Winter in Nederland: dit zijn de leukste uitjes!

Redactie - 7 december 2021

Winter in Nederland: dit zijn de leukste uitjes!

Redactie - 7 december 2021

De winter staat om de hoek, maar het kan lastig zijn om de sneeuw op te zoeken. Gelukkig heeft Nederland genoeg leuke winterse activiteiten om te ondernemen. Van skiën tot kerstmarkten bezoeken, het kan allemaal. Zoover zet in dit blogartikel de leukste winterse uitjes op een rij. Wat wordt jouw eerste leuke uitje in de winter in Nederland?

Droom weg in de Winter Efteling

De Winter Efteling, wie heeft er nog niet eerder van gehoord. Ultiem genieten met het hele gezin, de kinderen, opa en oma, oom en tante, het is voor iedereen leuk! Maak er een echt uitje van met de hele familie, maar het kan natuurlijk ook met vrienden. Een gegarandeerd fantastisch uitje voor jong en oud. Ga met zijn allen in de Python of toch nog een keertje in de Droomvlucht? Wordt weer even kind terwijl je zwaait naar Pardoes! Nog leuker: maar er een écht uitje van en overnacht in de buurt. Zo kan je  zelfs 2 dagen naar de Efteling en kan je misschien je favoriete attractie 2 keer doen!

Vakantiepark Landal Kaatsheuvel

Maak het weekendje met het hele gezin af in Vakantiepark Landal Kaatsheuvel. Dit park ligt vlakbij de Efteling en je kunt hier ook prachtig wandelen, een echte win-win!

Lees meer

Bezoek bijzondere kerstmarkten

In de kerstvakantie is het altijd leuk om een kerstmarkt te bezoeken. In de winter staat Nederland bomvol bijzondere kerstmarkten. Van hele kleine tot hele grote, in de buitenlucht of overdekt, alles is er! Een van de meest bijzondere kerstmarkten ligt in Valkenburg, Limburg. Deze kerstmarkt is ondergronds! Buiten dat deze grotten het hele jaar door fantastisch zijn om te bezoeken is het met kerst extra speciaal. De normaal donkere gangen zijn omgetoverd tot een waar kerstwalhalla.

Winter in Nederland: dit zijn de leukste uitjes!

Blijf je liever boven de grond? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn genoeg prachtige kerstmarkten denk eens aan de kerstmarkt in Maastricht, in Amsterdam, in Haarlem, in Utrecht en zo is de lijst nog veel langer! Genoeg opties voor iedereen, de leukste uitjes ver en dichtbij huis. Koop de leukste souvenirs, kerstcadeautjes en drink heerlijke glühwein op een van deze kerstmarkten. Al deze kerstmarkten horen ook zeker thuis in het lijstje: ‘Winter in Nederland: dit zijn de leukste uitjes!’.

Let op: i.v.m. de lockdown die het kabinet heeft ingevoerd t/m 14 januari, zijn de kerstmarkten in Nederland helaas niet meer van toepassing. Ten tijde van schrijven was dit nog niet aan de orde.

Hotel Hulsman

Dit hotel past perfect bij jouw bezoekje aan de kerstmarkt. Een schattig hotel met comfortabele bedden waar je 's nachts helemaal tot rust kunt komen na een dag vol ontdekken en wandelen.

Lees meer

Het échte wintersportgevoel in Nederland

Misschien ga je normaal wel jaarlijks op wintersportvakantie en moet je dat dit jaar overslaan. Niet getreurd, Nederland heeft veel leuke alternatieven! Winter in Nederland betekent niet altijd sneeuw, maar we kunnen wel indoor skiën, of snowboarden natuurlijk. Een dagje naar Snowworld is zeker een leuk uitje deze winter. Ze hebben locaties door heel Nederland heen, zo is er altijd wel een locatie dichtbij jou! Je kunt er natuurlijk ook een weekendje weg van maken. Zo ben je echt even op een minivakantie.

Hotel Golden Tulip Zoetermeer - Den Haag

Dit hotel scoort een prachtige 8,4. Met goede service en mooie kamers is dit een perfect onderkomen tijdens een leuk weekendje Snowworld!

Lees meer

Lekker stuntelen op het ijs

Een middagje schaatsen is altijd een goed idee. Nederland zit vol met leuke schaatsbanen. De bekendste is misschien wel die in Amsterdam, gezellige drukte, warme chocomel met slagroom en natuurlijk veel schaatsen voor het prachtige Rijksmuseum. Waar je ook vaak schaatsbanen vind, is bij de kerstmarkten. Dan kun je schaatsen met het ultieme kerstgevoel. En ben je klaar met schaatsen dan kan je lekker rondlopen over de markt. Of je kan de rest van de stad ontdekken. In Amsterdam, maar ook andere steden zoals Maastricht is alles mooi verlicht. Het échte kerst- en wintergevoel!

Winter in Nederland: dit zijn de leukste uitjes!

Een andere leuke schaatsbaan is die in Rotterdam. Prachtig verlicht met meerdere banen en overdekt. Als het weer dan niet zo mee zit, is schaatsen toch mogelijk. Denk je nu leuk idee dat schaatsen, maar ik heb zelf geen schaatsen of ik heb echt geen zin om de hele dag met mijn schaatsen te lopen? Dat is helemaal geen probleem! Je kunt altijd schaatsen huren, zo heb je schaatspret zonder het gesjouw. Waar ga jij het ijs op? Wordt het Amsterdam, Rotterdam of toch ergens anders?

Kan je geen genoeg krijgen van het ijs? Kijk voor nog meer inspiratie van winterse uitje in het blog ‘8 tips voor de leukste dagjes uit in de winter’

Hotel The Manor Amsterdam

Dit hotel heeft een perfecte ligging voor jouw weekendje Amsterdam! Met het OV om de hoek ben je super snel op welke plek dan ook in Amsterdam. Zo kun je heerlijk gaan genieten!

Lees meer

Let op:

Voor sommige activiteiten en bezoeken heb je volgens de regels van de Rijksoverheid een Coronatoegangsbewijs nodig. Je kunt op één van deze drie manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:
  • Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  • HerstelbewijsBewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • TestbewijsEen negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.
Zorg dat je bij aankomst je Coronatoegangsbewijs samen met je legitimatie kan tonen, dit is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder (dus vergeet dat legitimatiebewijs voor de kinderen niet mee te nemen).