In welke landen is Uber actief?

Redactie - 19 juni 2019

In welke landen is Uber actief?

Redactie - 19 juni 2019

Tijdens je stedentrip of verre reis even een Ubertje pakken naar het vliegveld of de kroeg? Geen probleem. Uber is natuurlijk niet alleen in Nederland beschikbaar, maar in nog veel meer landen over de hele wereld. In welke landen is Uber actief? Uber is op dit moment in 67 landen actief, waaronder populaire vakantielanden als:

  • België
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Griekenland
  • Italië
  • Kroatië
  • Oostenrijk
  • Portugal
  • Spanje
  • Turkije
Uber

Beeld: © Cameris – stock.adobe.com

Uber in Europa

In Europa is Uber op dit moment actief in meer dan twintig landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Ierland, Kroatië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.

Houd er wel rekening mee dat de Uber-taxi’s niet overal in het betreffende land beschikbaar zijn. In de meeste grote steden is dit over het algemeen echter wel het geval. Zo is het in Londen, Rome of Parijs geen enkel probleem om een Uber voor te laten rijden. Bijvoorbeeld van het vliegveld naar Hotel Brighton in hartje Parijs. Reviewer Lilian vindt het ‘een geweldig hotel op een toplocatie.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/hoe-werkt-uber-op-vakantie/”]

Uber in Azië

Uber is op dit moment actief in de volgende Aziatische landen: Bahrein, Bangladesh, Hong Kong, India, Israël, Japan, Jordanië, Libanon, Macau, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Sri Lanka, Taiwan, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.

Wil jij bijvoorbeeld tijdens je stopover in Dubai in korte tijd zoveel mogelijk van de stad zien? Laat je dan rondrijden in een Uber. Een hotelletje boeken kan natuurlijk ook, dan heb je iets meer tijd om Dubai te ontdekken. Lekker slapen doe je bij Hotel Ibis Al Rigga.

Uber

Beeld: © PhotoPlus+ – stock.adobe.com

Uber in Noord-Amerika

Ook in Noord-Amerika is Uber actief, en wel in de volgende landen: Canada, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Mexico, Panama en Verenigde Staten.

Vooral in Amerika rijden de Ubers af en aan. Niet zo gek, want hier werd het bedrijf opgericht. In de grote steden als New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago en Miami is het een fluitje van een cent om een Uber te bestellen.

Uber in Zuid-Amerika

Wil je tijdens het backpacken in Zuid-Amerika een Uber bestellen? Ook in dit werelddeel is dat in steeds meer landen mogelijk. Uber rijdt op dit moment in de landen: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Peru en Uruguay.

Uber

Beeld: © Kzenon – stock.adobe.com

Uber in Afrika

En ook in Afrika begint Uber terrein te winnen. In de volgende landen kun je op dit moment een Uber bestellen: Egypte, Ghana, Kenia, Marokko, Nigeria, Oeganda, Tanzania en Zuid-Afrika.

Uber in Oceanië

Ja, ook in down under kun je gebruik maken van een Uber. In diverse steden in Australië en Nieuw-Zeeland rijden Ubers rond, bijvoorbeeld in Melbourne, Sydney of Auckland.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/hoe-voorkom-ik-oplichting-in-de-taxi/”]

Bestel een Uber naar 500 vliegvelden wereldwijd

Een Uber bestellen naar het vliegveld? In bovenstaande landen kun je een Uber boeken naar de meeste vliegvelden rond grote steden. Je hebt de keuze uit maar liefst vijfhonderd vliegvelden. Het voordeel: je weet vooraf precies wat je gaat betalen voor je ritje richting vliegtuig.

Uber

Beeld: © Fotomek – stock.adobe.com

Hoe werk Uber op vakantie?

Tot slot het goede nieuws: Uber werkt op vakantie net zo als thuis. In dit artikel leggen we je het nog even haarfijn uit hoe jij op je vakantiebestemming een Uber kunt bestellen.

Met een Uber reis je in het buitenland altijd veilig van A naar B, maar er zijn nog meer voordelen van Uber in het buitenland: er zal geen miscommunicatie met de taxichauffeur ontstaan door de taalbarrière en je hebt geen vreemde valuta nodig, want alle betalingen vinden plaats via de app. Bovendien zijn de Uber-tarieven over het algemeen lager dan die van een lokale taxi.

Inspiratie nodig voor fijne vakantieadressen? Wij tippen deze populaire accommodaties: 

Hotel Side Star Beach                       Hotel Jungle Aqua Park
Vakantiepark Parque Christobal    Hotel Best Siroco
Hotel Kijkduin                                   Lifthotel Kirchberg

Heb jij weleens een Uber besteld tijdens je vakantie? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Laat een reactie achter onder dit artikel.