Vakantie in Parijs

Header Vakantie in Parijs

Parijs is de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk en heeft inclusief buitenwijken ruim 12 miljoen inwoners. Liefhebbers van kunst, cultuur, mode, winkelen of lekker eten komen hier ruimschoots aan hun trekken.

Frankrijk
Ile de France
Parijs
Eigen vervoer
Verwijder filters

186 accommodaties

Over een vakantie in Parijs

Parijs is de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk en heeft inclusief buitenwijken ruim 12 miljoen inwoners. Parijs is een van de vier wereldsteden en een populaire bestemming voor een citytrip. Liefhebbers van kunst, cultuur, mode, winkelen of lekker eten komen hier ruimschoots aan hun trekken.

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is op zeven heuvels gebouwd en wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine. De hoogste heuvel van de stad is tevens een van de leukste wijken van Parijs: Montmarte. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over de stad en al haar bezienswaardigheden.

Het centrum van Parijs is een aaneenschakeling van monumentale gebouwen waarvan de Eiffeltoren ongetwijfeld het meest bekend is, maar minstens even imposant zijn de Arc de Triomphe, het Louvre en het Centre Pompidou. Of wat dacht je van de Notre-Dame, de Sacré-Cœur, het Picassomuseum of de Bois du Boulogne ? Parijs omvat eenvoudigweg teveel kerken, musea, pleinen en parken om hier allemaal te noemen. Parijs is dan ook niet in een paar dagen te ‘doen’. Parijs is een stad waar je terug blijft komen en niet alleen om alle sites te zien, maar juist omdat een stedentrip naar Parijs zo veelzijdig is. Ook een uitstapje naar Disneyland Parijs is bijvoorbeeld zo gemaakt tijdens een vakantie in Parijs.

Shoppen of een avondje uit in Parijs

Parijs is bekend vanwege de winkelmogelijkheden en op het gebied van mode kun je hier dan ook werkelijk alles vinden. Behalve shoppen kun je ook heerlijk eten in Parijs. In totaal zijn er ruim 8000 restaurants, uiteenlopend van driesterrenrestaurants tot aan vele bistro's en cafés.

Het nachtleven is Parijs is levendig en ‘s avonds wordt de magie van de stad versterkt door de prachtig verlichte gebouwen. Er zijn verschillende bars en nachtclubs in Parijs waarvan De Moulin Rouge en Le Lido de beroemdste zijn.

Het klimaat in Parijs is gematigd. De gemiddelde temperaturen schommelen tussen enige graden boven 0ºC in de winter tot ruim 20ºC in juli en augustus. Parijs is een stad vol festivals en bijzondere feesten. In november wordt bijvoorbeeld jaarlijks het Festival Blues sur Seine gehouden. Overal rond de Seine worden dan miniconcertjes gegeven die voor een hele bijzondere sfeer zorgen waarvan zelfs de niet-blues liefhebbers zullen genieten.

Wat zeggen bezoekers over

Parijs

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.