Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie New York

New York, misschien wel de bekendste stad ter wereld, is de grootste stad van de Verenigde Staten. Met 8 miljoen inwoners is het niet vreemd dat deze drukke metropool ook wel “The city that never sleeps" genoemd wordt.

Populair
Verenigde Staten van Amerika
New York state
New York City
Verwijder filters
Over New York

New York, misschien wel de bekendste stad ter wereld, is de grootste stad van de Verenigde Staten. Met 8 miljoen inwoners is het niet vreemd dat deze drukke metropool ook wel “The city that never sleeps" genoemd wordt.

Het eiland Manhattan, het bruisende hart van New York, is de plek waar alles gebeurt. De schitterende skyline, vele musea, bars en restaurants, en natuurlijk het Central Park. Niet zo groot als Central Park maar wel populair onder de New Yorkers is Bryant Park. Aan de rand van dit park vind je The New York Public Library. Het indrukwekkende gebouw herbergt miljoenen boeken, maar ook foto’s en manuscripten. In New York zijn meer interessante gebouwen te vinden dan waar ook ter wereld, maar de gebouwen die u écht gezien moet hebben na een citytrip aan New York zijn het Empire State Building, St. Patrick’s Cathedral, the Chrystler Building en Rockefeller Center. Even buiten Manhattan, op Liberty Island, staat het Vrijheidsbeeld. U kunt het vrijheidsbeeld niet alleen bewonderen tijdens een sightseeing tour met de boot, u kunt het ook daadwerkelijk bezoeken. Nog zo’n bezienswaardigheid is Times Square, met overweldigende reclames aan alle gebouwen. Onderdeel van Times Square is Broadway, waar alle theaters te vinden zijn. In Broadway valt ook uitstekend te winkelen, net zoals in Fifth Avenue of in een van de warenhuizen zoals Macy’s of Bloomingdales. Naast gebouwen, bezienswaardigheden en parken zijn er ook schitterende musea te vinden in New York. Het Guggenheim Museum, het Museum of Modern Art en het Metropolitan Museum of Art zijn voor cultuurliefhebbers echte aanraders.

Ook om uit te gaan is New York de perfecte plek. Er is onderling veel concurrentie en de clubs wisselen elkaar in rap tempo af. Toch zijn er enkele clubs die altijd populair blijven, zoals Roxy, Sound Factory en The Tunnel. Op iedere straathoek in New York zijn wel hotdogs en pretzels te koop. En natuurlijk kunt u de bekende fastfood ketens als Burger King, McDonalds en Kentucky Fried Chicken niet missen. Wie chiquer uit eten wil kan terecht in een van de met michelin-sterren bekroonde restaurants zoals Le Bernardin of Jean-Georges.

Naast de mogelijkheid om in een van de gele taxi’s te stappen heeft New York ook een uitstekend metro- en busnetwerk. Het klimaat in New York is vochtig-continentaal. Het kan in de winter behoorlijk vriezen en sneeuwen terwijl het in de zomer heel warm weer kan zijn.