Dit zijn de 15 beste hotels in Duitsland

Redactie - 18 september 2018

Dit zijn de 15 beste hotels in Duitsland

Redactie - 18 september 2018

Niet 5, 10, maar 15 x de beste hotels van Duitsland! Een prachtig vakantieland, zeker in het najaar. In een van deze hotels ben je verzekerd van een topverblijf.

Eifelhotel Daun

Eifelhotel Daun

15. Eifelhotel Daun

Het Eifelhotel Daun is de eerste in ons toplijstje en wordt direct bejubeld met een geweldige review: ‘Een echt gezellig familiehotel met leuke charmante en gezellige jongedames in de receptie en bediening (geschoolde dochters van de eigenaar). Deze familie weet het Enjoy-concept naar waarde in te vullen en uit t voeren. Je voelt je er van begin tot eind helemaal ’thuis’.’

Weinhotel Veldenz

Weinhotel Veldenz

14. Weinhotel Veldenz

Met een gemiddelde van een 9 weet je dat je goed zit. En als je dan de foto’s bekijkt zie je een hotel dat prachtig tussen de wijngaarden ligt. Dat is nog eens een mooie sfeer! De beoordelingen zijn lovend en zeker de service wordt geroemd. Een aanrader aan de Moezel.

Hotel Erica

Hotel Erica

13. Hotel Erica

Ook Hotel Erica gooit hoge ogen bij veel vakantiegangers. In de laatste review lezen we: ‘Gezellig, vriendelijk, persoonlijke aandacht, mooie schone kamers, heerlijk eten en drinken. Kortom een echte aanrader!!’

Eifelhotel Malberg

Eifelhotel Malberg

12. Eifelhotel Malberg

Een klein hotel waar eigenlijk alles goed geregeld is. Van kamer tot eten tot service. Veel bezoekers zijn motorrijders en vinden het de perfecte uitvalsbasis van hun tocht.

Hotel Jägerhof Winterberg

Hotel Jägerhof Winterberg

11. Jägerhof Winterberg

Dit hotel heeft een typisch Duitse look: gezellig! Met een gemiddelde van een 9,1 schrijft een van de gasten: ‘Met veel genoegen hebben we 3 nachten overnacht in dit fijne hotel. Goede kamers, heerlijk eten en alleraardigste eigenaren die ons een warm “thuis”gevoel gaven. Een heerlijke plek om te zijn.’

Hotel Marleen

Hotel Marleen

10. Hotel Marleen

De eerste Gouden Zoover Award-winnaar in ons toplijstje, dat belooft wat. En het hotel ziet er dan ook prachtig uit in deze herfstkleuren. Hotel Marleen wordt goed schoon gehouden en de service is uitmuntend. Kamers zijn wat gedateerd, maar dat mag geen invloed hebben op de beoordelingen.

Motorhotel am Vulkanberg

Motorhotel am Vulkanberg

9. Motorhotel am Vulkanberg

De meest recente review over Motorhotel am Vulkanberg leest: ‘Am Vulkanberg: Gastvrij, down to earth, goede, schone kamers, geweldig uitzicht, en een heerlijk wijntje/biertje na de rit in prima gezelschap. Uitstekend gegeten.’ Een goede uitvalsbasis voor mooie motorritten dus!

Hotel Der Brabander

Hotel Der Brabander

8. Hotel Der Brabander

Wat een plaatje! Hotel Der Brabander ligt in het prachtige Sauerland en ontvangt gemiddeld een 9,1 én een Gouden Zoover Award. Het hotel wordt bijzonder goed beoordeeld op de ligging tot aan de pistes maar ook voor de service. Hier word je dus zeker goed verzorgd.

Hotel Landhaus Nordenau

Hotel Landhaus Nordenau

7. Hotel Landhaus Nordenau

Hotel Landhaus Nordenau ziet er zowel ’s winters als ’s zomers prachtig uit. Rachel heeft hier net als vele andere vakantiegangers een fantastisch verblijf gehad: ‘Hartstikke netjes schone kamers. Eten was heerlijk, ontbijt prima. Goed verzorgd. Zeker een een keer leuk om weer terug te komen. Mooie omgeving. Mooi uitzicht van het balkon.’

Hotel Niedersfeld

Hotel Niedersfeld

6. Hotel Niedersfeld

Frits heeft goed genoten in Hotel Niedersfeld en schrijft in zijn review: ‘We hebben weer genoten net als vorig jaar. Het personeel zeer vriendelijk. De eigenaren zijn ook zeer vriendelijk en behulpzaam.’ Het hotel ligt 7 km vanaf het gezellige Winterberg.

Hotel Weinhaus Berg

Hotel Weinhaus Berg

5. Hotel Weinhaus Berg

In Bremm vinden we dit schattig ogende hotel in een hele groene omgeving. De perfecte locatie, tussen Bernkastel en Cochem, maakt het hotel heel geschikt om het wijngebied de Moezel te ontdekken. De familie Jaspers schrijft: ‘Kamer schoon en comfortabel, eten en bediening zijn super.’

Hotel Bilstein

Hotel Bilstein

4. Hotel Bilstein

Hotel Bilstein wordt als fenomenaal bestempeld. Dat blijkt uit beoordelingen van wel 366 gasten. Gezelligheid met diverse activiteiten, vriendelijk personeel en het lekkere eten maakt dat dit hotel in onze Zoover top 5 staat.

Hotel Schlosshotel Sophia

Hotel Schlosshotel Sophia

3. Schlosshotel Sophia

We zijn bij de top drie aangekomen en daar vinden we Schlosshotel Sophia, met een gemiddeld cijfer van een 9,5. Lies Janssen schrijft over haar verblijf in september: ‘Wat een geweldig hotel, alles maar dan ook alles is tot in de puntjes verzorgd, het eten, de kamers, de vriendelijkheid, wij zijn hier al verschillende keren geweest, het blijft voor ons een geweldig hotel.’ Ze waardeert het hotel dan ook met een 10!

Hotel Landhotel Zur Schmitte

Hotel Landhotel Zur Schmitte

2. Landhotel Zur Schmitte

Ook hier staat gezelligheid in een hoog vaandel. Spelletjes, activiteiten en entertainment zijn perfect verzorgd. Net als de kamers die goed schoon worden gehouden. Met een gemiddelde van een 9,4 een tophotel dus!

Hotel Herrloh

Hotel Herrloh

1. Hotel Herrloh

We sluiten onze lijst met deze topper in Winterberg. Sauerland is natuurlijk perfect voor wintersport, maar ook in de andere seizoenen valt hier genoeg te beleven. George schrijft over zijn verblijf: ‘Mooie, ruime, frisse en schone, onlangs gerenoveerde kamers. Vriendelijk en hulpvaardig personeel. Ze kunnen tips geven over wandel-, fiets-, motor routes en helpen met alle vragen. Afgesloten garage voor het stallen van fietsen en motoren. Genoten van ons halfpension, dat wij ter plekke bijgeboekt hadden. We mochten zelf een 3-gangen menu samenstellen uit de á la carte kaart. We hebben heerlijk gegeten (verse mosselen en gamba’s) Ook het ontbijt buffet is heerlijk, er wordt zelfs gevraagd om een gebakken eitje of roereitje, deze wordt dan vers voor je gemaakt. Kortom, heerlijk hotel! Het enige minpuntje was dat we helaas ook weer naar huis ‘moesten’.’ Dat klinkt toch super?