Halloween: top 10 angstaanjagende hotels

Redactie - 31 oktober 2018

Halloween: top 10 angstaanjagende hotels

Redactie - 31 oktober 2018

Het is 31 oktober en dat betekent: Halloween! Wel eens een geest gezien? Of andere spookachtige dingen meegemaakt? De gasten van deze hotels wel! Wij maakten een lijstje van 10 angstaanjagende hotels over de hele wereld, waar het flink griezelen is. Al is het maar door de verhalen die erover de ronde doen. Ben je als de dood voor geesten? Je bent gewaarschuwd.

1. Hotel Stanley in Colorado (USA)

Hotel Stanley in Colorado is vooral bekend vanwege zijn inspirerende rol in ‘The Shining’ van Stephen King. Het hotel wordt gezien als één van Amerika’s ‘most haunted’ hotels en schijnt vol te zitten met geesten. Van een piano die zichzelf bespeelt tot ongewenste ‘gasten’ in hotelkamers, bloedstollende gebeurtenissen zijn hier aan de orde van de dag. Fan van Stephen King? Boek dan kamer 217, hier schreef hij het grootste deel van ‘The Shining’.

2. Hotel Mastbosch in Breda

spookhotel mastbosch

Een spooky hotel in ons eigen landje. Al een paar jaar wordt in dit hotel in Breda de geest van een achttienjarig Belgisch meisje waargenomen. Meerdere gasten maakten onafhankelijk van elkaar een melding van deze ‘verschijning’. Het zou hier gaan om een meisje dat in de Tweede Wereldoorlog vermoord is door de Duitsers. Sindsdien spookt ze rond in het hotel om rust te vinden.

Bekijk de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Hotel Mastbosch.

3. Ballygally Castle Hotel in Larne (Noord-Ierland)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sunny Sept afternoon here at Ballygally Castle hotel.

Een bericht gedeeld door nick (@nickcostas66) op

Volgens velen is er geen twijfel mogelijk over het feit dat het behoorlijk spookt in het Ballygally Castle Hotel, in LarneNoord-Ierland. De geest die hier het meest verschijnt, is die van Lady Isobel Shaw, die de gewoonte heeft op deuren te kloppen en dan weer te verdwijnen. De eigenaresse was aanvankelijk nogal sceptisch over het bestaan van geesten, tot het moment dat ze de ‘Dungeon Room’ moest klaarmaken voor gasten. Nadat ze de tafel gedekt had, deed ze de deur achter zich op slot in afwachting van de gasten. Toen ze de deur weer opende was de tafel een grote chaos! De servetten waren verkreukeld en de glazen (met vreemde afdrukken) stonden in een cirkel op tafel.

4. Hotel El Convento in San Juan (Puerto Rico)

spookhotel el convento

Van origine was dit het huis van oorlogsweduwe Doña Ana, een Spaanse vrouw van adel. In 1966 werd het tijdelijk omgebouwd tot klooster en sinds 1995 dient het permanent als hotel. Sindsdien worden er angstaanjagende geluiden gehoord en ziet men gewaden van een non verschijnen. Er zijn zelfs gasten die beweren gewekt te zijn door Doña Ana toen ze zich versliepen.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Hotel el Convento.

5. Hotel del Coronado in San Diego (USA)
spookhotel del coronado

Bij dit enorm luxe resort in San Diego hoort een even zo angstaanjagend verhaal. Het verhaal van Kate Morgan. In 1892 checkte zij hier in om haar man te ontmoeten. Hij kwam echter niet opdagen en dagen later werd zij dood gevonden op de hoteltrappen, met een schotwond in haar rug. Sindsdien klinken er vreemde geluiden, voelt men onverklaarbare dingen en verschijnt de gestalte van een jonge vrouw in een zwart kanten jurk.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Hotel del Coronado.

6. Fairmont Banff Springs in Alberta (Canada)

Hotel Fairmont Banff Springs

Hotel Fairmont Banff Springs

Een bruid die op haar trouwdag gestorven is en een overleden werknemer die zijn werk nog steeds niet los kan laten. Dit zijn slechts twee voorbeelden van geesten die door dit hotel in Alberta, Canada zouden spoken. Mensen beweren de geest van overleden werknemer Sam Macauley gezien te hebben terwijl hij de hotelgasten hielp. In het trappenhuis worden vreemde briesjes gevoeld en wordt de verschijning van een jonge bruid gezien, die hier op haar trouwdag overleed na een val van de trappen.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Fairmont Banff Springs.

7. Grand Hyatt Hotel in Taipei (Taiwan)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Taipei today. #taipei #hyatt #taipei101 #traveller #taipeicycleshow #台北君悦

Een bericht gedeeld door Kenji Nanba (@electrickenzue) op

Dit hotel in Taipei mag dan een eersteklas hotel zijn, dat betekent niet dat het er niet kan spoken. Het hotel zou gebouwd zijn op de plek waar vroeger een oorlogsgevangenis was. Naar verluid zijn hier veel gevangenen geëxecuteerd en dwalen hun geesten nog altijd rond op deze plek. Het laat de hoteleigenaren niet koud, want de ingang van het hotel en de lobby zijn versierd met boeddhistische heiligschriften om kwade geesten buiten de deur te houden.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over het Grand Hyatt Hotel.

8. Russell Hotel in Sydney (Australië)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Graham M Payne (@ham1payne) op

Volgens de verhalen wordt het Russell Hotel, een oud hotel in Sydney, bezocht door de geest van een oude zeeman. In kamer 8 hebben gasten de zeeman zien toekijken terwijl ze in bed lagen. De zeeman, die vaak in deze kamer verbleef, schijnt maar niet te willen uitchecken. ’s Nachts horen ze krakende voerplanken op de bovenste verdieping, maar wanneer ze gaan kijken is hier niemand te vinden.

9. Hotel Preston Palace

Hotel Preston Palace

Hotel Preston Palace

Wist je dat Hotel Preston Palace voorheen een oud psychiatrisch ziekenhuis is? Het schijnt er daarom volop te spoken. Mensen horen gebonk op de deuren, koude wind door de kamers, voetstappen op de gang en spookkinderen bij het zwembad. We lezen zelfs over een ervaring waarbij iemand het gevoel had gewurgd te worden.

10. The Langham Hotel in Londen (Engeland)

Dit Engelse hotel staat vooral bekend om kamer nummer 333: ‘The Most Haunted Hotel Room’ van Londen. Een kamer die de meeste gasten (en zelfs hotelpersoneel) het liefst vermijden. Volgens de verhalen worden hier verschillende geesten waargenomen, zoals die van Napoleon III, een Duitse prins die uit een raam van de vierde verdieping gesprongen zou zijn, een ober met een grote, gapende wond in zijn gezicht en een dokter die zichzelf en zijn vrouw vermoordde tijdens hun huwelijksreis.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over The Langham Hotel.

Durf jij in een van deze hotels te overnachten? Laat het ons hieronder weten!