Wat zijn de best beoordeelde campings van Italië?

Redactie - 2 februari 2021

Wat zijn de best beoordeelde campings van Italië?

Redactie - 2 februari 2021

Het is nog even afwachten hoe Nederland op vakantie gaat in 2021. Iedereen is toe aan een ontspannen vakantie, maar door de reisadviezen is helaas niet alles mogelijk. Gelukkig hoef je helemaal niet in het vliegtuig te stappen om écht op vakantie te gaan. Sterker nog, uit een onderzoek van Zoover is gebleken dat vakantiegangers die in 2021 naar het buitenland gaan, tot nu toe vooral voor autovakanties in Europa kiezen. Landen zoals Italië zijn populair dankzij de veelzijdige natuur, het mooie weer en het lekkere eten. Spring jij ook in de auto voor een vakantie in Italië? Bekijk dan hieronder de top 10 best beoordeelde campings van Italië, gebaseerd op reviews op Zoover.

1. Camping Agriturismo Pronto Campi

Camping Agriturismo Pronto Campi ligt bij Urbino in de prachtige omgeving van Le Marche. Met een gemiddelde score van een 9.6 behoort het tot de best beoordeelde campings van Italië. Andere vakantiegangers zijn vooral enthousiast over het prachtige uitzicht over de omgeving. De foto’s liegen er niet om! Daarnaast is er een mooi zwembad, een speeltuin voor de kinderen en WiFi. Dit maakt het tot een geschikte keuze voor gezinnen met kinderen, maar ook voor stellen. In de ochtend wordt ambachtelijk brood geserveerd, maar in de avond is er regelmatig echte Italiaanse pizza. Volgens andere vakantiegangers is het sanitair erg schoon. Thea en Toon zijn enthousiast en zeggen:

“Prachtig uitzicht en een heel verzorgde camping! De ideale plek om tot rust te komen. Veel bezienswaardigheden in de buurt, waarbij Aad en Sieg je graag helpen. De uitbaters zijn heel gastvrij en doen dit met hart en ziel! Ze zijn sociaal en houden van een toffe babbel, maar weten je ook met rust te laten als je wat privacy wil. Alles is aanwezig wat je nodig hebt, sanitair is heel proper en modern.” 

Camping Agriturismo Pronto Campi - best beoordeelde campings van Italië

Camping Agriturismo Pronto Campi

2. Camping44

Ook Camping44 ligt in het mooie Le Marche, bij de plaats Loro Pineco. Hier heb je een schitterend uitzicht over de groene heuvels vanaf je staanplaats. Andere vakantiegangers zijn erg enthousiast over de gastvrijheid en service. Bij aankomst voel je je direct thuis door het warme onthaal van de beheerders. Verder is men te spreken over de staat van het sanitair, dat ontzettend schoon is. Deze camping is ideaal voor rustzoekers, maar ook voor gezinnen met kinderen. Tot de faciliteiten behoren namelijk een speeltuin, een zwembad en WiFi. Camping44 heeft een gemiddelde score van een 9.4 op Zoover, maar Wouter geeft zelfs een 10 en zegt:

“De passie en het plezier van eigenaren Rens & Rachel straalt er vanaf en slaat over op deze mooie camping. Iedereen is welkom, geen vraag is teveel, ruime plekken, schone voorzieningen, geweldige wielrenroutes, leuke stadjes, mooie natuur, fijne stranden, veel vertier voor de kids en een onovertroffen uitzicht vanaf elke plek op de camping…ik wil weer terug! :-)”

Camping44

Camping44

3. Camping Le Marche & Villa Ti Amo

De Camping Le Marche & Villa Ti Amo ligt bij Gualdo in Le Marche. Op deze camping verblijf je in een ingerichte tent, je eigen tent of caravan óf in een van de appartementen. De camping is vrij klein, waardoor er een gemoedelijke sfeer hangt. Tot de faciliteiten behoren een zwembad, een speeltuin en WiFi. Wie opzoek is naar pure ontspanning kan zelfs gebruik maken van de sauna op het terrein. Andere vakantiegangers zijn enthousiast over de ingerichte tenten, maar ook over hoeveel er te beleven valt. Met een gemiddelde score van een 9.1 behoort het tot de best beoordeelde campings van Italië. Eef geeft haar vakantie een 9 en zegt:

“Wij verbleven in de ingerichte tent. Deze was perfect voor een gezin met 2 kinderen. Onze kinderen van 5jr en 2jr hebben het te gek gehad. Lekker spelen in de speeltuin en zwemmen in het heerlijke zwembad. Wij zouden hier een weekje staan en hebben het verlengd naar langer. In het dorp zit een fijn restaurant, daar hebben we vaak heerlijke pizza’s en pasta’s afgehaald.”

