Wat is het verschil tussen een singlereis en een groepsreis? Vraag jij je dat ook weleens af? Een singlereis verschilt eigenlijk niet zo veel van een groepsrondreis. Je maakt bij beide met een groep een (rond)reis in een land of regio. Het enige verschil is, dat de mensen bij een singlereis alleen de reis aangaan.

Wat is het verschil tussen een singlereis en een groepsreis?

 • Wat is een groepsreis? (En waarom kies ik hiervoor?)
 • Wat is een singlereis?
 • Wat wil ik nog meer weten?
 • Typen reizen

Wat is een groepsreis?

Een groepsreis is een reis, waarbij de meeste elementen (vervoer, verblijf, maaltijden en excursies) vooraf zijn bepaald. Je reist met een gezelschap dat je vóór vertrek niet kent en onder begeleiding van een reisleider. De voordelen van een groepsreis zijn:

 • Je ziet veel in korte tijd
 • Gezelligheid met de groep
 • Je bent betrekkelijk weinig tijd kwijt aan de reisvoorbereiding, want alles wordt voor je geregeld
 • Lokale gidsen maken je reis nog boeiender
 • De reisbegeleider kent alle hotspots en goede restaurantjes
 • Je weet waar je aan toe bent. Zowel qua programma als qua budget
 • Een groepsreis is comfortabel voor wat betreft accommodatie en vervoer
 • Geschikt voor iedereen die op avontuur wil, maar niet alleen kan, wil of durft
Wat is het verschil tussen een singlereis en een groepsreis? meisjes wandelen bergen

Beeld: snicky2290 via Pixabay

Wat is een singlereis?

Een singlereis is een vakantie met enkel mensen die, net als jij, alleen op reis gaan. Single wil hier dus zeggen dat je alleengaand of alleenstaand bent.

Wat wil ik nog meer weten?

Niet elke reisorganisatie hanteert dezelfde ‘voorwaarden’ als het gaat om een singlereis. De ene touroperator geeft op de website weer: ‘Bij dit type reis is het van belang dat je vrijgezel bent. Je reist met andere vrijgezellen.‘ Daarnaast vermeldt de aanbieder, dat de groepen op leeftijd worden ingedeeld. Zo lijkt het bijna alsof je tijdens deze reis aan het daten moet slaan en je na je vakantie met een nieuwe partner als souvenir thuis dient te komen. Maar dat is natuurlijk niet zo!

Een andere aanbieder van singlereizen legt de nadruk juist op saamhorigheid: ‘Een vakantie met gelijkgestemden.’ Hier maakt het niet uit of je wel of geen partner hebt of hebt gehad. Wil je echtgenoot niet mee op vakantie? Dan sluit je je toch gezellig aan als alleengaande!

Check dus vóór je een singlereis boekt, wat de insteek van de reis is. Je wil niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Hoe warm is het zeewater in Frankrijk

Typen reizen

Zowel de single- als groepsreizen zijn er in verschillende programma’s. Variërend van een kampeerreis in Frankrijk, een rondreis dwars door Spanje of een drieweekse trip langs de highlights van Griekenland. Kies het type vakantie dat bij jou past.

Tip! Vertrek je op een vroeg tijdstip vanaf Schiphol, boek dan een nachtje in Hotel Park Inn by Radisson Amsterdam Airport. Deze accommodatie ontvangt van onze reviewers een mooie 8. Ook Jaap Haalboom is enthousiast: ‘Wij overnachten hier altijd als we op vakantie gaan en dat is zo’n drie keer per jaar. Vaak moeten wij in de nacht of vroeg in de ochtend al op Schiphol zijn. De hotelbus rijdt 24/7 elke veertig minuten gratis heen en terug.

Is een single- of een groepsreis niets voor jou? Check dan deze favoriete tropische accommodaties om op eigen gelegenheid op vakantie te gaan!

Tamarijn Aruba***                                    Agua Hotels Sal Vila Verde Resort****
Be Live Experience Turquesa****          Papagayo Beach Resort****
Viva Wyndham Dominicus Beach***    El Dorado Royale*****

Heb jij in een van deze accommodaties vakantie gevierd? Voeg ook jouw review toe. 

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

20 juni - 2019

Reacties