Cyprus
Advertentie

Op zoek naar een vakantiebestemming met prachtige stranden en veel verborgen kunstschatten? Overweeg dan een vakantie naar Cyprus. Bezoek prachtige Cypriotische steden als Nicosia en Paphos of de mooie haven van Lemessos. Het eiland is erg veelzijdig, met prachtige zandstranden, ongerepte binnenlanden en culturele bezienswaardigheden. Vakantie in Cyprus: Grieks met een eigen twist.

Lees meer over Cyprus

Benieuwd naar de prijzen?

We hebben een aantal aanbieders voor Cyprus voor je op een rij gezet:

1
TUI
TUI
2
Corendon
Corendon
3
Eliza was here
Eliza was here
4
trivago
trivago
5
Iliosreizen.nl
Iliosreizen.nl
6
Booking.com
Booking.com
9
Stip Reizen
Stip Reizen

Selecteer hieronder je filters
 • 2
  0
  0
  0
  0
  0
 • 446
  269
  188
 • 198
  102
 • 428
  415
  259
   Aanwezig in kamer/huis
  • 428
   340
   305
   289
   0
   306
   19
   41
  • Sport en wellness
  • 258
   254
   1
   166
  • Faciliteiten van de accommodatie
  • 0
   57
   196
   210
   315
   393
   252
  • Camping
  • 0
   0
   0
   0
  • Kinderen
  • 179
   188
   259
  • Eten
  • 372
   366
   103
  • Internet
  • 201
   415
 • 44
  137
  189
  63
  3
 • 84
  221
  327
  381
Advertentie
Annuleren

Jouw filters

Sorteren:
Kaart
Je hebt geen filters geselecteerd
625

vakanties Cyprus

Benieuwd naar de prijzen?

We hebben een aantal aanbieders voor Cyprus voor je op een rij gezet:

1
TUI
TUI
2
Corendon
Corendon
3
Eliza was here
Eliza was here
4
trivago
trivago
5
Iliosreizen.nl
Iliosreizen.nl
6
Booking.com
Booking.com
9
Stip Reizen
Stip Reizen

Over Cyprus

Cyprus is het land van de godin van de liefde, het helderste zeewater en - naar eigen zeggen - de schoonste stranden. Ook is Cyprus het land waar twee culturen leven én waar de enige gesplitste hoofdstad ter wereld ligt. Door de roerige geschiedenis en de ligging - meer in Azië dan Europa - heeft het eiland veel archeologische overblijfselen en een mediterraan klimaat.

Ligging

Het eiland Cyprus is in vele opzichten een opvallend en interessant eiland. Cyprus heeft een aparte ligging en wordt ook wel het kruispunt van Europa, Afrika en Azië genoemd. Vanwege deze strategische ligging kent Cyprus een bewogen geschiedenis met veel verschillende heersers. Cyprus kan worden opgedeeld in twee delen, het zuidelijke gedeelte is Grieks en het noordelijke deel Turks. De meeste toeristen verblijven in het bekendere, zuidelijke gedeelte van het eiland tijdens hun vakantie op Cyprus. Het noorden van het eiland is rustiger maar heeft ook veel te bieden.

Gedeeld door twee: Turks en Grieks

Sinds de val van de Berlijnse muur is Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, de enige gesplitste hoofdstad ter wereld. In de jaren 70 viel Turkije Cyprus binnen en vielen er aan beide zijden vele slachtoffers en sloegen mensen op de vlucht. Een VN-officier tekende met een groene stift een lijn over de kaart van Cyprus om het eiland te verdelen, de zogenaamde Green Line. Resultaat: in de stad staan diverse grensposten waar je alleen met een stempel in je paspoort naar de andere kant kunt. Dwars over het eiland ligt nu nog een stuk niemandsland met verlaten spookstadjes. Denk voorafgaand aan je vakantie naar Cyprus dus goed na over in welk deel je wil zitten.

Weer en klimaat Cyprus

Cyprus is enorm populair vanwege het Mediterrane klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Tussen april en november daalt het kwik niet onder de 20 graden. De zomers kunnen erg heet zijn met temperaturen boven de 30 graden, waardoor Cyprus in de zomer één van de meest zonzekere eilanden van Europa is.

Stranden op Cyprus

De grote toeristische stranden zijn voornamelijk te vinden in het zuiden van het eiland, de mooiere en rustigere stranden zijn vaak in het noorden van Cyprus te vinden. Dit zijn de mooiste stranden van het eiland:

Pissouri Beach, Limassol
Aphrodite Beach, Limassol
Fargos Beach, Larnaca
Konnos Bay, Agia Napa
Makronissos Beach, Agia Napa
Fig Tree Bay, Paphos

Bezienswaardigheden en dingen te doen in Cyprus

Kristalhelder water, vissersdorpjes en kiezel- en zandstranden kleuren de kust van Cyprus. Vakanties in badplaatsen als Larnaca, Ayia Napa, Limassol en Coral Bay bevatten de elementen zon, zee, mooie stranden en genoeg taverna’s vol lokale specialiteiten. Perfect voor een zonvakantie dus. Duik je de zee in bij Phafos, zwem dan drie rondjes om de rots van Aphrodite: volgens de legende zul je eeuwig gelukkig in de liefde zijn.

Op Cyprus vind je ook tal van kerkjes, kloosters, oude graven, mozaïekvloeren en opgravingen. Cyprus kent zo'n 10.000 jaar aan interessante geschiedenis waarover je het hele eiland overblijfselen van kunt vinden. De beroemdste bezienswaardigheid van het eiland is het Kykkos klooster. Het klooster bevindt zich op 1140 meter hoogte en is al meer dan duizend jaar oud.

Choirokoitia

is een populaire archeologische opgraving die sinds 1998 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Choirokoitia is één van de oudste steden ter wereld die zo'n 7000 jaar voor Christus werd gesticht.

Wil je meer weten over Cyprus? Bekijk onderstaande artikelen op ons blog eens:
Dit is waarom Cyprus de nieuwe, populaire winterzonbestemming is
Zo bezoek je Cyprus met een klein budget
De 5 leukste havenstadjes van Cyprus
Eten en drinken op Cyprus

Advertentie
Advertentie