Waar is het warmste zeewater?

Redactie - 19 november 2018

Waar is het warmste zeewater?

Redactie - 19 november 2018

Bij het boeken van die winterzonvakantie, is eigenlijk slechts één vraag die er echt toe doet. Want waar is het warmste zeewater? De Dominicaanse Republiek, Bali, Hawaii, Aruba: voor het warmste zeewater moet je naar de allermooiste uithoeken van de wereld.

Waar is het warmste zeewater - Dominicaanse Republiek - justin-aikin-644844-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Justin Aikin

1. De Dominicaanse Republiek

Langs de kust van de Domincaanse Republiek vind je niet alleen het mooiste koraal, het zeewater is er ook nog eens heerlijk warm. Zelfs op haar koudst is het zeewater hier alsnog zo’n 25 graden. Het maakt de resorts langs stranden als Playa Bavoro tot topbestemmingen voor een winterzonvakantie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekje all-inclusive relaxen in het vijfsterren Iberostar Bavaro Suites? Volgens de Zoover reviewers van familie Eben-Brebels is het een ‘onvergetelijk resort‘. ‘Werkelijk alles gebeurt met een glimlach’, schrijven ze. Snappen wij wel, met zo’n azuurblauw bad vol warm zeewater voor de deur.

Waar is het warmste zeewater - Hawaii - abigail-lynn-316133-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Abigail Lynn

2. Hawaii

Sommige winterzonbestemmingen klinken minstens zo fantastisch als ze zijn. Want wie wordt er nou niet blij van een weekje Honolulu? Met zeewatertemperaturen tussen de 25 en 27 graden, ga je het er in elk geval niet koud krijgen.

Waar is het warmste zeewater - alexey-marchenko-625063-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Alexey Marchenko

3. Bali

Waar is het warmste zeewater inclusief verfrissende-cocktail-garantie? Installeer je op een van de stranden van Bali, Indonesië en laat ze maar komen, die tropische cocktails! De stranden van Lovina en Kuta Beach zijn niet voor niets het hele jaar door populaire winterzonbestemmingen. Met heerlijke resorts, betaalbare cocktails en kilometers aan witte stranden kun je op Bali eindeloos dobberen en pootje baden. En het zeewater? Dat is standaard boven de 26 graden. Zin gekregen? Check in bij Vila Bali Amber en ervaar zelf waarom deze accommodatie op Bali maar liefst een 9,9 scoort.

Waar is het warmste zeewater - Aruba- david-troeger-571240-unsplash

Beeld via Unsplash.com – David Troeger

4. Aruba

Waar is het warmste zeewater van Nederland? Tja, het is even vliegen, maar zeewatertemperaturen van 26 graden ga je helaas aan de Noordzee niet vinden. Op Aruba krijg je er een heerlijk sfeertje, kleurrijke stadjes en héél veel zonuren bij cadeau. Dus dreigt die winterdip eraan te komen? Boek een all-inclusive op het Arubaanse Palm Beach, pak je zonnigste strandoutfit in en ga voor een weekje dobberen op de Caraïbische Zee! Goede opties zijn volgens jullie onder andere het Hotel Riu Palace Aruba (review score: 8,7) en Hotel Barcelo Aruba (review score: 9,4).

Naar welk resort ga jij het liefste voor een winterzonvakantie? Deel je ervaringen in een review.