Vijf redenen waarom een Kreta-vakantie een aanrader is

Lise - 6 januari 2023

Vijf redenen waarom een Kreta-vakantie een aanrader is

Lise - 6 januari 2023

Witte stranden, helderblauwe zee, leuke Griekse dorpjes, mooie natuur, lekker eten en een beetje cultuur. Het lijkt een eindeloze wensenlijst voor een vakantiebestemming, maar de ideale plek hiervoor bestaat wel degelijk! Op het Griekse eiland Kreta vind je namelijk álles wat je zoekt voor zo’n vakantie. Wij geven je vijf redenen waarom een Kreta vakantie een aanrader is: lees met ons mee!

1. Kreta heeft de mooiste stranden

Ben je dol op het strand, dan zit je op de Griekse eilanden goed. Kreta barst van de mooie, witte en gouden stranden. Als je wil, kun je tijdens je Kreta-vakantie elke dag een ander strand bezoeken. Niet eilandhoppen, maar strandhoppen dus! Ga in elk geval naar Balos in het noorden van Kreta. Hier vind je een prachtig wit zandstrand met een knalblauwe zee. Wat ook een echte must see is, is Elafonissi. Hier kun je ook goed met kinderen zwemmen en veel plezier maken met elkaar.

Balos - Kreta vakantie

Het strand Balos op Kreta

2. Een Kreta vakantie biedt volop cultuur

Kreta staat bekend als feestbestemming, maar dat is vooral in de levendige badplaats Chersonissos. Buiten deze plaats vind je volop rust én veel culturele bezienswaardigheden. De beroemdste plek is Knossos, de oude hoofdstad van Kreta. Hier kun je opgravingen bewonderen, inclusief een deel van een oud paleis dat weer is opgebouwd. Wil je meer weten over de geschiedenis van Kreta? Bezoek dan ook het archeologische museum in Heraklion. Voor de cultuursnuivers is een Kreta vakantie dan ook een goed idee!

Knossos - Kreta vakantie

Het Paleis van Knossos op Kreta

3. Op Kreta kun je lekker actief zijn

Als je lang genoeg in de zon hebt gelegen en eropuit wil, heeft Kreta genoeg mogelijkheden om lekker actief te zijn. Op veel stranden kun je bijvoorbeeld allerlei watersportactiviteiten doen. Van rustig aan suppen, naar peddelen in de kajak, tot jetskiën voor een nog grotere adrenaline-kick! Een andere aanrader voor een actief uitje is een hike door de ruige Samariakloof, de smalste kloof ter wereld. Deze wandeltocht is ongeveer zestien kilometer lang en het is dan ook een mooie dagwandeling. Je begint met een afdaling van 1200 meter, dus het is een vrij pittige tocht, maar zeker de moeite waard! Durf jij deze uitdaging aan tijdens je Kreta vakantie?

Samariakloof - Kreta vakantie

De Samariakloof op Kreta

4. Kreta heeft prachtige authentieke plaatsjes

Ben je dol op slenteren door oude stadjes, dan kun je tijdens je Kreta vakantie je hart ophalen. Bezoek bijvoorbeeld de oude binnenstad van Chania. Wandel door de Venetiaanse haven, bewonder de oude huizen en geniet van de sfeervolle smalle straatjes. In Chania kun je goed winkelen én lekker eten. Ook een leuke plek: Rethymnon, bestaande uit een wirwar van gezellige straatjes. Er is een mooi zandstrand bij deze stad, voor als je even lekker bij wilt komen.

De oude haven van Chania op Kreta

5. Het eten op Kreta is heerlijk

Een vakantie op de Griekse eilanden is heerlijk. Goed weer, mooie stranden en sfeervolle plaatsen: wat wil je nog meer? Lekker eten natuurlijk! Wat dat betreft is Kreta ook een enorme aanrader, want het eiland staat bekend om haar pure Griekse keuken met veel groenten, fruit, feta, brood en olijfolie. Wil je verschillende hapjes proeven, ga dan voor mezze, een soort Griekse tapas. Ben je een visliefhebber, dan laten de visrestaurants aan de kust je culinaire hart sneller kloppen. Dit mag natuurlijk niet missen tijdens je Kreta vakantie!

Tips voor accommodaties Kreta vakantie

Het fijne van een vakantie in Griekenland en ook zeker in Kreta is dat je er allerlei soorten accommodatie vindt. Van kindvriendelijke hotels tot appartementen en van eenvoudig tot luxe. Wij hebben een aantal leuke accommodaties voor je op een rijtje gezet!