Vakantie Bardolino

Bardolino

Aan de oever van het Gardameer vind je het dorpje Bardolino. Bardolino haar authentieke sfeer behouden en heerst er nog een typisch Italiaans dorpsgevoel. Met haar schilderachtige haven en prachtige wandelpromenade is dit een paradijs aan het Gardameer.

Italië
Plaatsen rond het Gardameer
Bardolino
Eigen vervoer
Verwijder filters

22 accommodaties

Over Bardolino

Aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer vind je het dorpje Bardolino. Een van de meest populaire badplaatsen uit deze streek. Ondanks het toerisme heeft Bardolino haar authentieke sfeer behouden en heerst er nog een typisch Italiaans dorpsgevoel. Met haar schilderachtige haven en prachtige wandelpromenade is dit een klein paradijs aan het Gardameer. Combineer relaxen aan het meer met leuke uitstapjes in de omgeving voor een afwisselende vakantie in Bardolino.

Proef de Italiaanse sfeer in Bardolino

Bardolino is een gemoedelijke badplaats die geschikt is voor een ontspannen vakantie met het gezin. De badplaats is niet erg groot, maar straalt daardoor wel een fijne sfeer en gastvrijheid uit. Er is altijd wel een marktje in de buurt te vinden met Italiaanse streekproducten. Tijdens je vakantie in Bardolino kun je bovendien elke dag genieten van het lekkerste ijs dat op ambachtelijke wijze is bereid. 

Veel uitgaansgelegenheid heb je hier niet, maar wel gezellige restaurantjes waar je met het hele gezin geniet van knapperige pizza’s en heerlijke pasta’s. Een groot gedeelte van Bardolino is autovrij zodat je rustig een souvenir kunt uitzoeken in de kleurrijke straatjes of ongestoord kunt struinen over het gezellige Piazza Matteotti. Via het plein kom je uit bij de pittoreske haven met een levendige promenade waar je op een van de terrasjes kunt proeven van heerlijke streekwijnen. 

Ontdek leuke hotspots bij het Gardameer

Een vakantie in Bardolino biedt alle gelegenheid om de omgeving van het Gardameer verder te verkennen. Bezoek het dichtbijgelegen Verona en bezichtig hier het Romeinse amfitheater of het bekende huis Casa di Giulietta uit het romantische toneelstuk Romeo & Julia. Een ander leuk dorpje dat dichtbij ligt, is Garda; je wandelt hier via de promenade zo naar toe. Met haar historische centrum en prachtige kerken een ideaal uitstapje voor cultuurliefhebbers. 

Op ongeveer een uur rijden van Bardolino ligt Brescia, een plaatsje met een rijke historie waar je prachtige bouwwerken uit de Romeinse tijd kunt bezichtigen. In Sirmione, een dorpje op ongeveer 10 kilometer van Bardolino, kun je Rocca Scaligera bezoeken. Een middeleeuws kasteel uit de 13e eeuw met een prachtige slotgracht.

Een vakantie in Bardolino zit dus vol afwisseling. Naast bovenstaande uitstapjes kun je ook zonnebaden aan het meer, een bootje huren om over het Gardameer te varen en er lekker op uit voor een fietstocht of wandeling. De natuur is er prachtig dus neem zeker je wandelschoenen mee. 

Hou je van de Italiaanse keuken, prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden? Kies dan voor een vakantie naar Bardolino.  

Wat zeggen bezoekers over

Bardolino

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.