Camping Le Marche & Villa Ti Amo - best beoordeelde campings van Italië

Camping Le Marche & Villa Ti Amo

4. Camping Sempreverde

In de omgeving van San Lorenzo in Campo in Le Marche ligt Camping Sempreverde. Hier verblijf je in je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook verschillende ingerichte glamping-accommodaties. Door de aanwezigheid van de speeltuintjes is het een ideale keuze voor gezinnen met kinderen. Er is geen zwembad, maar de camping ligt naast de rivier De Cesano. Hier beleven jong en oud heel wat waterpret! Verder is er WiFi aanwezig. De camping scoort een indrukwekkend gemiddelde van een 9.2 op Zoover. Nicky geeft een 9 en zegt:

“Echt een geweldige camping. Het is een fantastisch concept. De kinderen hebben zich voortreffelijk vermaakt en nieuwe vriendjes/vriendinnetjes gemaakt. Er is genoeg te doen in de omgeving maar lekker zwemmen in de beek of bij de buren is ook heerlijk! Wij verbleven in een Safari tent XL en deze was van alle gemakken voorzien. We hebben een heerlijke week gehad!”

Camping Sempreverde

Camping Sempreverde

5. Camping Suasa

De Camping Suasa ligt nabij Castelleone di Suasa in Le Marche. Het is een kleine camping, waardoor de sfeer gemoedelijk is en de service extra persoonlijk aanvoelt. Andere vakantiegangers zijn enthousiast over de gastvrijheid van de eigenaren, die je een welkom gevoel bezorgen. De omgeving is mooi en rustig, waardoor het de ideale plek is om tot rust te komen. Er zijn faciliteiten voor jong en oud, zoals een zwembad, een speeltuin en schoon sanitair. Daarnaast geniet je hier van heerlijke Italiaanse gerechten. Met een gemiddelde score van een 9.1 behoort het tot de best beoordeelde campings van Italië. Tessa verbleef hier met jonge kinderen en zegt:

“Camping Suasa is een heerlijke plek. Onze drie kinderen (tussen de 4 en 8 jaar) hebben genoten van het zwembad, de waterspeelplek, kampvuur maken, bessen zoeken, hagedisjes en krekels vangen, pizza eten etc. De camping is ruim opgezet maar overzichtelijk. Dus wij konden lekker op het terras van onze safaritent genieten van ons ontbijt of een wijntje drinken terwijl de kinderen zichzelf vermaken.” 

Camping Suasa - best beoordeelde campings van Italië

Camping Suasa

6. Villaggio Punta Navaccia

Villaggio Punta Navaccia ligt bij Tuoro sul Trasimeno in Umbrië. Hier verblijf je in je eigen tent of caravan, maar er zijn ook ingerichte tenten en stacaravans beschikbaar. Je beleeft je vakantie in echte Italiaanse sferen, dankzij de Italianen die hier zelf ook graag verblijven. Door de ligging aan een meer én het zwembad valt er volop waterplezier te beleven. Kortom, een ideale camping voor gezinnen met kinderen. Tot de verdere faciliteiten behoren een speeltuin, een restaurant en WiFi. Hou er wel rekening mee dat er veel honden aanwezig zijn op de camping. Villaggio Punta Navaccia scoort gemiddeld een hoge score van een 8.7 op Zoover. Mark en Joyce zijn enthousiast, maar noemen het sanitair als puntje voor verbetering:

“Inmiddels weer een week thuis na 3 heerlijke weken Punta Navacchia ❤️. Plek aan het water met uitzicht op het eiland. Het blijft prachtig. Elke dag weer anders. De gemoedelijke sfeer, ( echte Italiaanse camping) niet te toeristisch, de grote groep ( voornamelijk Nederlandse) jeugd, de 3 zussen. Alles bij elkaar maakte deze vakantie top. Als je van luxe houdt ben je hier niet op de juiste plek. Het sanitair is verouderd maar wel schoon. Het douch water wisselt nogal van temperatuur 🥵/🥶 en het afwas water wordt niet echt warm. En toch gaan we volgend jaar weer. De plek heeft gewoon iets magisch. Je voelt de passie waarmee de familie de camping runt. Ze staan echt voor je klaar!”

