Laagsteprijsgarantie
  • Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

• Deze accommodatie heeft een score van 9.5

• Door vakantiegangers bekroond met een Gouden Zoover award

Over Der Brabander

Bij Der Brabander stap je zo in een wereld vol gezelligheid en comfort. Dit leuke hotel ligt in Winterberg en biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Van comfortabele kamers tot leuke faciliteiten en een prettige sfeer, hier wil je echt je koffers pakken. Maak je klaar voor een stralende reis vol plezier en herinneringen om te koesteren.

De ligging

Der Brabander ligt in Winterberg, een ideale uitvalsbasis voor een actieve en gezellige vakantie. De luchthaven Paderborn (PAD) bereik je vlot, waardoor je snel in de复ansen sfeer bent. In de omgeving vind je tal van leuke activiteiten, zoals skiën in de winter en mdangre leuke plekjes om te ontdekken. Zet je schrap voor een avontuur boordevol plezier vlakbij huis!

Wanneer je bij Der Brabander binnenstapt, voel je meteen de warme en uitnodigende sfeer. Het hotel beschikt over 111 kamers, allemaal comfortabel en modern ingericht. Je vindt er faciliteiten zoals een tuin, speeltuin, tv-ruimte en een speelkamer, perfect voor een dag vol plezier met familie of vrienden. Voor je gemak is er een lift, gratis parkeerplaatsen, internet via Wi-Fi en diverse services zoals roomservice, een medisch dienst en een tourdesk. Of je nu met familie komt of solo reist, je voelt je hier snel thuis door de vriendelijke en behulpzame medewerkers. Het hotel is ook geschikt voor iedereen, met faciliteiten voor rolstoelgebruikers en gehandicapten. En na een dag vol leuke uitstapjes kun je ontspannen in de wellnessruimte met sauna, whirlpool en massage, of lekker actief blijven in de fitnessstudio, tafeltennis of biljartruimte. Dit is echt je fijne thuisbasis voor een vakantie vol ontspanning en avontuur!

Bij Der Brabander kun je genieten van een smakelijk ontbijt en lunch in het gezellige restaurant of de eetzaal. Verse broodjes en lekkere koffie zorgen voor een goede start van de dag. Het restaurant biedt ook speciale menu’s en dieetgerechten op aanvraag, zodat iedereen kan genieten. In de bar met haar vriendelijke sfeer drink je een frisje of een drankje na een dag vol actie. Of je nu zin hebt in een lekker hapje of een uitgebreid diner, hier is voor ieder wat wils. De gezellige omgeving en de relaxte sfeer maken dat je je snel thuis voelt en met een glimlach terugkijkt op je culinaire belevenissen.

Je reist naar Der Brabander met de auto of het openbaar vervoer, en je kunt gratis parkeren op het terrein. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plaatse te voldoen. Sommige faciliteiten, zoals wellness en recreational facilities, kunnen seizoensgebonden zijn of onder voorbehoud van onderhoud en weersomstandigheden. Het hotel biedt volop mogelijkheden voor een fijne vakantie, maar het is handig om vooraf even te checken wat er open is tijdens jouw verblijf. Zo ben je goed voorbereid en kun je volop genieten zonder verrassingen!

Een vakantie om niet te vergeten, dat is wat veel reizigers zeggen. Ze waarderen het vriendelijke personeel dat alles doet om het verblijf gezellig en comfortabel te maken. Het eten krijgt overal lof, en de omgeving met winkels en een pittoresk dorpje zorgen voor een fijne sfeer. De toffe excursies en de mooie omgeving geven je dat vakantiegevoel echt te pakken. Ook al zijn de busritten niet altijd ideaal voor lange Europeanen, de buschauffeur wordt geroemd om zijn vriendelijk en behulpzaam karakter. Het hotel zelf wordt beschreven als een plek waar aan alles is gedacht, van details tot een warm onthaal. De herinnering aan zon, geur en smaak maken dat je nu al weer uitkijkt naar de volgende keer.

• Airconditioning

Beoordeling der brabander
Door Carla Duijvelaar
op 22-08-2026
Alleen gereisd

Fijn hotel, vriendelijk personeel, zeer gevarieerd keuze menu en ook een topchauffeur op de bus. Kortom ik heb weer genoten en kijk alvast uit naar mijn adventreis in december
Allemaal weer bedankt

Brabant in Duitsland
Door Martin & Silvia & Laura Serraarens
op 20-08-2026

Dit was onze 1e busreisvakantie.
De reis zelf was best een lange en niet echt comfortabele zit / rit.
Zeker voor iemand van bijna 2 meter is dit geen aanrader.
De buschauffeur en zijn servicecwaren wel super, deze man verdiend zeker een dikke pluim, hij ( Oscar heette de beste man ) reed ons veilig heen en terug en ook naar de diverse excursies.

De ontvangst in het hotel was helemaal super, zeer vriendelijk en behulpzaam personeel en over het eten, niets dan lof.
Hier en daar kom je als lange europeaan ( 2 meter ) wel wat hindernisjes tegen ( denk aan deurposten, douchecabine, bedden ), maar al met al wordt er door het personeel alles aan gedaan om je een super vakantiegevoel te geven en laten beleven.
Wat ons betreft zeker een aanrader.

Fantastisch
Door Carola
op 18-08-2026

Al sinds 2007 te gast bij dit fijne hotel. Echt vakantie; het ontbreekt je aan niets!! En aan alles is gedacht en tot in detail geregeld.
Bewonderingswaardig hoe dit mooie bedrijf wordt gerund. Het is niet voor niets dat ze dit jaar hun 40-jarig bestaan vieren.
We hopen nog vaker hier te mogen komen. De omgeving is mooi, winkels in de buurt, een leuk pittoresk dorp en dit jaar ook de Kermis meegemaakt. De tijd gaat er veel te snel. Een echte aanrader om hier te verblijven!!!
Graag tot de volgend keer familie Meurs & Team!

Onvergetelijke vakantie
Door Martin Serraarens
op 18-08-2026

Een fantastische vakantie, en zoals we gewend zijn in de afgelopen jaren, dat we er geweest zijn.
Niets teveel voor Personeel, als er wat gevraagd wordt staan ze gelijk klaar.
Ook de eigenaar Rob en zoon Danny niets teveel om de mensen het naar zin te maken.
Hebben weer gelijk geboekt voor volgend jaar.
Ook de buschauffeur ( Oscar) was perfect, goede informatie en altijd vriendelijk en behulpzaam.

Super ervaring!
Door Fam. Adema
op 16-08-2026

Na veel positieve berichten van onze (klein)kinderen nu zelf vier dagen het hotel bezocht. Hun ervaringen maakten dat wij ons meteen thuis voelden! Alles was top, vriendelijk personeel, lekker eten, top service, mooie omgeving. Beslist een aanrader!

Echt genieten .
Door Theo Van Bergen
op 10-08-2026

Weer een schitterend weekend gehad , echt een aanrader ontbijt perfect diner voor ieder wat wils . het weer was perfect dus gewoon een prachtig weekend gehad , wij waren er van 7-8-2026 t/m 9-8-2626 .