Vakantie Londen

Londen

Londen is een wereldstad met de rivier de Theems die de stad in tweeën deelt. Londen heeft een groot metronetwerk. Er zijn veel bussen en een taxi is nooit lastig te vinden. Londen staat bekend als druk met autoverkeer, je gaat hier niet heen voor je rust.

Engeland
Groot Londen
Londen
Verwijder filters

29 accommodaties

Over Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en ligt zuidoostelijk in het land. Londen is een wereldstad met de rivier de Theems die de stad als het ware in tweeën deelt, een noordelijk en een zuidelijk deel. De belangrijkste Londense wijken concentreren zich rondom de Theems, waaronder de City of London, City of Westminster, Kensington en Chelsea. Londen kent verschillende grote parken, waaronder het Hyde-, Regent’s-, Victoria-, Battersea- en Greenwich Park. Voetbal is volkssport nummer één in Engeland, Londen telt wel dertien voetbalclubs, waaronder bekende clubs als Arsenal en Chelsea. Er zijn verschillende manieren van transport om naar Londen te reizen, je kunt met het vliegtuig, vanuit Schiphol is het ongeveer een uur vliegen, je kunt via Parijs met de sneltrein door de Kanaaltunnel of je kunt met de veerboot of ferry waarop je met je eigen auto kunt ‘inschepen’. Londen zelf beschikt over een uitgebreid metronetwerk, hier word veel gebruik van gemaakt door zowel Londenaren als bezoekers. Ook rijden er in Londen veel bussen en een taxi is nooit moeilijk te vinden. De straten staan bekend als druk met autoverkeer, je gaat niet naar Londen voor je rust.

Er heerst een gematigd zeeklimaat, het word er niet extreem warm of koud en het regent er relatief vaak. Een wereldstad als Londen telt tal van cafés, restaurants, theaters  en uitgaansgelegenheden. Voor ieder is er wat wils. Historisch interessante bezienswaardigheden zijn St. Pauls Cathedral, Westminster Abbey, Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace en National Gallery. Andere toeristische bezienswaardigheden zijn London Eye, Piccadilly Circus en Trafalgar Square. Dit is nog maar een selectie, in Londen is heel veel te zien en te doen. Wat betreft musea mag Londen ook niet klagen, grote musea zijn het British Museum, Natural History Museum, Tate Modern en het Design Museum. De stad staat ook bekend als goede winkelstad, er is veel aanbod van winkels, van goedkoop tot duur, van klein tot groot met Harrods als grootste en oudste warenhuis van Londen. Sommigen beoordelen Londen als duur. Londen is een geschikte bestemming voor een weekendje weg, de stad telt voornamelijk hotels, in alle prijscategorieën zijn hotels te vinden.

Wat zeggen bezoekers over

Londen

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.