Laagsteprijsgarantie
/Is Zoover betrouwbaar? Dit zijn de voordelen en zekerheden van een pakketreis
Is Zoover betrouwbaar? Dit zijn de voordelen en zekerheden van een pakketreis

Is Zoover betrouwbaar? Dit zijn de voordelen en zekerheden van een pakketreis

Ontdek hoe je vakantie beschermd is met ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Is je vakantie bij Zoover goed verzekerd en beschermd?

Boek je een vakantie, dan wil je dat alles goed geregeld is. Zonder gedoe, en met de zekerheid dat je ergens op kunt terugvallen als dat nodig is. Maar hoe zit dat precies bij Zoover?

Bij Zoover zit je goed. We zijn aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Dat betekent dat je duidelijke rechten hebt, je geld beschermd is bij faillissement en je wordt geholpen bij onvoorziene situaties. Zo boek je altijd met een gerust gevoel.

Voordelen pakketreis vs. zelf boeken

Vraag je je af wat er gebeurt als er iets misgaat met je vakantie? Bijvoorbeeld als je vlucht wordt geannuleerd, je hotel verandert of je onverwacht niet kunt vertrekken? Bij een pakketreis is dat goed geregeld.

Met een pakketreis boek je alles in één keer: je vlucht, verblijf en eventuele extra’s. Daardoor hoef je niet zelf uit te zoeken wie verantwoordelijk is of wat je rechten zijn. Bovendien boek je met extra zekerheid als de reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, SGR en het calamiteitenfonds. Dat geeft vertrouwen als er iets misgaat voor of tijdens je reis.

Verandert er iets vóór vertrek of tijdens je vakantie? Dan heb je één aanspreekpunt: de reisorganisatie. Die denkt met je mee en zorgt voor een oplossing. Zo sta je er niet alleen voor en kun je rekenen op duidelijke afspraken en goede ondersteuning.

Waar heb je recht op bij problemen met je vakantie?

Gaat er iets mis met je vakantie, zoals een wijziging, annulering of onverwachte situatie op je bestemming? Dan wil je weten waar je recht op hebt. Bij Zoover sta je er niet alleen voor: we zijn aangesloten bij organisaties die jouw belangen beschermen en ervoor zorgen dat je goed geholpen wordt.

Wat als je vakantie wordt gewijzigd?

Stel: je hotel wordt vlak voor vertrek gewijzigd of je vlucht vertrekt ineens op een ander tijdstip. Wat zijn dan je rechten? Zoover is aangesloten bij de ANVR. Deze brancheorganisatie heeft duidelijke regels over wat wel en niet mag bij wijzigingen in je vakantie, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De ANVR reis voorwaarden lees je hier.

Wat gebeurt er als je vlucht wordt geannuleerd?

Wanneer een vlucht wordt geannuleerd, bekijken we direct welke alternatieve vluchten mogelijk zijn, bijvoorbeeld een dag eerder of later. Ook de hotelreservering wordt dan aangepast. Zo kunnen we veel vakantiegangers toch laten genieten van een welverdiende vakantie.

Als dit niet lukt, bijvoorbeeld doordat er geen vluchten of hotelkamers beschikbaar zijn, dan wordt de reis kosteloos geannuleerd. De betaalde reissom wordt vervolgens terugbetaald, zodat je snel een nieuwe reis kunt boeken.

Wat gebeurt er als de reisorganisatie of airline failliet gaat?

Je boekt een vakantie en betaalt vooruit. Maar wat als de reisorganisatie of airline failliet gaat? Zoover is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Daardoor ben je je geld niet kwijt: je krijgt het terug of je vakantie wordt alsnog geregeld. Zelfs als dit gebeurt als je al op je bestemming bent, zorgen wij ervoor dat je gewoon weer thuis komt.

Wat dekt het Calamiteitenfonds bij oorlog?

Ontstaat er tijdens je vakantie politieke onrust of breekt er een natuurbrand uit op je bestemming? Dan staat Zoover voor je klaar. Is er sprake van een officieel uitgeroepen calamiteit, dan kun je dankzij onze aansluiting bij het Calamiteitenfonds rekenen op hulp, zoals een vervroegde terugreis of een verblijf op een andere locatie, zonder extra kosten.

Bij oorlog of politieke onrust volgen we de reisadviezen van NederlandWereldwijd. Zo ben je verzekerd van duidelijke richtlijnen en passende ondersteuning als de situatie daarom vraagt.

Mag ik een vakantie annuleren bij code oranje of rood?

Wat gebeurt er met je vakantie als de situatie op je bestemming verandert? En kun je nog wel zorgeloos op vakantie als er een kleurcode geldt?

Wij houden dat continu voor je in de gaten. Daarbij volgen we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en updates via Nederland Wereldwijd, zodat jij niet zelf alles hoeft uit te zoeken.

Wat betekent code rood voor je vakantie?

Krijgt jouw bestemming code rood, bijvoorbeeld door een natuurramp of ernstige onveiligheid? Dan gaat je vakantie niet door. We nemen contact met je op en zoeken samen naar een passende oplossing, afhankelijk van de situatie en de beschikbare mogelijkheden.

Kun je op vakantie bij code oranje?

Ja, op vakantie gaan is nog steeds mogelijk. Wij geven je duidelijke informatie en advies, zodat je zelf kunt beslissen: ga je wel of niet? Bij code oranje, bijvoorbeeld bij politieke onrust of gezondheidsrisico’s, laten we je precies weten wat er speelt. Besluit je toch op vakantie te gaan, dan doe je dat op eigen risico.

Wat als er iets verandert op je bestemming?

Zijn er tijdens je verblijf relevante ontwikkelingen op je bestemming? Dan houden we je daar natuurlijk van op de hoogte. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je zo zorgeloos mogelijk van je vakantie genieten.

Wat zeggen klanten over Zoover?

Op Trustpilot lees je hoe andere vakantiegangers Zoover ervaren. Klanten van Zoover waarderen de vriendelijke en snelle hulp bij vragen, de gebruiksvriendelijke website en de transparante prijzen.

Dat geeft een extra stukje vertrouwen: je kiest niet alleen op basis van prijs of aanbod, maar ook op basis van ervaringen van anderen.

Boek met een gerust gevoel

Of je nu een zonvakantie, stedentrip of verre vakantie boekt, je wilt gewoon ontspannen kunnen vertrekken. Zonder je af te vragen wat je moet doen als er iets verandert. Boek je bij Zoover, dan weet je dat alles goed geregeld is en dat je op ondersteuning kunt rekenen wanneer dat nodig is. Zo hoef je niets zelf uit te zoeken en kun jij doen waar je vakantie echt voor bedoeld is: onbezorgd genieten!