Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Dubai

Header Dubai

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens je vakantie in Dubai kan álles. Van verblijven in een zeven sterren hotel als Burj al Arab, tot baden in de zon. Zeker in de winter is het in Dubai heerlijk vertoeven.


Populair
Verenigde Arabische Emiraten
Ver. Arabische Emiraten
Dubai
Verwijder filters
Over Dubai

Dromen worden werkelijkheid tijdens een vakantie in Dubai! Verblijf in een luxe hotel, ga winkelen bij een grote shopping centre en bezoek bijzondere bezienswaardigheden als Burj Khalifa. Zelfs in de winter is het hier heerlijk weer!

Over Dubai
Over Dubai
Over Dubai
Over Dubai
Over Dubai
Over Dubai

Dubai is een van de Verenigde Arabische Emiraten. In het zuiden ligt de emiraat Abu Dhabi, in het noordoosten bevindt zich Sharjan en in het zuidoosten grenst het aan Oman. Dubai is gelegen aan de Perzische Golf, maar zodra je de gelijknamige hoofdstad Dubai verlaat, kom je terecht in de Arabische Woestijn. Dubai is een luxe bestemming, wat direct te zien is als je bent geland. Je vindt er de meest grote en uiterst luxueuze hotels. Het meest bekendste hotel is het 7-sterrige Bur dal Hjad, wat een bezienswaardigheid op zich is. Maar Dubai heeft veel meer te bieden. Het Sjeik Saïd Al-Maktoum’s huis, Jumeirah Beach en Dubai’s mooiste moskee de Jumeirah mogen ook niet op je lijstje ontbreken. Het grootste en bekendste museum is het Dubai Museum. Verder kun je in Dubai een dag skiën in het overdekte sneeuw centrum, verkoeling zoeken in het Wild Wadi Water Park of op een woestijnsafari uittrekken.

Dubai is absoluut anders dan anders. Met gemak bouwen ze er in de woestijn een Formule I circuit en een megagroot attractiepark. Je kunt er zelfs écht skiën in de sneeuw, in een overdekt skicentrum met uitzicht op de woestijn! Als dat niet bijzonder is… Omdat Dubai steeds populairder wordt als luxe bestemming, stijgt het aantal luxe hotels en thematische winkelcentra. In de hypermoderne winkelcentra vind je tal van luxe winkels als Hugo Boss, DKNY, Dior en Marks & Spencers. Je winkelt hier vaak een stuk goedkoper dan in Europa: alleen al een reden om naar Dubai af te reizen!

Maar Dubai heeft meer… al vind je er weinig culturele bezienswaardigheden. Een oud paleis van de Sheik bijvoorbeeld, maar veel meer ook niet. De souks (markten) doen ook heerlijk cultureel aan. Hier koop je mooie sierraden of prachtige gekleurde lappen textiel. Daarnaast is Dubai een heerlijke plek om uit eten te gaan. Je vindt er allerlei soorten keukens, want Dubai is ontzettend internationaal. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt… ook qua financiën. Een drankje in de bar van het zeven sterren hotel Burj al Arab kost je al gauw, omgerekend, tien euro. Maakt eigenlijk niet uit of je een biertje pakt of sterke drank... Leuk is zo’n bezoekje wel, al moet je entree voor dit hotel betalen als je er niet verblijft. En dan natuurlijk de zonuren! In onze winterperiode schijnt in Dubai heerlijk het zonnetje en vermaak je je uitstekend op het strand of aan de rand van het zwembad. Eigenlijk is het gewoon een bijzonder paradijs.

Wonen op een tropisch eiland? Dat kan ook in Dubai! Er wordt hard gewerkt aan grote en bijzondere projecten als 'The Palm', opgespoten eilanden met de mooiste appartementen, villa’s en watervilla’s. Zo heeft 'The Palm' de vorm van een palmboom! Het is hier heerlijk vertoeven.

In Dubai valt veel te beleven. Zo kun je er ook golfen, gewoon op een keurige groene grasmat tijdens de warme zomermaanden. Ondanks dat het in de zomer wat warm kan zijn om te golfen, kun je in de winterperiode wél heerlijk een balletje slaan bij The Gulf. In de ochtend- en avonduurtjes is het goed toeven op de green. Bovendien is er ruime keuze uit banen. Bijvoorbeeld de Emirates Golf Club Dubai met twee 18 holes banen, de Wadi Course en Majlis en de 18-holes van de Dubai Creek Golf midden in de stad. De Dubai Creek is de natuurlijke inham van de Perzische Golf die dwars Dubai loopt.

Dubai wordt omringd door woestijn en zee, waardoor het het gehele jaar heerlijk vertoeven is. In de zomer kan het er extreem heet zijn, zo rond de 40 °C. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 22 en 25 °C. Kortom, een heerlijke winterzonbestemming!