3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
Kaapverdië (Cabo Verde)

Vakantie in Kaapverdië Cabo Verde

Header Kaapverdië

Door het tropische klimaat is een vakantie naar Kaapverdië het hele jaar populair voor een zonnige strandvakantie. Je combineert hier een heerlijke zonvakantie met interessante cultuur en prachtige natuur.

Populair
Kaapverdië (Cabo Verde)
Verwijder filters
Over Kaapverdië

Tijdens je vakantie in Kaapverdie combineer je een heerlijke zonvakantie met interessante cultuur en super mooie natuur. Wat mag je niet missen tijdens je vakantie naar Kaapverdië?

Santiago is het grootste eiland van de archipel Kaapverdië, hier ligt ook de hoofdstad: Praia. Op Santiago komt de Afrikaanse sfeer van alle eilanden het meeste terug. Groene heuvels, valleien en kilometers aan bananenplantages sieren het eiland. Naast hoofdtad Praia is volgens vele reizigers is het dorpje Tarrafal onmisbaar tijdens je bezoek aan Santiago. Een geliefde plek bij surfers door het hagelwitte strand vergezeld door oneindige rijen palmbomen.

Sal is de populairste plek van Kaapverdië voor een vakantie. Het eiland is niet veel groter dan Texel, dus voor bezienswaardigheden hoef je niet lang te reizen. Het eiland is vooral populair bij zon- en strandaabidders die even helemaal onderuit willen. Op Sal tref je tal van watersportmogelijkheden, mooie stranden, bezienswaardigheden en een goed geregeld openbaar vervoersnetwerk. Santa Maria is het bekendste dorp op Sal, vooral omdat hier de meeste accommodaties gevestigd zijn.

Boa Vista is het tweede grootste eiland van Kaapverdië en ligt het meest oostenlijk van de eilandengroep. Boa Vista is zo goed als vlak en beschikt over 55 kilometer strand. Mede door deze tropische sferen behoort Boa Vista samen met Sal tot de populairste bestemmingen op Kaapverdië. De wind op Boa Vista biedt watersporters de nodige uitding en zonaanbidders komen hier aan hun trekken vanwege de adembenemende stranden.

Kaapverdië heeft een schitterende onderwaterwereld en is daarom een erg mooie plek om te duiken. Je zwemt er tussen trompetvissen, kreeften, schildpadden, pijlstaartroggen en verpleegstershaaien. Door de ligging van de eilanden steekt er regelmatig een wind op, wat het tot een ideale kite- en windsurflocatie maakt. De locals zijn niet alleen soepel op het water, maar ook in de heupen. Kaapverdië kent namelijk twee bekende muziekstijlen: Funaná en Morna. De Funaná is swingende dansmuziek terwijl de Morna langzaam en melancholiek is. Ga dus voor een swingende vakantie naar Kaapverdië.

De eilandengroep is ontdekt door de Portugezen. Portugees is dan ook de officiële taal op de eilanden. Kaapverdië heet eigenlijk ‘Cabo Verde’. Met Engels kun je je ook prima redden in Kaapverdië. Het internationale karakter vind je terug op de menukaarten in gezellige restaurants. Als je helemaal op wilt gaan in de cultuur van de Kaapverdianen kun je je aan de ‘Grogue’ wagen, dit is een lokale drank gemaakt van rum en rietsuiker.

Zie jij een last minute zonvakantie wel zitten? Kaapverdië is het hele jaar door een perfecte bestemming. Na ongeveer 6 uur vliegen bevindt je je in een waar tropisch paradijs.