Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Italië

Vakantie in Italië

Header Italië

In Italië is vakantie vieren genieten. Of je nu een cultuursnuiver, koffieleut, shopaholic, zonaanbidder, bourgondiër, wintersporter, natuurliefhebber of wijnproever bent: tijdens een vakantie in Italië beleef je gewoon la dolce vita!


Populair
Over Italië

Over Italië
Over Italië
Over Italië
Over Italië
Over Italië
Over Italië

In Italië is vakantie vieren genieten. En daar wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Of je nu een cultuursnuiver, koffieleut, shopaholic, zonaanbidder, bourgondiër, wintersporter, natuurliefhebber of wijnproever bent: tijdens een vakantie in Italië beleef je gewoon la dolce vita!

Italië is een veelzijdig land. Noord en Zuid Italië verschillen erg van elkaar. Het noorden heeft bergen, een koeler klimaat, de Duitse taal en is economisch rijker. Wintersport is in dit gebied erg gewild, zo gelegen in het zuidelijke gedeelte van de Alpen. Zo'n kwart van de bergketen ligt in Italië en deze regio vormt letterlijk een grens met de naastliggende landen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië.

Het zuiden is rijker aan ongerepte natuur, vulkanen maken deel uit van het landschap en de bevolking is er, ondanks dat ze armer zijn, ontzettend gastvrij. Het vaste land wordt afgewisseld met een aantal eilanden, waaronder Sicilië, Sardinië en Stromboli, de gelijknamige vulkaan. Het welbekend Italiaanse eten wordt er op traditionele wijze verbouwd én bereid en er heerst een heerlijk mediterraans zeeklimaat.

Noord en Zuid vallen samen in één land dat door haast elke Nederlander herkent wordt door de laars-vormige vorm van het land op de landkaart.

Je kunt Italië niet bezoeken zonder af te reizen naar een van de vele stranden. Italië deelt met Noorwegen en Griekenland een van de langste kusten in Europa. In totaal is er 7.300 kilometer aan kustlijn. De ene kust is nog mooier dan de ander! Een paar toppers zijn San Vito lo Capo op Sicilië, Punta Prosciutto in Puglia en Villasimius op Sardinië. Ook de Amalfikust, die wordt beschouwd als één van de mooiste kusten ter wereld, is tijdens een vakantie in Italië zeker het bezichtigen en bezoeken waard.

Naast zonvakanties vallen ook stedentrips in de smaak bij Italië-liefhebbers. Wanneer je op stedentrip naar Italië gaat kom je terecht in een bonte mix van modern design en romantische oudheid. Rome, Florence, Venetië, Milaan. Stuk voor stuk steden met een rijke historie en boordevol cultuur. Italianen reizen zelf in hun vakanties het liefst af naar de kust. Wil je een rustige zonvakantie, zorg dan dat je buiten de schoolvakanties van de locals gaat. Kies je voor een last minute naar Italië dan reis je op een goedkope manier. Populair zijn vooral nu een vakantie naar Venetië , Rome, Sicilië en Sardinië.

De campings in Italië zijn fenomenaal, rond het Gardameer, Veneto & Toscane barst het van de schitterende campings. Deze plaatsen zijn een gewilde bestemming van iedere vakantieliefhebber uit ons eigen Nederland. Geniet van de schitterende omgeving en vergezichten bij het Gardameer, de oudheid in de regio Toscane, en de zee. Ook het eten en drinken zijn op de Italiaanse campings prima verzorgt!

Op het Zoover blog hebben wij ook een aantal interessante artikelen geschreven over een vakantie naar Italië. Wil jij bijvoorbeeld weten wat de beste stranden zijn? Of je een vignet nodig hebt? Lees dan één van de volgende artikelen:

Weet jij al hoe jij je vakantie in Italië gaat invullen?