Vakantie Lazise

Lazise

Lazise is een van de bekendste plaatsjes aan het populaire Gardameer. De pittoreske kleine haven, de autovrije straatjes en de gezellige terrassen en cafés dragen allemaal bij aan het fijne vakantiegevoel dat je hier ervaart.

Italië
Plaatsen rond het Gardameer
Lazise
Eigen vervoer
Verwijder filters

27 accommodaties

Over Lazise

Lazise is een van de bekendste plaatsjes aan het populaire Gardameer. De pittoreske kleine haven, de autovrije straatjes en de gezellige terrassen en cafés dragen allemaal bij aan het fijne vakantiegevoel dat je hier ervaart. Hou er wel rekening mee dat het hier in de zomerperiode vanwege de populariteit van deze plaats wat druk kan zijn. Hou je wel van wat vertier? Lees dan met ons mee en ontdek wat je allemaal kunt zien en doen tijdens je vakantie in Lazise.

Lazise stamt nog uit de Middeleeuwen en dat is goed te zien als je door de stad loopt. Zo stammen zowel het Scaligeri kasteel als de stadsmuren nog uit deze tijd. Een wandeling langs de stadsmuren is meteen een mooie gelegenheid om Lazise te verkennen. De vele poorten die je tegenkomt zijn schitterend versierd en vragen erom gefotografeerd te worden. Stop tijdens je wandeling ook even bij een van de vele Italiaanse ijssalons. Het echte Italiaanse ijs smaakt nog beter als je op vakantie bent.

Een vakantie in Lazise is niet compleet zonder ook een aantal andere plaatsjes te bezoeken aan het Gardameer. Kies er bijvoorbeeld voor om op de fiets te stappen naar Bardolino via de Pista Ciclo fietsroute. Of bezoek het historische Sirmione en kom na een bezoek aan de historische binnenstad tot rust in een van de warmwaterbronnen. Ook Peschiera del Garda is leuk voor een dagtochtje. Natuurlijk kun je een bezoekje aan de verschillende plaatsjes ook combineren door bijvoorbeeld via de boot naar deze plekken af te reizen. Vanaf het water heb je bovendien het mooiste uitzicht op de verschillende dorpjes en steden.

Gardaland is het ultieme uitstapje voor kinderen tijdens een vakantie in Lazise. Dit is een van de grootste pretparken van Italië met maar liefst 50 attracties. Vanaf Lazise zijn er ook een aantal steden goed te bezoeken. Zo beleef je in Verona het klassieke verhaal van Romeo en Julia, en is het hier zelfs mogelijk het huis van Julia te bezoeken. Een bijzondere avond beleef je tijdens een opera of andere voorstelling in de imposante Arena. Ook Venetië is goed te bezoeken vanaf het Gardameer.

Wil je heel graag Lazise bezoeken maar hou je niet zo van drukte? Zorg dan dat je in het voor- of naseizoen gaat als er nog niet zoveel toeristen rondlopen. Wil je nog meer weten over wat er te zien en doen is in Lazise? Lees dan nog even dit blog. Al enthousiast geworden en benieuwd naar de verblijfsmogelijkheden in Lazise? Kijk dan hier welke accommodaties er allemaal te vinden zijn. 

Wat zeggen bezoekers over

Lazise

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.