10 heerlijke vakantielanden

Redactie - 27 juni 2014

10 heerlijke vakantielanden

Redactie - 27 juni 2014

Welke vakantielanden staan hoog op ons vakantielijstje? Gooi je het liefst de caravan achter de auto? Of sjees je graag naar Zuid-Europa? Stiekem weten wij het wel, want Zoover trok een blik statistieken open en kwam tot de conclusie dat Nederlanders het dolst zijn op Frankrijk, ons eigen kikkerlandje en het zonnige Spanje.

frankrijk

1. Frankrijk

Frankrijk is heerlijk om te vertoeven. Dit land heeft zoveel verschillende kanten: van flaneren over de boulevards van Nice, tot kamperen in de bergen. Een ander voordeel is dat je over de Route du Soleil al in een dag naar het land van pain en vin zoeft!

nederland

2. Nederland

Nederland was in 2014 goed voor de tweede plek in de top tien van favoriete vakantielanden! Ons eigen land heeft dan ook heel veel fijns te bieden. Van de brede stranden op de Waddeneilanden en de Friese meren, tot het warme Zeeland en de heuvels van Limburg. En wat te denken van de grachten?

spanje

3. Spanje

Ook Spanje is één van onze favorieten. Hoe kan het ook anders: voor het land van de eeuwige zon willen wij ons kikkerland wel ontvluchten! Een schitterend land met een rijke cultuur en historie. De Spaanse costa’s zijn erg in trek, maar ook de Spaanse eilanden zoals de Canarische Eilanden, Ibiza en Mallorca zijn favoriete bestemmingen. De Spaanse keuken is voor ons aardappeleters ook een verademing: van de heerlijkste tapa’s en paella tot een glas sangria of een lekkere cerveza.

Italie

4. Italië

Italië, bekend om zijn ansichtkaart-achtige landschappen en smakelijke keuken, is een heerlijke get away. Qua cultuur komt de vakantieganger in dit land goed aan zijn trekken: zo bouwden de Romeinen er bijvoorbeeld het openluchtmuseum genaamd Rome, en bewaarde de Vesuvius vulkaan eeuwen geleden zorgvuldig het stadje Pompei voor ons. Daarnaast is er een uitstekend aanbod van campings, hotels en vakantiehuizen. Italië is qua afstand goed aan te rijden met de auto.

turkije

5. Turkije

Ook Turkije heeft steevast een plek in onze vakantielanden favo’s. Turkije is vooral in trek bij vakantiegangers die van hoge temperaturen houden en honderd procent zonzekerheid houden. Daarnaast trekken de relatief goedkope all inclusive vakanties veel mensen aan. Brede zandstranden, rotspartijen die overgaan in azuurblauwe golven en kruidig ruikende bazaars: zucht!

griekenland

6. Griekenland

De grote stijger die we in 2014 hadden, was vakantieland Griekenland! Er keken dat jaar bijna 20 procent meer mensen op de Griekenland pagina’s van Zoover. En terecht ook, dat dit zonnige land met zijn prachtige Byzantijnse kerkkoepels, langgerekte stranden, klassieke zuilen en Souvlaki in trek is! Los van deze rating, raden we je Griekenland aan: met de prachtigste eilanden en natuurlijk ouzo!

duitsland

7. Duitsland

Onze oosterburen bieden je prachtige bossen, heuvelachtige landschappen en verkoelende meren. Duitsland is een aantrekkelijk en vooral goed aan te rijden vakantieland.

Oostenrijk

8. Oostenrijk

Oostenrijk is een fantastisch vakantieland voor mensen die toe zijn aan rust, natuur en sportiviteiten. Ook voor ouders met jonge kinderen is het een geweldige bestemming. Bij de meeste hotels en appartementen worden kindvriendelijke faciliteiten aangeboden. Voor de actieve vakantieganger is dit land bij uitstek geschikt om te wandelen, fietsen, paardrijden, tennissen, zwemmen, raften en te vissen.

portugal

9. Portugal

Voor een uiterst uiterst zonnige vakantie en je in Portugal aan het goede adres. De Algarve heeft heerlijke stranden en vanuit de eindeloze Costa de Lisboa breng je zo een bezoekje aan Lissabon. Het heldere zeewater steekt wonderschoon af tegen het ruige landschap dat je in Portugal langs de kust vindt.

croatia

10. Kroatië

De afsluiter, maar daarom echt niet minder mooi, was het Oost-Europese Kroatië. Geografisch gezien ligt Kroatië in het hart van Europa, op het kruispunt van de Romeinse en Griekse cultuur. Hoewel het een geheel eigen stijl heeft, lijkt de mediterrane kustlijn op die van veel Zuid-Europese landen. Groot voordeel is dat je in Kroatië een relatief goedkope vakantie kunt hebben!

Button - Beoordeling toevoegen