Kamperen Met Fantastisch Uitzicht

Redactie - 21 juli 2016

Kamperen Met Fantastisch Uitzicht

Redactie - 21 juli 2016

Kamperen op zich is natuurlijk al fantastisch. Je zet je tentje op of parkeert je caravan in de natuur, je kunt gaan en staan waar je wilt en het is in de meeste gevallen ook nog heel erg betaalbaar. Daarbij zijn er natuurlijk verschillende factoren die je kampeerbeleving nóg geweldiger kunnen maken. Een spetterend uitzicht is er daar één van. Wil jij ’s ochtends ook omvergeblazen worden door het verbluffende uitzicht? Je dag kan niet meer stuk als je op deze plekken je kampeerspullen uitstalt.

Kamperen met fantastisch uitzicht

Kamperen met uitzicht op zee of een meer

Gelukkig heeft Europa genoeg kustlijn, dus een camping aan zee zoeken kost je nooit veel moeite. Ligt je volgende vakantiebestemming niet aan de kust? Dan kun je alsnog wakker worden met uitzicht op een meertje: wat dacht je bijvoorbeeld van een camping aan het Skhöder-meer in Albanië? Een plek waar je misschien in eerste instantie niet direct aan denkt, maar waar je je ongetwijfeld in het Caribisch gebied waant als je neerploft op het strandje met rieten parasols en gekleurde hangmatten. Een supergoedkope cocktail en het zonnetje erbij en jouw dag kan niet meer stuk. We zijn benieuwd of jij na jouw bezoek camping Lake Shkodra Resort ook met een 9,7 waardeert.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/kamperen/6-caravanvakantie-tips-zorgeloze-reis/”]

Als je het liever iets dichterbij huis zoekt, heeft populair vakantieland Kroatië ook hele mooie campings aan zee, zoals driesterrencamping Camping Nevio en vakantiepark Zaton. Aan de Franse kust vind je wel 2.100 campings aan zee. En ze staan allemaal op Zoover. Genoeg te kiezen dus!

Kamperen met fantastisch uitzicht

Kamperen in de bergen bij de Oostenrijkse of Franse boer

Zet je telefoon uit en channel je inner-boer. Kamperen op een boerderij in Oostenrijk of Frankrijk is een ware beleving. Mooi bijkomend voordeel is dat het er niet alleen heerlijk rustig is – de occasional dieren- of traktorgeluiden daargelaten –, maar dat je er in de meeste gevallen ook nog een fantastisch uitzicht bij cadeau krijgt. Sla er je tent op of parkeer je caravan of camper en geniet van het boerenleven.

In Oostenrijk en Frankrijk mag je niet zomaar wildkamperen, maar als je een plekje bij de boer weet te bemachtigen, is dit bijna net zo mooi. Misschien is het zelfs nog wel leuker omdat je een praatje kunt maken met de bewoners van de boerderij en zo meer te weten komt over het boerenleven in de bergen. Natuurlijk bieden niet alleen boeren in Oostenrijk en Frankrijk een plekje op hun boerderij aan. Er zijn genoeg vakantiebestemmingen waar dit mogelijk is.

Kamperen met fantastisch uitzicht

Dankzij jullie – de vakantiegangers die een review achterlieten – kunnen we toekomstige boerderijkampeerders nu twee tips geven voor mooie boerderijcampings.

Camping Bergfriede in Steinfeld (Oostenrijk)

Een 8,3 voor dit fantastische plekje in de Oostenrijkse bergen. Deze camping draagt de naam Bergfriede met trots.

Een fijne vakantie op een mooie camping met schitterend uitzicht. Tel daarbij de zeer vriendelijke en dankbare eigenaren op en je de hebt de ingrediënten voor een geslaagde vakantie.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/kamperen/23-eenpansgerechten-op-camping-makkelijk-en-gezond/”]

Morvan Rustique in Parc Naturel Regional du Morvan (Frankrijk)

Niet alleen de camping is fijn bij Morvan Rustique, ook over de vakantiehuizen zijn jullie lovend. Een gemiddeld reviewcijfer van 9,4 is niet niks! De ideale vakantiebestemming waar kindjes huilend weggaan omdat het er zo fijn is en ze niet naar huis willen. Grote kans dat dit ook met de paarden te maken heeft die hier wonen.

Een oase van rust met een fantastisch uitzicht.

Scroll eens door de meer dan 1060 campings die Oostenrijk rijk is op zoek naar je volgende vakantiebestemming. Er zit ongetwijfeld iets bij waar je ontzettend blij van wordt. Of wordt het toch kamperen in Frankrijk? De reviews die talloze Nederlandse vakantiegangers hebben achtergelaten maken je keuze een stuk makkelijker.

Krijg jij ook zoveel zin om je tent in de weide op te zetten? Wij wel!

Kamperen met fantastisch uitzicht

Kamperen met uitzicht op de stad

Tijdens je vakantie kan het heerlijk zijn om de stad juist even te ontvluchten, maar uitkijken op de stad? Dat is prachtig. Daar zit je dan ’s avonds voor je tentje onder een prachtige sterrenhemel en met een fantastisch uitzicht op een verlichtte stad. Hartstikke romantisch. Zo heeft de gezellige camping Gran Zarautz in Baskenland zowel uitzicht op de Spaanse stad Zarautz als het strand en de zee. Voor dat uitzicht moet je wel wat overhebben, want de camping ligt 200 meter boven zeeniveau en vanaf het strand loopt er een trap van 500 treden waar je de strijd mee aan moet gaan. Goed voor de conditie! De spectaculaire zonsondergang die je hier kunt aanschouwen is het allemaal waard.

Ga je een weekendje uit kamperen? Onze Belgische buren hebben in Antwerpen maar liefst één stadscamping, maar die camping biedt vanaf de Linkeroever wel een heel leuk uitzicht over de stad. De zon kun je er bij Camping de Molen helaas niet bijbestellen, dat zou ideaal zijn. 

Kamperen met fantastisch uitzicht

Wildkamperen met prachtig uitzicht gegarandeerd

Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, dan is de kans groot dat je liever niet op een camping neerstrijkt, maar je tentje graag opzet waar niemand anders dat doet. Je uitzicht kies je zelf. Dat is nog eens luxe! Let wel op, wildkamperen is op veel plaatsen verboden, zoals in Nederland, België en Luxemburg en veel andere Europese landen.

In Finland, Noorwegen en Zweden liggen de regels iets anders en mag je – mits je niets kapot maakt en geen overlast veroorzaakt – één nachtje je tent opzetten. Eigenlijk kunnen we het uitzicht in FinlandNoorwegen en Zweden natuurlijk niet overslaan, maar daar kunnen we een hele aparte blog aan wijden!

In Zwitserland mag je ook voor één nachtje je tent opzetten en optimaal genieten van de natuur en je zelfgekozen uitzicht, maar de regels verschillen nogal per kanton (regio). In Schotland is in het wild je tentje opslaan (nog) toegestaan.

Tip: zorg dat je goed geïnformeerd bent en vraag altijd toestemming aan de boswachter of de eigenaar van de grond. Overtreed je de regels en word je betrapt? Dan is de kans groot dat je een fikse boete aan je broek hebt hangen. Je kunt dus maar beter een fijne camping met fantastisch uitzicht uitzoeken.

Heb jij ooit gekampeerd met spectaculair uitzicht? Laat ons hieronder weten waar ter wereld het uitzicht vanuit je tent het mooist was.