3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Singapore/Singapore/Singapore

Vakantie Singapore

Singapore is de hoofdstad van het gelijknamige land. Het land Singapore is voor een klein gedeelte vaste land en grotendeels een eilandengroep. De hoofdstad is echter gesitueerd op het vaste land. Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azie.

Populair
Singapore
Singapore
Singapore
Over Singapore

Singapore is de hoofdstad van het gelijknamige land. Het land Singapore is voor een klein gedeelte vaste land en grotendeels een eilandengroep. De hoofdstad is echter gesitueerd op het vaste land. Singapore is het kleinste land van Zuid-Oost Azie. Buurlanden zijn Maleisie en Indonesie.

Singepore is een echt winkelparadijs. De beste plek om te winkelen is bij de Orchard Road. De grootste winkelcentra zijn Marina Bay, Bugis, Chinatown en Geylang Serai. Maar Singapore heeft meer te bieden dan dat. Voor wie geïnteresseerd is in tempels en moskeen, is Little India een absolute lust. Hier zijn de meeste tempels en moskeen van de stad te vinden. Verder zijn hoogtepunten als de Empress Palace Building, de Sri Mariamman tempel, de Singapore Zoo en Singapore’s Botanische tuinen zeker een bezoek waard. Het bekendste museum is het Singapore Art Museum. Vanuit de stad is er de mogelijkheid om een excursie te maken naar het eiland Sentosa.

Singapore heeft een zeer gevarieerde keuken. Er zijn veel Chinese en Maleisische invloeden te zien. De populairste gerechten die onder de lokale bevolking genuttigd worden zijn vrijwel overal verkrijgbaar bij de eetcentra, ook wel Hawker centre genoemd en Kopi Tiams (traditionele coffeeshops) . Een van de grootste Hawker centre is in het Lavender centrum.

Singapore heeft een tropisch klimaat. Hierdoor zijn er geen verschillende seizoenen. Dit leidt tot een constante temperaturen variërend van 22 °C tot 34 °C. Juni en juli zijn de heetste maanden en het regenseizoen vindt plaats in November en december. Singapore heeft een groot metronetwerk. Dit metronetwerk beslaat grotendeels van het eiland. De stad goed ook te verkennen per taxi. De lokale bevolking reist vaak per bus, wat ook voor toeristen een zeer goed en goedkoop vervoersmiddel is. Winkelcentra zijn dagelijks geopend van 10:00 - 19:30. Banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 en op zaterdag van 09:30 - 13:00.

Reviews over Singapore