Vakantie Porto

Gelegen aan de rivier de Douro bevindt zich de hoofdstad van het noordelijke gedeelte van Portugal, Porto. Met ruim 1,5 miljoen inwoners is dit de tweede grootste stad van het land. Porto staat bekend om de productie om de gelijknamige soort wijn.
20 accommodaties

*Excl. SGR (€ 5,00 p.p.) en Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), evt. kosten ter plaatse staan in het overzicht.

Quality Inn Porto - Adults only

Sea Porto Hotel - Adults only

Da Bolsa

Dukes Corner Guest House - Adults only
Porto
Porto is een prachtige stand maar met de temperatuur en de klemmetjes zijn zwaar. Een scooter of fiets is ideaal in deze stad.
Porto. Is inderdaad een mooie kleurrijke stad met veel te zien. Leuke terrassen langs de Douro, een boottocht op de Douro en een bezoek aan een van de porthuizen incl. proeven is zeer de moeite waard. TIP: wij deden een “proeftocht” waarbij we onder begeleiding een wandeltocht door Porto maakten en onderweg veel lokale lekkernijen konden proeven: dit was écht super👍🏻
Wij verbleven in appartement aan de boulevard, dus smorgens uitzicht op oceaan. Wij hadden een auto gehuurd. De eerste dag hebben wij een bezoek gebracht aan Braga een rit van ca 100 km. Daarna hebben wij fietsen gehuurd en lekker sportief gefietst. Rondom de Douro en in centrum van Porto is het iedere minuut genieten. Geroosterde visjes, zo uit het water. Iedere minuut is vakantie. Porto heeft een mooi theater van Remco Koolhaas waar toevallIg een mooi concert was. Er was een tentoonstelling van Picasso. Mooie oude gebouwen , de port huizen, de oude brug, goede fietspaden. Prachtige mooie parken Echt genieten deze 10 dagen. Een plaats om naar teug te keren
Porto is een hele mooie en veelzijdige stad. Je hebt er leuke winkelstraatjes, een mooi oud centrum en leuke restaurantjes aan de rivier. Tip: bezoek een van de port cellars en beklim de Porto Bridge (als je geen last hebt van hoogtevrees).
Hele leuke stad, wat kleiner en ruiger dan Lissabon. Let op erg veel klimmen en dalen voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Leuk relaxed studenten sfeertje met veel zang en dans op straat