Villaggio Punta Navaccia

Villaggio Punta Navaccia

7. Camping Agriturismo Casa Bonta

In de omgeving van Cartosio in Piemont ligt Camping Agriturismo Casa Bonta. De camping staat bekend als erg gastvrij, dankzij de eigenaren die je bij aankomst direct een welkom gevoel geven. Je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving, dankzij de natuurlijke omgeving waar je ideaal kan fietsen of wandelen. Tot de faciliteiten behoren een zwembad en WiFi. Er worden regelmatig pizza-avonden georganiseerd en via de eigenaren kan je een wijnproeverij regelen. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke kampeervakantie in Italië. Dankzij de gemiddelde score van een 9 behoort het tot de best beoordeelde campings van Italië.  Janneke verbleef in een glamping-tent en gaf zelfs een 10:

“We logeerden in een van de prachtige glamping-tenten. Sfeervol, schoon, ruim en wij hadden een eigen buitendouche. Heerlijk, wat een luxe! De welkomstborrel en pizza avond waren erg leuk en onze kinderen hebben zich 2 weken lang zeer goed vermaakt. Guus en Silvia, dank jullie wel voor jullie gastvrijheid!”

Camping Agriturismo Casa Bonta - best beoordeelde campings van Italië

Camping Agriturismo Casa Bonta

8. Camping Europa Silvella

Wil jij verblijven op een camping waar volop vermaak wordt aangeboden? Kies dan voor een vakantie bij Camping Europa Silvella in San Felice del Benaco bij het Gardameer. Vanaf de camping loop je in enkele minuten naar het Gardameer voor een verfrissende duik, of je gaat naar het grote zwembad. Je verblijft in je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook stacaravans beschikbaar. Verder is er volop vermaak aanwezig, zoals animatie voor kinderen en yogalessen voor de volwassenen. Dankzij de uitgebreide faciliteiten scoort dit hotel gemiddeld een 8.5 op Zoover. Matthijs geeft zelfs een 10 en zegt:

“Mooi gelegen camping met directe toegang tot het Gardameer. Super animatieteam en zeer vriendelijk personeel. Je voelt je meer dan welkom! Eten bij het restaurant op de camping is ook aan te raden. Lekker eten voor een goede prijs met super vriendelijk personeel (en uitzicht over het meer!). Bij de twee grote zwembaden (en het pierenbadje) is het ook goed uit te houden. Er zijn genoeg bedjes en parasols.”

Camping Europa Silvella

Camping Europa Silvella

9. Camping Podere Sei Poorte

In de omgeving van Monteciccardo in Le Marche ligt Camping Podere Sei Poorte. Hier verblijf je in je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook verschillende glamping-accommodaties aanwezig. De camping is niet zo groot, maar het is van alle gemakken voorzien. Het is de ideale plek om van de mooie omgeving te genieten. De staanplaatsen zijn ruim, het restaurant heeft heerlijk eten en er is een zwembad. Tot de verdere faciliteiten behoort WiFi en een speeltuin. Met een gemiddelde score van een 8.1 behoort Camping Podere Sei Poorte tot de best beoordeelde campings van Italië. Het enige verbeterpuntje dat wordt genoemd is het sanitair, dat wat gedateerd is. Eddy en Miriam beoordelen hun vakantie met een 9 en zeggen:

“Héérlijk, relaxed en uitmuntend gegeten. Zeer gastvrij. Mooie camping met leuk zwembad en gezellig bar/restaurant. Ruim 7 jaar geleden ook geweest , maar toen met 2 gezinnen en de kinderen. Nu met z’n tweeën en de hond. Komen zeker nog een keer terug, maar dan in het voorseizoen.”

Camping Podere Sei Poorte - best beoordeelde campings van Italië

Camping Podere Sei Poorte

10. Camping Du Parc

Aan het Gardameer bij Lazise ligt Camping Du Parc. Hier verblijf je in je eigen tent, caravan of kamper, maar er zijn ook ingerichte tenten en stacaravans beschikbaar. Volgens andere vakantiegangers is het een echte aanrader dankzij de ideale locatie bij het Gardameer, de gastvrijheid van het personeel en de schone accommodaties. Het is de ideale keuze voor gezinnen doordat de camping lekker overzichtelijk is en animatie aanbiedt. Tot de verdere faciliteiten behoren een zwembad, speeltuin, restaurant en WiFi. Camping Du Parc scoort gemiddeld een 8.6 op Zoover. Een vakantieganger zegt:

“Wederom een heerlijke vakantie op een camping die voor ons als thuis voelt. Behulpzaam personeel. Een overzichtelijk zwembad. Prima restaurant. Campingwinkeltje, maar dorpje ook vlakbij. Gewoon genieten.”

Camping Du Parc

Camping Du Parc

Bovenstaande campings bieden voor ieder wat wils: van rustige campings in de natuur naar kindvriendelijke campings met volop vermaak. Wil jij ook op kampeervakantie naar Italië, maar weet je nog niet naar welke camping? Bekijk dan alle campings in Italië op Zoover.