Vakantie Breda

Breda is qua grootte de derde stad van Noord-Brabant. Het is een Oranjestad door de band met het Nederlandse koningshuis. Op de Grote Markt zijn er veel cafés, kroegen en restaurants te vinden. Overdag is het centrum geschikt om gezellig te winkelen.

Nederland
Noord-Brabant
Breda
Eigen vervoer
Verwijder filters

18 accommodaties

Over Breda

Breda is qua grootte de derde stad van Noord-Brabant. Het is een Oranjestad door de historische band met het Nederlandse koningshuis. Bekend is de vlag van Breda met een rode achtergrond en drie witte Andreaskruizen. Ook staat Breda bekend als studentenstad. Met het openbaar vervoer is Breda goed te bereiken. Ook met de auto zijn er verschillende wegen die naar Breda leiden. Breda ligt dicht bij de Belgische grens. Je bent vanuit Breda bijvoorbeeld zo in Antwerpen.

Het bekendste gebouw in deze stad is de Grote of Onze-Lieve-Vrouwe Kerk. Deze staat aan de grote markt en is met een hoogte van 97 meter bijna vanuit elk punt in Breda te zien. Je kan deze kerk op sommige dagen beklimmen. Eenmaal boven heb je dan een prachtig uitzicht over de hele stad. Ook een bezoek aan park Valkenberg met het kasteel van Breda is zeker de moeite waard.

Breda is een bekende uitgaansstad. Vooral aan de Grote Markt zijn er veel cafés, kroegen en restaurants te vinden. Je vind hier de gezelligheid en Bourgondische sfeer van een studentenstad. In het centrum zitten ook een aantal discotheken waar je tot in de vroege uurtjes door kunt gaan. Zomers zijn op de Grote Markt de terrassen ook goed vertegenwoordigd. Overdag is het centrum van Breda tevens uitermate geschikt om gezellig te winkelen. Eens per jaar staat de hele stad op z’n kop tijdens Carnaval. De stadsnaam veranderd dan voor 4 dagen van Breda in Kielegat. Een ander bekend Bredaas evenement is Breda Barst.

Wat zeggen bezoekers over

Breda

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.