analytische cookies helpen ons te begrijpen hoe bezoekers onze site gebruiken. Daarmee verbeteren we de inhoud en gebruiksvriendelijkheid. We gebruiken onder meer Google Analytics, Hotjar, Snowplow en Tealium. Met Google hebben we een verwerkersovereenkomst gesloten en het IP-adres wordt geanonimiseerd.
- Marketingcookies zorgen ervoor dat jij advertenties en aanbiedingen ziet die echt bij je passen. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen over vakanties die aansluiten bij jouw zoekgedrag.
Advertenties en tracking
Met jouw toestemming plaatsen Zoover en haar partners, zoals Google, Microsoft Bing en Facebook, trackingcookies. Die cookies helpen ons te begrijpen welke pagina’s je bezoekt en welke vakanties je interessant vindt. Zo kunnen we advertenties laten zien die beter bij je passen, zonder dat je steeds dezelfde banner ziet.
We werken samen met betrouwbare adverteerders en vakantieparken. Zij kunnen anonieme gegevens verzamelen om te meten hoe hun advertenties presteren. Zo blijft onze dienstverlening gratis én relevant, terwijl jouw privacy volledig beschermd blijft.
De volgende adverteerders plaatsen banners op Zoover en kunnen gegevens verzamelen wanneer je op hun banner klikt:
Vaya • Capfun • Yelloh! Village • EuroParcs • RCN • Playa Brava • GardaHill • Grand Horizon Boutique Resort • Landgoed Ruwinkel • Bungalowpark It Wiid • Pinkers • WELL PALACE SİDE • Europa Silvella • Riadh Palms Resort & Spa • Haus Diana Bad Kleinkirchheim • Village de la Guyonnière • Interpals • Hotel Pachmair • Camping Adria • SWANDOR HOTELS & RESORTS • Broedershoek • Camping De Paal • Sunelia L’Hippocamp • Der Brabander • Vakantiepark Lorkenbos • Wunderland • Naturlich • Vier Jahreszeiten • Residence Belmonte Vacanz • Camping et Gîtes Des Bains
Zoover en haar partners gebruiken deze informatie uitsluitend om jouw vakantiebeleving te verbeteren, nooit om je persoonlijk te volgen.
Hoe kun je cookies verwijderen of uitschakelen?
Je kunt onze cookies altijd uitschakelen of verwijderen via de instellingen van je browser. Houd er wel rekening mee dat de website dan minder goed kan werken en sommige functies niet meer beschikbaar zijn.
Hoe je dat precies doet, verschilt per browser (bijvoorbeeld Chrome, Safari of Firefox). In je instellingen kun je kiezen of je cookies wilt accepteren, blokkeren of automatisch laten verwijderen.
Waar kun je heen met vragen?
Heb je vragen over hoe Zoover cookies gebruikt, of wil je meer weten over jouw privacy? Neem dan contact op met onze klantenservice. De contactgegevens vind je in onze privacyverklaring. Zo houden we alles open, duidelijk en zorgeloos, net als je vakantie.