/Nederland/Limburg/Maastricht

Vakantie Maastricht

Maastricht

Maastricht is de prachtige hoofdstad van de provincie Limburg. De stad ligt aan weerszijden van de rivier de Maas. Maastricht wordt gezien als bourgondische stad waar het heerlijk vertoeven is.

Nederland
Limburg
Maastricht
Eigen vervoer
Verwijder filters

42 accommodaties

Over Maastricht

Maastricht is de prachtige hoofdstad van de provincie Limburg. De stad ligt aan weerszijden van de rivier de Maas en telt ongeveer 120.000 inwoners. Maastricht wordt gezien als bourgondische stad waar het heerlijk vertoeven is. Een stedentrip naar deze stad laat je proeven van het goede Limburgse leven.

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht heeft een historische binnenstad met smalle klinkerstraatjes en mooie bezienswaardigheden zoals kerken, monumenten en (heren)huizen met prachtige gevels. Voor wat sightseeing is het een aanrader om een rondrit in een toeristische stadstram te maken of een tochtje te boeken met een rondvaartboot. Wil je tijdens je citytrip in Maastricht graag een museum bezoeken? Dan is er genoeg keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het poppenmuseum, het natuurhistorisch museum of het Bonnefantenmuseum?

Shoppen in Maastricht

Voor shopfanaten is Maastricht een waar paradijs. Er zijn vele winkelstraatjes en steegjes waar je naast exclusieve en gespecialiseerde winkels een groot aanbod vindt aan modezaken, woonaccessoires, juweliers, antiquairs en galeries. Iedere zaterdag is er bovendien van 10.00 tot 16.00 uur een antiek- en vlooienmarkt in de Stationsstraat waar je op zoek kunt gaan naar bijzondere collectors items.

Bourgondisch genieten

Het bekendste plein van Maastricht is het Vrijthof, maar de stad heeft vele pleinen die in de zomer gevuld zijn met heerlijke terrasjes. Neem plaats en geniet van typische streekspecialiteiten, zoals de beroemde Limburgse vlaai of de Hervekaas, asperges en grotchampignons. Laat het weer een bezoekje aan een terras niet toe? Geen zorgen, want bij mindere temperaturen heb je al snel je toevlucht gevonden in een van de talrijke kroegjes rondom het plein.

Wat zeggen bezoekers over

Maastricht

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.