/Noord-Ierland

Vakantie in Noord-Ierland

Beleef een bijzondere vakantie in Noord-Ierland! Tijdens je vakantie in Noord-Ierland geniet je van de interessante cultuur, de ruige natuur en het lekkere eten. Wat wil je nog meer?

Noord-Ierland
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over Noord-Ierland

Zin in een karakteristieke vakantie? Dan ben je in Noord-Ierland aan het juiste adres. Tot tien jaar geleden was hier geen toerist te bekennen en was het voor de bevolking ondenkbaar dat er cruises zouden aanmeren in Belfast. Maar het noorden van Ierland heeft genoeg te bieden voor diegenen die houden van ruige natuur, een interessante cultuur en een lekkere Guinness.

Aan de Guinness en Irish whiskey

Ga je naar Noord-Ierland op vakantie dan mag een bezoek aan een Irish Pub om een echte Guinness én een Irish whiskey te drinken niet ontbreken. Voeg daar nog een Irish coffee aan toe en je hebt de test doorstaan. Of je dan nog in een rechte lijn naar je hotel loopt is de vraag. Je kunt altijd nog een taxi pakken. Die zijn in Noord-Ierland onderdeel van het openbaar vervoer, waardoor ze spotgoedkoop zijn. Aanrader: doe de Black Taxi Tour. Dit is een tour door de stad in een ouderwetse taxi.

Bewogen geschiedenis en ruige natuur

Tijdens een vakantie in Noord-Ierland vind je politieke muurschilderingen die herinneren aan de tijd waarin zich ‘The Troubles’ afspeelden: de oorlog tussen Britse protestanten en Ierse katholieken. In 1998 kwam hier een einde aan en sindsdien krabbelt het land langzaam weer op tot een volwaardige en trotse vakantiebestemming. Naast een scala aan pubs, taxi’s en overblijfselen van een bewogen geschiedenis heeft Noord-Ierland een geweldig mooie natuur. Als je gaat kamperen in een ongerepte groene vallei of aan de ruige westkust ben je getuige van serene rust en pure schoonheid.

Goed om te weten

Je kunt met de ferry of het vliegtuig naar Belfast reizen. Last minutes naar Noord-Ierland vertrekken voornamelijk vanaf Amsterdam. Een uur en tien minuten later sta je al in Belfast. Cruises leggen ook aan in Belfast, of in een van de andere havens van Noord-Ierland. Een weetje: de Titanic is in Belfast gebouwd en er is nu een groot Titanic museum waar van alles te leren en te beleven is.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.