Kayleigh - 21 februari 2025
Op zoek naar de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin? Geen zorgen! We hebben de leukste plekken voor je op een rijtje gezet waar tieners zich geen moment zullen vervelen. Of je nu houdt van zon, zee en strand of liever actief bezig bent, er is voor ieder wat wils. Laten we eens kijken naar verschillende bestemmingen met de top accommodaties voor tieners!
Turkije is een land dat alles heeft: prachtige stranden, fascinerende geschiedenis en een bruisende cultuur. Voor tieners is er geen tijd om zich te vervelen! Ze kunnen zich uitleven met watersporten, zoals parasailen of jetskiën langs de Turkse Rivièra. Of wat dacht je van een dagje zwemmen in het waterpark van het hotel?
Ouders kunnen ondertussen genieten van de Turkse gastvrijheid in een traditionele hamam of tijdens een culinaire ontdekkingstocht langs de lokale bazaars. ’s Avonds komen jullie samen voor een gezellige barbecue op het strand of een spannende boottocht bij zonsondergang. Turkije biedt de perfecte mix van avontuur en ontspanning voor het hele gezin!
"Mijn vrouw en ik hebben weer voor de 4e keer een mooie en gezellige vakantie gehad wat een fantastische personeel hebben ze hier alles wordt goed verzorgt van schoonmaak tot in de bediening en als er iets is dan lossen ze het gelijk op." - Rob
Bekijk accommodatie"We hebben een super tijd gehad. We zijn 8 dagen gegaan in de herfstvakantie met 2 kinderen van 9 en 11. Het eten was er prima. Elke dag wat anders en bij de zwembaden was tussen de middag ook van alles te krijgen. Ze hebben ook premium dranken (oa jack daniels) die je kan bestellen, dus daar hebben we ook van genoten. Het aquapark was ook top, en heerlijk verwarmd. [...] Er zijn in de avond ook leuke shows en er was ook een schuimparty in de middag wat vooral voor de kids leuk is." - Stan
Bekijk accommodatieBellissima Italia! Het land van pasta, pizza en la dolce vita is ook een geweldige bestemming voor gezinnen met tieners. In Italië maken ze niet alleen kennis met de rijke geschiedenis en cultuur, maar ook met de vriendelijke lokale bevolking. Tieners zullen snel nieuwe vrienden maken tijdens een kookcursus pizza bakken of een ijsworkshop.
Voor de ouders is Italië een droom die uitkomt. Bezoek iconische steden als Rome, Napels of Venetië, proef de heerlijke wijnen in Toscane of ontspan op de prachtige stranden van Sardinië. ’s Avonds komen jullie samen om te genieten van een authentieke Italiaanse maaltijd onder de sterrenhemel. Italië biedt een perfecte mix van cultuur, culinair genot en nieuwe ervaringen voor het hele gezin!
"De camping is echt fantastisch. Niet te druk, gezellig druk. Lekker tussen de Italianen, Zwitsers, Duitsers en slechts een paar Nederlanders. Zwembad en strand zijn mooi onderhouden. Bedjes op strand alleen tegen betaling. Neem een eigen parasol mee. Caravan Deluxe is ruim en fijn. We misten alleen een barbecue. Animatie team werkt hard en enthousiast. Veel en leuke activiteiten voor jong en oud. Winkeltje is goed, receptie zeer behulpzaam en altijd open, restaurant kan wat beter. [...]" - Simone
Bekijk accommodatieHola España! Dit zonnige land is al jaren een favoriet onder vakantiegangers, en niet zonder reden. Voor tieners is Spanje een waar paradijs. Ze kunnen surflessen nemen aan de Costa del Sol, hun dansmoves oefenen tijdens een flamenco-workshop in Sevilla of hun adrenaline laten gieren in het beroemde PortAventura pretpark.
Ouders hoeven zich ook niet te vervelen. Geniet van de heerlijke tapas, bezoek wereldberoemde musea zoals het Prado in Madrid of maak een wandeling door de pittoreske straatjes van Barcelona. En laten we de prachtige stranden niet vergeten, perfect voor een dagje luieren met een goed boek. In Spanje vind je de ideale balans tussen cultuur, ontspanning en actie!
"Prachtige locatie. Prachtig uitzicht vanaf onze hotelkamer. Ruime keuze aan zwembaden. Eten was iedere dag gevarieerd. De kinderen hebben zich super goed vermaakt. Het appartement en de omgeving waren schoon. Het is wat je er zelf van maakt. Supermarkten en winkeltjes waren dichtbij. [...]" - Roos
Bekijk accommodatie"Fantastische week gehad met onze 3 kinderen van 4, 10 en 12 jaar. De ligging is prachtig, het zwembad fantastisch voor alle leeftijden. Eten is heerlijk en heel veel keuze. Entertainment erg leuk. Personeel eveneens fantastisch en heel kindvriendelijk. Ook Nederlandse receptioniste en Nederlandse bij het animatieteam. Prachtige gezinskamer met adembenemend uitzicht. Kortom een geweldig resort wat we iedereen aanraden." - Marieke
Bekijk accommodatiePortugal is een verborgen parel voor gezinsvakanties. Tieners zullen zich hier geen moment vervelen! Ze kunnen surflessen nemen aan de Atlantische kust, een dansje doen in de club in Albufeira of een spannende canyoning-tocht maken in de Douro-vallei. Voor de wat rustigere dagen is er altijd nog de mogelijkheid om te relaxen op een van de prachtige stranden van de Algarve.
Ouders kunnen genieten van de rijke Portugese cultuur en geschiedenis. Bezoek de prachtige stad Porto, maak een boottocht over de Douro-rivier of ontdek de charmante hoofdstad Lissabon. En laten we de heerlijke Portugese keuken niet vergeten! Geniet samen van verse vis, heerlijke pasteis de nata en een glas port. Portugal biedt de perfecte balans tussen actie en ontspanning voor het hele gezin!
