Vakantie San Francisco

Op de heuvels van de Westkust van de Verenigde Staten ligt San Francisco. Deze stad telt bijna 800.000 inwoners en werd vroeger bekend als “hippiestad". Tegenwoordig zijn de meeste hippies toch wel verdwenen, maar de ontspannen sfeer is gebleven.

Verenigde Staten van Amerika
California
San Francisco
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Over San Francisco

Op de heuvels van de Westkust van de Verenigde Staten ligt San Francisco. Deze stad telt bijna 800.000 inwoners en werd vroeger bekend als “hippiestad". Tegenwoordig zijn de meeste hippies toch wel verdwenen, maar de ontspannen sfeer is gebleven.

Het symbool van San Francisco is de Golden Gate brug. Al sinds 1937 verbindt deze hangbrug het schiereiland waar San Francisco op ligt met het Noorden. Een ander bijzonder bouwwerk is de Coit Tower, op Telegraph Hill. Deze toren werd gebouwd ter nagedachtenis aan de omgekomen brandweermannen bij de grote brand aan het begin van de 19de eeuw. Een wijk die terug doet denken aan vroegere tijden is Fisherman’s Wharf. In dit toeristische haventje zijn veel visrestaurantjes en cafés te vinden. De grootste bezienswaardigheid is echter pier 39, waar altijd zeehonden te zien zijn. Vanaf Fisherman’s Wharf gaan er boten naar het eiland Alcatraz, ook wel “The Rock" genoemd. Het eiland was tot 1963 in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis, en is sinds 1972 opengesteld voor publiek. Het San Francisco Museum of Modern Art is een van de mooiste musea van de stad. In het bijzondere gebouw zijn werken van bijvoorbeeld Picasso en Miro te bewonderen en de exposities wisselen vaak. Ook zeker een bezoekje waard zijn de bijzondere wijken zoals China Town en North Beach. North Beach staat ook wel bekend als Little Italy en is de plek om lekker te eten. De wijk Castro staat niet alleen bekend om de grote gaygemeenschap, maar ook als de beste wijk om uit te gaan.

Shoppen kan op verschillende plekken in San Francisco. De luxe merken zijn vertegenwoordigd rond Union Square, mannenmode vindt u in Castro Street, en voor hippe tweedehands winkeltjes gaat u naar Fillmore Street.

U kunt San Francisco prima te voet of per fiets verkennen. Er zijn veel kaarten te koop met wandel en fietsroutes. Het openbaar vervoer in San Francisco bestaat uit de metro, de bus en de trein. Een meer toeristisch vervoersmiddel is de Cable Car, die rondritten maakt door de stad.

San Francisco heeft een mild klimaat, met gemiddelde temperaturen van 10,6 °C in de winter en 15,1 °C in de zomer. Er komt echter vaak mist voor, waardoor het zeker in de zomer frisser aan kan voelen.

Wat zeggen bezoekers over

San Francisco

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.