7x sfeervolle dorpen rond het Gardameer in Italië

Redactie - 9 mei 2018

7x sfeervolle dorpen rond het Gardameer in Italië

Redactie - 9 mei 2018

Het Gardameer in Italië is omgeven door idyllische dorpen met gezellige pleinen. Waar je een ijsje kunt eten, slenteren door smalle straatjes en neerploffen op het terras. Doe dat zeker in een van deze sfeervolle dorpen rondom het meer.

Limone Sul Garda: citroenen en limoncello

In het kleinschalige en knusse Limone Sul Garda kun je de fijnste en lekkerste producten kopen die gemaakt zijn van citroenen. Het dorp staat namelijk bekend om haar citroenteelt en met die citroenen wordt onder andere limoncello (citroenlikeur) gemaakt. Verder kom je hier voor het schilderachtige uitzicht over het Gardameer, het kleine haventje en de smalle straatjes. Die straten staan vol bomen, bloemen, boetiekjes en oude huizen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/badmutsloze-campings-rond-gardameer/”]

Sirmione voor het uitzicht

Alleen al voor de locatie moet je hierheen: Sirmione ligt namelijk midden in het Gardameer, op het schiereiland. Voor een prachtig uitzicht over het dorp én het meer, bezoek je het kasteel Castello Rocca Scaligera. Wat je ziet als je op het uitkijkpunt staat is waanzinnig. Struin hier ook door de kronkelige straatjes.

Wil je in Sirmione verblijven? Kijk dan eens naar camping Sirmione, waar ook vakantieganger Wilco eens verbleef: ‘Prima camping met mooie brede ligweide aan het meer. Zijn er nu voor de derde keer geweest en dat is niet voor niks. Het is een leuke, nette en niet te grote camping. Het zwembad is perfect en wordt keurig bijgehouden. Kids hadden soms het bad voor hun alleen. Dat maak je denk ik nergens mee rond het Gardameer. Ook heb je hier weinig last van de hevige drukte die er is rond het Gardameer.’

Malcesine: pastelkleurig en schilderachtig

Dit lieve dorp, ook wel de Parel van het Gardameer genoemd, staat vol pastelkleurige huizen tussen planten en bloemen. Wandel door het schilderachtige plaatsje aan het meer en eet een ijsje aan de waterkant, in de knusse haven. Vanaf Malcesine kun je ook de kabelbaan nemen naar de top van bergketen Monte Baldo.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/gardameer-op-zn-gezelligs-6-gezinscampings/”]

Bardolino voor een lekker wijntje

Wijndrinkers zitten goed in Bardolino, want deze plek staat bekend om de lokale wijnen. Dit levendige Italiaanse dorp is zowel mooi als gezellig. Er zijn genoeg terrasjes waar je de Bardolino wijnen kunt proberen. Winkelen doe je bij een van de boetiekjes in de authentieke straten en het dorp. En uiteindelijk geniet je van een Italiaans diner in een fijn restaurant. Mét nog een wijntje, want: why not? Wil je hier overnachten? Bekijk deze camping eens.

Salò: luxe aan het Gardameer

Salò is een van de luxere dorpen rondom het meer. Een must-visit waar je eigenlijk niet omheen kunt is de lange boulevard langs het water. Met aan de ene kant rustig dobberende bootjes en aan de andere kant grote Italiaanse huizen tegen de bergen aan. Een andere bezienswaardigheid is de kerk van Salò, die gratis te bezoeken is.

Desenzano del Garda om te shoppen

Misschien is dit wel het minst toeristische dorp van allemaal. En dat terwijl het wel een van de grotere dorpen rondom het Gardameer is. De straten in het centrum zijn een walhalla voor shopaholics. Er zijn namelijk vele Italiaanse boetiekjes met kleding, tassen en andere fashion accessoires. Een welverdiend drankje drink je op een terras op het plein Piazza Malvezzi. Logeren doe je bij camping Desenzano Camping Village.

Lazise en haar haven

Het begint al voordat je Lazise binnenloopt: de oude toegangspoorten zijn prachtig. Eenmaal ‘binnen’ struin je door het historische en autovrije centrum. Pak in de haven aan het helderblauwe water een terrasje voor een ijskoud drankje of een Italiaans ijsje. Lazise is een populaire plek voor een vakantie aan het Gardameer.

Ben jij wel eens op vakantie geweest bij het Gardameer? Laat dan een review achter voor andere vakantiegangers.