/Griekenland/Vaste land en Evia

Vakantie Athene

Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland met ongeveer 3,2 miljoen inwoners. De stad dankt haar naam aan de Griekse godin Pallas Athene. Vanaf de hoge Lykavittos-heuvel heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Populair
Griekenland
Vaste land en Evia
Over Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland met ongeveer 3,2 miljoen inwoners. De stad dankt haar naam aan de Griekse godin Pallas Athene. Athene is in veel opzichten de grootste stad van Griekenland. Zowel cultureel, economisch als politiek is Athene het middelpunt van het land. Athene is wereldbekend door de gebouwen met historische waarde zoals het Pathenon op de heuvel Akropolis, ter ere van Pallas Athene. De stad is echter ook met de tijd meegegaan: moderne gebouwen zijn er in overvloed. Vanaf de hoge Lykavittos-heuvel heb je een geweldig uitzicht over de stad. Athene is een uitstekende stad voor sightseeing.

Niet ver van de heuvel Akropolis ligt de sfeervolle wijk Plaka. Deze wijk kenmerkt zich door de vele gezellige straatjes. In deze wijk liggen ook de meeste hotels en internetcafés. De wijk Glyfada is uitermate geschikt voor shopping. Vooral veel jonge hippe mensen vinden hun weg naar deze wijk. Het centrale punt van Athene is het plein Omónia. Veel van de drukke straten van de moderne binnenstad komen samen op dit plein. Athene heeft verschillende grote museums. Het bekendste museum is het Nationaal Archeologisch Museum van Athene. Hier worden de mooiste archeologische vondsten van Oud-Griekse kunst vanuit het hele land tentoongesteld. De vele verschillende bezienswaardigheden door de hele stad heen maken dat Athene een ideale stad is voor een stedentrip.

Voetbal is de meest populaire sport van Griekenland. Bekende voetbalclubs uit Athene zijn AEK Athene, Olympiakos Pireaus en Panathinaikos. Zij behoren tot de top van het Griekse voetbal. Een bezoek aan Athene is niet compleet zonder een bezoek aan een van deze voetbalclubs.

De wijk Vlachika staat bekend om haar heerlijke eten. De vele goedkope restaurantjes zijn vooral gespecialiseerd in de Griekse keuken. Qua uitgaansgelegenheden heeft Athene ook heel wat te bieden. Er zijn verschillende discotheken waar de jonge Grieken samen met de toeristen tot diep in de nacht doorgaan met feestvieren. Door het aangename klimaat is de temperatuur het gehele jaar door relatief hoog. Het warme weer zorgt ervoor dat de terrasjes in Athene vaak goed gevuld zijn.

Het openbaar vervoer in Athene is redelijk gestructureerd. Er rijden veel bussen, metro’s en trams. De taxi’s die rijden zijn relatief goedkoop en zijn dus een goed alternatief voor het openbaar vervoer. Het vliegveld Eleftherios Venizelos, geopend in 2001, is ten oosten van Athene gelegen. Per trein is het makkelijk om Athene te bereiken.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.