Veerle - 7 december 2025
Even genoeg van koude neuzen en dikke jassen? Januari is hét moment om de zon op te zoeken en die vakantiekriebel weer te voelen. Denk aan je voeten in het warme zand, de geur van zonnebrand en het geluid van golven op de achtergrond. Van de stralende Canarische Eilanden tot de paradijselijke Malediven, de wereld ligt aan je voeten. Ontdek hier de mooiste plekken voor een zonvakantie in januari vol nieuwe herinneringen.

De geur van zonnebrand en een zacht briesje door je haar, op Tenerife begint je zonvakantie in januari pas echt. Het grootste eiland van de Canarische Eilanden verwelkomt je met een stralend klimaat en temperaturen rond de 20 tot 22 graden. Perfect voor wie even wil ontsnappen aan de winter en wil genieten van zon, zee en rust.
Of je nu wilt relaxen aan het strand, de natuur wilt verkennen of geniet van het nachtleven, Tenerife heeft het allemaal. Vergeet je zonnebrandcrème niet!

"Ontzettend naar ons zin gehad! Vriendelijk personeel, heel veel keus in eten, iedere avond een ander thema. Je loopt zo naar de boulevard. In de buurt een auto gehuurd en uitstapjes gemaakt naar Loroparque en Siam Park. Ook nog een escaperoom in de buurt gedaan. De kinderen hebben uren gezwommen in het zwembad. Het zwembad met de glijbaantjes was wel wat te koud, de andere was uitstekend. Er wordt van alles georganiseerd, maar als je er geen zin in hebt, heb je er ook geen last van. In ons appartement hoorden we niets van alle avondshows. Doordat het complex zo groot is, is het ook nergens echt heel erg druk. Je kunt altijd een rustiger plekje opzoeken. Tip: het verloren dorp Sanatorio de Abona, hier werden in het verleden mensen in quanrantaine gezet vanwege lepra." - Marco
Bekijk accommodatieZin in een vleugje tropische luxe? Dan Mauritius is dé plek voor jouw zonvakantie in januari. Dit paradijselijke eiland verrast met witte stranden, helderblauw water en een mix van culturen die elke dag bijzonder maakt.

"In een woord geweldig! Bij aankomst kijk je je ogen al uit en zoals de man van de receptie al zei "welkom in paradijs". Dat is helemaal waar, het is een paradijs op aarde! Alles is tot in de puntjes geregeld en zeker wanneer je een speciale vakantie wilt ben je hier aan het juiste adres. Luxe, rusten, genieten, hygiëne, verzorging en de adembenemende uitzichten zijn hier uitgevonden. Wij hebben herinneringen gemaakt voor het leven en komen hier 100% terug. [...] De mensen zijn er zo lief en behulpzaam kortom het is een echte aanrader!" - familie de Ruiter
Bekijk hotelDe Dominicaanse Republiek behoort tot de populairste vakantiebestemmingen in het Caribisch gebied. Met haar witte zandstranden, levendige cultuur en gastvrije sfeer voel je je hier vanaf het eerste moment helemaal thuis.

Ontdek de ongeëvenaarde charme van Iberostar Costa Dorada, waar luxe en natuurlijke schoonheid samenkomen. Dit paradijs biedt directe toegang tot de sprankelende Costa Dorada-stranden en beschikt over een adembenemend zwembadcomplex. Laat je betoveren door de gastvrije sfeer en de uitgebreide faciliteiten, ideaal voor een onvergetelijke vakantie.
Bekijk accommodatie

"Heerlijk resort met een prachtig rif. Zwemmen tussen de haaien en roggen. Personeel over het algemeen zeer vriendelijk. Eten heel erg goed en het drinken goed koud. Echt een aanrader maar wel als je voor de rust gaat. Er is praktisch geen entertainment." - Annemarie
Bekijk accommodatie
"Wij hebben een ontzettend leuke tijd gehad bij Amwaj. We zijn hier twee weken geweest en hebben ons geen dag verveeld. Het animatieteam doet het top, er is ook een hele leuke Nederlandse Animatie, Nevada, die doet het superleuk! Daarnaast is er ook een heel mooi rif, dus zeker je snorkels niet vergeten!" - Marjolein
Bekijk hotelMet een gemiddelde temperatuur van 30 graden is Zanzibar de ideale bestemming voor een zonvakantie in januari. Kom en laat je betoveren!