10 filmlocaties die je echt kunt bezoeken

- 5 januari 2015

10 filmlocaties die je echt kunt bezoeken

- 5 januari 2015

Altijd al gedroomd om in de wereld van Lord of the Rings of Harry Potter te leven? Je komt nu een stuk dichterbij die droom met een bezoekje aan een van deze filmlocaties. Bezoek Hobbiton, struin door de gangen van Zweinstein of doe een tour door Dubrovnik, het decor van King’s Landing uit Game of Thrones. Zoover heeft 10 filmlocaties uit bekende films voor je op een rijtje gezet.

1. Hobbiton uit The Lord of The Rings

hobbiton uit nieuw-zeeland
De filmset van The Lord of The Rings films staat er nog gewoon. Namelijk in Matamata, Nieuw-Zeeland. Je krijgt een tour door Hobbiton, gaat lekker eten in The Green Dragon Inn en aan het einde van de dag kruip je onder de wol in je hobbit-bed.

2. Hogwarts uit Harry Potter

hogwarts uit harry potter
De kathedraal en de gangen van Gloucester Cathedral werden gebruikt voor de eerste, tweede en zesde film van deze populaire reeks. De Grote Hal gebruikte als inspiratiebron de hal van de Universiteit van Oxford en veel klaslokalen zijn gefilmd op Lacock Abbey.

3. Forks uit Twilight

forks uit twilightBen je een echte Twilight-fan, dan is het leuk om dit plaatsje in de staat Washington te bezoeken. Je kunt een ‘Twilight plattegrond’ gebruiken om het stadje te ontdekken, klifduiken bij La Push beach en er is zelfs een Twilight Guide to Forks.

4. King’s Landing uit Game of Thrones

king's landing uit game of thrones
De hele stad Dubrovnik in Kroatië is gebruikt als set voor King’s Landing. De echte liefhebbers kunnen zelfs een Games of Thrones tour door de stad krijgen.

5. Xavier’s School For Gifted Youngsters uit X-Men

xavier's school for gifted youngsters uit x-men
De buitenkant van Xavier’s School for Gifted Youngsters is het Hatley Kasteel in British Columbia, Canada. Ook Casa Loma in Toronto en Parkwood Estate in Ontario zijn gebruikt voor het exterieur. De binnenkant is gewoon opgenomen in een studio in Los Angeles.

6. Het bos van Narnia – The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch & The Wardrobe

Bos van NarniaFoto: www.ttstudio.sk

Het natuurgebied Adršpašské skály in Tsjechië is ook ontdekt als filmdecor. Hier is bijvoorbeeld Narnia opgenomen. Zo zul je in de film onder andere de Stenen Poort, Gotická branka, herkennen als de Pevensie kinderen daar met de bevers onderdoor lopen.

7. The Tribute Training Center uit The Hunger Games: Catching Fire

tribute training center - the hunger games
Foto: www.marriott.com 

Het trainingcentrum waar de tributen komen voordat ze de arena in moeten is in de tweede film opgenomen in het Marriot Marquis Hotel in Atlanta, Georgia. Het atrium van het hotel is een van de grootste ter wereld en heeft prachtige glazen liften. De woonvertrekken van de tributen werden gefilmd op de tiende etage en op het dak van het hotel werd een set gebouwd.

8. The Overlook Hotel uit The Shining

overlook hotel uit the shining
Het hotel in The Shining, verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King was eigenlijk gebaseerd op The Stanley Hotel in Colorado, maar deze heeft de film niet gehaald. Voor de tv-versie is later wel het Stanley Hotel gebruikt.

9. Dead City uit James Bond: Skyfall

dead city uit james bond
Het decor van Dead City was Hashima eiland, vlak voor de kust van Japan. Het eiland is compleet verlaten, met uitzondering van de toeristen. Je kunt een boottochtje om het eiland heen maken, of voet aan land zetten en rondkijken.

10. Forrest Gump’s Bench uit Forrest Gump

forrest gump's bench
Op Chippewa Squara in Savannah, Georgia zat Forrest Gump op het bankje op de bus te wachten terwijl hij zijn verhaal vertelde. Tegenwoordig staat het bankje in het museum, maar de plek waar hij stond is nog steeds geliefd voor foto’s. ‘You know, my momma always said, life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.’

Welke filmlocatie zou jij wel eens willen bezoeken?