"Hotel was prima, alles is keurig schoon en het personeel staat klaar voor je, jij ben echt hun gast. Het is ongeveer een kwartiertje lopen naar de strip en met de taxi ben je zo in de old town. Overdag kan je gebruik maken van de shuttle bus van het hotel. Kamers waren ruim en de bedden prima. Het eten was prima, de eerste twee dagen soms lauwe patat of groente, dit werd later hersteld en kwam nauwelijks nog voor. Receptie zeer behulpzaam bij vragen. [...] Animatie overdag was prima, van sjoelen tot boogschieten." - Ron
Bekijk accommodatieGriekenland is niet alleen het land van mythes en legendes, maar ook een paradijs voor actieve tieners. Ze kunnen hun energie kwijt tijdens het windsurfen op de Cycladen, mountainbiken door de ruige bergen van Kreta of snorkelen in de kristalheldere wateren van Zakynthos. En wat dacht je van een spannende kajaktochtt langs de kust?
Ouders kunnen ondertussen genieten van de rijke Griekse cultuur. Bezoek de Akropolis in Athene, ontdek de mysteries van Delphi of wandel door de smalle straatjes van Santorini. Na een dag vol avontuur komen jullie samen om te genieten van een heerlijke Griekse maaltijd met uitzicht op de zee. Griekenland biedt de perfecte combinatie van actie, cultuur en ontspanning! Bekijk snel onderstaande top accommodaties voor tieners op Kreta.
"We hebben top vakantie gehad. Verschillende zwembaden voor kinderen, lekker eten, vriendelijk personeel, winkels op loopafstand. Het is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen." - Hevy
Bekijk accommodatie"Super hotel. Ik heb 3 jongens die van voetballen houden. Er was elke dag voetbal. Ook voor de pubers veel te doen." - Van Bakel
Bekijk accommodatieDit prachtige land aan de Adriatische Zee is perfect voor een onvergetelijke campingvakantie. Tieners zullen zich in Kroatië geen moment vervelen. Ze kunnen kajakken langs de kust van Istrië, ziplinen door de bossen van Plitvice of een duikcursus volgen in de kristalheldere wateren van de Dalmatische kust.
Voor de ouders is Kroatië een waar paradijs. Ontdek de prachtige oude stad van Dubrovnik, maak een boottocht langs de Kornati-eilanden of geniet van de watervallen in het Krka Nationaal Park. ’s Avonds komen jullie samen op de camping voor een gezellige barbecue onder de sterrenhemel. Kroatië biedt de perfecte mix van natuur, avontuur en ontspanning voor het hele gezin!
"Wat een prachtige en mooie schone camping. Zeer ruime staanplaatsen. Wij hadden een comfortplaats achter de receptie. Die had wat minder schaduw. Dat is dan wel een nadeel. Wel ruim. Verder is het echt super, dat de bedjes en voorzieningen allemaal gratis zijn. Mooie sportvelden. Ook alles apart, dus geen problemen met verschillende sporten op 1 veld. Verlichting tot 23 uur aan op de sportvelden. Jeugd zoekt elkaar op bij het strand of sportvelden. Super mooi en nette toiletgebouwen. [...] Voor ons zeker van herhaling vatbaar." - Angelique
Bekijk accommodatieLast but not least: Egypte is een droombestemming voor gezinnen met tieners die op zoek zijn naar zon, avontuur en cultuur. Hier kunnen tieners zich onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van de farao’s door een bezoek te brengen aan de piramides van Gizeh of de tempels van Luxor. Voor de avontuurlijke types is een spannende quadtocht door de woestijn een absolute aanrader, terwijl een snorkel- of duikexcursie in de Rode Zee een onvergetelijke ervaring biedt dankzij de kleurrijke koraalriffen en exotische vissen.
Ouders kunnen zich laten verwennen in een luxe resort in Hurghada of Sharm-el-Sheikh, ontspannen op een parelwit strand of genieten van een traditionele Egyptische spa-ervaring. Ook in Egypte heb je veel resorts met een waterpark waar de kids zich kunnen vermaken. ‘s Avonds komt het hele gezin samen om te smullen van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de betoverende zonsondergang. Egypte biedt een unieke combinatie van cultuur, avontuur en ontspanning waar iedereen blij van wordt!
"Dit park is vooral gericht op gezinnen, en biedt hoge kwaliteit ! Ons gezelschap bestond uit jonge (3 - 4 jaar) en oudere (14 - 15 jaar) kinderen, ouders en grootouders. 1 week is te kort om alles te zien en mee te maken! Hygiëne van alle faciliteiten, en de service gerichtheid van alle medewerkers verdienen 10/10. [...]" - Familie Geurts
Bekijk accommodatie"Wij hebben met het gezin een heerlijke vakantie gehad. De kinderen hebben zich goed vermaakt, leuke animatieteam: beachparties, gezellige avonden georganiseerd bij Cascade, het nieuwe mooie gedeelte van het resort. Resort is een echte aanrader door de mooie ruime kamers met uitzicht op zee en zeer lange strand en mooie zwembaden. Het eten in het buffet- en à la Cart restaurant was zeer goed. Vriendelijk personeel. [...]" - P. de Graaf
Bekijk accommodatieOf je nu kiest voor Turkije, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Kroatië of het magische Egypte, één ding is zeker: deze bestemmingen bieden genoeg variatie en plezier voor zowel tieners als hun ouders. Ook zit je met deze top accommodaties voor tieners altijd goed. Dus pak je koffers, zet je zonnebril op en maak je klaar voor een onvergetelijke familievakantie!