3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Dubai

5de7294f-destinations 0019 ver-arabische-emiraten ver-arabische-emiraten dubai

Eén van de zeven Verenigde Arabische Emiraten is Dubai. Alles kan hier, van verblijven in een zeven sterren hotel als Burj al Arab tot het kopen van je eigen eiland. En baden in de zon, want – zeker in onze winterperiode – is het in Dubai goed toeven.

Populair
Verenigde Arabische Emiraten
Ver. Arabische Emiraten
Dubai
Verwijder filters
Over Dubai

Eén van de zeven Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf, dat is het landje en stad Dubai. Het is één van de snelst groeiende bestemmingen ter wereld, in omvang en in aantal toeristen. Alles is hier mogelijk, van verblijven in een zeven sterren hotel als Burj al Arab tot het kopen van je eigen eiland. En natuurlijk baden in de zon, want – zeker in onze winterperiode – is het in Dubai goed toeven.

Dubai is de hoofdstad van de gelijknamige emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. In het zuiden ligt de emiraat Abu Dhabi, in het noord-oosten bevindt zich Sharjan en in het zuid-oosten grenst het aan Oman. Zodra je de stad verlaat kom je terecht in de Arabische Woestijn. De stad is gelegen aan de Perzische Golf en heeft ruim 1,1 miljoen inwoners.

Door zijn handel is Dubai een zeer rijke stad. En dit is daarom ook direct te zien zodra je de stad binnenkomt. De meest grote en uiterst luxueuze hotels zijn hier te vinden. Het meest bekendste hotel is het 7-sterrige Bur dal Hjad, wat een bezienswaardigheid op zich is. Maar Dubai heeft veel meer te bieden. Het Sjeik Saïd Al-Maktoum’s huis, Jumeirah Beach en Dubai’s mooiste moskee de Jumeirah zijn een van de attracties die te bezoeken zijn. De stad is niet gigantisch rijk aan musea. Het grootste en bekendste is het Dubai Museum. Verder heb je in Dubai de mogelijkheid om een dag te gaan skiën in het overdekte sneeuw centrum, het Wild Wadi Water Park en een woestijnsafari zijn enkele opties die Dubai te bieden heeft.

Dubai is absoluut anders dan anders. Eigenlijk is hier alles mogelijk, dankzij het vele geld van de Arabieren. Met gemak bouwen ze er in de woestijn een Formule I circuit en een mega-groot attractiepark. Binnen nu en nog heel even kun je zelfs écht skiën in de sneeuw, in een overdekt skicentrum. Met uitzicht op de woestijn! Als dat niet bijzonder is… Het toerisme stijgt snel en vandaar dat superluxe hotels als paddestoelen uit de grond schieten, coole en thematische shopping malls openen om de haverklap de deuren en bijzondere onroerend goed projecten worden bijna dagelijks gelanceerd. Shop till you drop dat kun je in Dubai zeker! In de hypermoderne winkelcentra zijn luxe winkels al Boss, DKNY, Dior of bijvoorbeeld Marks & Spencers te vinden. Omdat Dubai een totaal ander belastingstelsel kent, is de kleding hier stukken goedkoper. Alleen al een reden om naar Dubai af te reizen!

Maar Dubai heeft meer… al vind je er niet veel cultuur. Een oud paleis van de Sheik, verder niet eigenlijk. Maar de souks (markten) doen ook heerlijk cultureel aan. En je kunt er voor ‘weinig’ goud kopen, of prachtige gekleurde lappen textiel. Naast al dat geshop is Dubai the place to be om heerlijk uit eten te gaan. Alles is er, want Dubai is ontzettend internationaal. Smullen van goedkope shushi’s, of uitgebreid (en wat duurder) dineren. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt… ook qua financiën. Een drankje in de bar van het zeven sterren hotel Burj al Arab kost je al gauw, omgerekend, tien euro. Maakt eigenlijk niet uit of je een biertje pakt of sterke drank... Leuk is zo’n bezoekje wel, al moet je entree voor dit hotel betalen als je er niet verblijft. En dan natuurlijk de zonuren! In onze winterperiode schijnt in Dubai heerlijk het zonnetje en vermaak je je uitstekend op het strand of aan de rand van het zwembad. Eigenlijk is het gewoon een bijzonder paradijsje.

Verder is Dubai booming vanwege de huizenmarkt. Er wordt hard gewerkt aan grote en bijzondere projecten als The Palm en The World. Deze opgespoten eilanden worden binnen nu en tien jaar allemaal opgeleverd en hier zijn tegen die tijd de meest mooie appartementen, villa’s en watervilla’s te vinden. Het project The Palm wordt helemaal in de vorm van een palmboom gebouwd en is in 2006 gereed, daarna volgen er nog twee palmen. Heerlijk vertoeven hoor, zowel in eigen huizen als in luxe hotels. Het project The World is helemaal bijzonder. Hier wordt voor de kust van Dubai een eilanden groep van driehonderd eilanden opgespoten in de vorm van de wereld. Het eiland Nederland is er ook! Er loopt al een optie op, maar naast liggende landen zijn vast nog wel te koop… Bijzonder wonen zul je er zeker!

In Dubai valt écht voldoende te doen... en natuurlijk zijn er ook verschillende golfbanen. Zelfs een keurige groene grasmat tijdens de warme zomermaanden. Dan laat je het overigens wel uit je hoofd om een balletje te slaan, maar in onze winterperiode is golfen in The Gulf ideaal. In de ochtend- en avonduurtjes is het goed toeven op de green. Bovendien is er ruim keus uit banen. Bijvoorbeeld de Emirates Golf Club Dubai met twee 18 holes banen, de Wadi Course en Majlis en de 18-holes van de Dubai Creek Golf midden in de stad. De Dubai Creek is de natuurlijke inham van de Perzische Golf die dwars Dubai loopt. Op zoek naar een golfvakantie?

Dubai is omringt door woestijn en zee, en is daarom het gehele jaar aangenaam qua temperaturen. In de zomers kan het echter wat aan de warme kant zijn, rond de 40 °C. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 22 en 25 °C. De stad beschikt over een groot bus systeem, wat reizen in de omgeving zeer goed mogelijk maakt. Verder heeft het boten beschikbaar die varen tussen de diverse delen van de stad en omgeving. Deze typische boten worden Abra-boten genoemd. De stad trekt veel elite toerisme naar zich toe, om die reden zul je veel limousines tegen komen. De meeste winkels zijn geopend van 09:00 - 13:30 & 16:30 - 22:00