Goed nieuws! Alle EU-landen hebben nu code groen of geel. Lees hier wat dat betekent voor jouw vakantie.

Friesland
Advertentie

Vakantie in Friesland

Grazende koeien in groene weilanden, kabbelend water klotsend tegen kades van boeren dorpjes en witte zeilen op eindeloze meren. Houd jij van water? Dan is Friesland bij uitstek de plek waar jij een heerlijke vakantie gaat beleven. Gooi de trossen los en ervaar het Friese vakantiegevoel!

Lees meer
Selecteer hieronder je filters
 • Met wie en wanneer reis je?

  Als we dat weten, kunnen we je overal de juiste prijsinformatie laten zien.

  2 volwassenen
  Volwassenen

  12+

  2

  Kinderen

  2 tot 12 jaar

  0

  Baby's

  Jonger dan 2

  0

  Leeftijd bij thuiskomst. Min. 1 persoon ouder dan 18.
Advertentie
Annuleren

Jouw filters

Sorteren:
Kaart
Je hebt geen filters geselecteerd
877

vakanties Friesland

Over Friesland

Grazende koeien in groene weilanden, kabbelend water klotsend tegen kades van boerendorpjes en witte zeilen op eindeloze meren. Houd jij van water en rust? Dan is Friesland bij uitstek de plek waar jij een heerlijke vakantie gaat beleven. Gooi de trossen los en ervaar het Friese vakantiegevoel!

Uniek

Friesland, of Fryslân, zoals de Friezen de provincie noemen, is qua cultuur misschien wel de meest bijzondere regio van het land. Met een eigen taal en typisch Friese sporten zoals kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen is het een unieke provincie. Daarnaast staat Friesland bekend om de heerlijke lokale lekkernijen: een dikke plak suikerbrood met verse roomboter, Fryske dúmkes en gedroogde worst zijn favoriet.

Populaire plaatsen in Friesland

De Elfstedentocht op natuurijs is sinds 1997 niet meer mogelijk geweest, maar de 200 kilometer lange route bestaat nog steeds. Al wandelend, fietsend, zeilend of met de auto kom je langs de mooiste pittoreske havens en historische stadjes van de provincie. Zo bezoek je provinciehoofdstad Leeuwarden, maar ook kleine steden als Sneek, Workum, Harlingen en Dokkum.

Het bruisende Leeuwarden

Leeuwarden

is de ideale vakantiebestemming voor een weekendje weg, of een dagje shoppen en struinen door de historische straatjes. De Friese hoofdstad heeft maar liefst 217 rijksmonumenten waarmee het in de top 15 Nederlandse monumentengemeenten staat. In de historische binnenstad vind je prachtige kerken, molens en pakhuizen, maar ook gezellige winkels en horeca.

Waterstad Sneek

Ook het welbekende Sneek is een bezoekje waard tijdens je vakantie in Friesland. De stad ligt aan het Sneekermeer, waar verschillende watersporten worden beoefend. Bezoek in augustus ook eens de Sneekweek. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden er elke dag zeilwedstrijden en feestelijke activiteiten door de stad georganiseerd. Een aanrader om met het gezin, vrienden of partner te bezoeken.

Liefde voor water

Watersporters kunnen hun lol op tijdens een vakantie in Friesland. Zeil over de grote meren, glijd met een fluistermotorbootje door idyllische vennetjes of probeer je surfvaardigheden uit bij één van de vele strandjes die er in Friesland te vinden zijn. Heb je weinig ervaring met watersport? Dat geeft niets. Door heel Friesland zitten surf, -en zeilscholen verspreid waar je alle soorten watersport kan leren.

Vakantie met kinderen

Friesland is eigenlijk één grote speeltuin en dus ideaal voor een vakantie met kinderen. Naast de watersporten die er te beoefenen zijn, met of zonder begeleiding, zijn er ook tal van uitstapjes te maken. Breng een bezoekje aan het Kameleondorp Terherne, de Aquazoo in Leeuwarden of ga naar het Woudagemaal, het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog echt werkt!

Weer en klimaat

Net als in de rest van Nederland heeft Friesland een gematigd zeeklimaat. Toch zijn er wel verschillen tussen West (Waddengebied en IJsselmeerkust)- en Oost-Friesland door de invloed van de Noordzee. Check daarom altijd de weersvoorspelling vooraf!

Goedkope vakantie Friesland

Zit je aan een goedkope vakantie in eigen land te denken? Dan is het helemaal geen gek idee om naar Friesland af te reizen. Er zijn tal van goed betaalbare campings en huisjes te vinden in de regio. Kijk rond op Zoover en laat je informeren en inspireren. Je vindt vast een mooie vakantie die past bij al jouw wensen!

Advertentie
Advertentie