Mooiste skylines ter wereld

- 2 februari 2015

Mooiste skylines ter wereld

- 2 februari 2015

Steden kunnen heel mooi zijn! Als je goed kijkt zie je dat elke stad iets moois te bieden heeft. Zo zijn er vele hoekjes en straatjes en parkjes die hun eigen charme hebben, maar het grote geheel heeft ook zijn mooie kanten. De skylines bijvoorbeeld, die zijn in veel grote steden echt plaatjes! Daarom presenteren wij de tien mooiste skylines ter wereld. Welke zou jij wel eens in het echt willen zien?

1. Chicago

Skyline Chicago
Chicago was er als eerste bij: een heuse wolkenkrabber werd daar in 1885 uit de grond ‘gestampt’. Het betrof de 42 meter hoge Home Insurance Building. De grondlegger van de moderne wolkenkrabber. Tegenwoordig heeft Chicago een van de hoogste skylines ter wereld.

2. Dubai

Skyline DubaiDoordat Dubai midden in de woestijn ligt, lijkt het contrast tussen hoog en laag enorm. Wolkenkrabbers schieten hier als paddenstoelen uit de grond, met de Burj Khalifa, die 828 meter is, als hoogtepunt.

3. Hong KongSkyline Hong Kong

Hong Kong staat bovenaan het lijstje van mooiste skylines ter wereld. En het is ook echt een plaatje. Vanaf Victoria Peak heb je een 360 graden uitzicht op de stad: camera bij de hand? Schieten maar!

4. New York

Skyline New YorkWie aan wolkenkrabbers denkt, denkt eigenlijk meteen aan New York. De stad is al decor geweest voor vele films. Het Empire State Building en Rockefeller Center zijn wat bekende namen van krabbers die hun daken hoog in de lucht dragen.

5. San Francisco

Skyline San Francisco
De skyline van San Francisco wordt gekenmerkt door de grote, rode Golden Gate Bridge. Als je daar met de auto over heen rijdt, heb je een magnifieke kijk op de stad.

6. São Paulo

Skyline Sao PaoloSão Paulo is de grootste stad van Brazilië en heeft meer dan 18.000 gebouwen van minimaal 15 verdiepingen. De stad staat op nummer 10 op de lijst van gebouwen hoger dan 90 meter.

7. Seattle

Skyline Seattle
De skyline van Seattle is te herkennen aan de Space Needle, een gigantisch uitkijkpunt wat gebouwd is ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1962. Ook is de skyline erg bekend vanwege de berg op de achtergrond, die met besneeuwde toppen het plaatje compleet maakt.

8. Shanghai

Skyline ShanghaiShanghai is de economische kern van China. Heel veel kantoren zijn hier de hoogte in gebouwd, met prachtige uitzichten op de stad. Een echte blikvanger is de Oriental Pearl TV Tower.

9. Singapore

Skyline Singapore
De skyline van Singapore is ook echt een plaatje! Op het dak van het Marina Bay Sands hotel bevindt zich een grote infinity pool waar je een spectaculair uitzicht hebt op de stad.

10. Sydney

Skyline Sydney
De skyline van Sydney herken je natuurlijk aan het beroemde Opera House en de Harbour Bridge welke ook erg populaire toeristische attracties zijn. De vele kantoorgebouwen op de achtergrond maken er een mooi geheel van.