Kayleigh - 15 juni 2025
Wil je weg van het massatoerisme, geen druk hotelcomplex met honderden kamers, maar een plek waar je echt tot rust komt? Dan zijn kleinschalige accommodaties precies wat je zoekt. Denk aan persoonlijke aandacht, sfeervolle kamers, lokale charme en een ontspannen sfeer. Van Portugal tot Curaçao en van Griekenland tot Spanje: dit zijn 10 knusse, rustige en unieke verblijven waar je jezelf zó ziet zitten met een goed boek en een koel drankje.
Een modern vakantiepark met rustige appartementen, gelegen aan de zuidkust van Portugal. Placid Village is perfect voor wie op zoek is naar comfort én rust. Je zit dicht bij het gezellige centrum van Carvoeiro en de prachtige stranden van de Algarve.
"Fantastische plek, veel rust, prima zwembad met redelijk koud water, 20 minuten lopen van het dorp. Tip: huur een auto. Fijn en groot appartement met alles wat je nodig hebt. Geen overdreven luxe, maar zeer ruim opgezet. Fantastisch geholpen door de receptionist. Niets is teveel." - Ton
Bekijk accommodatieAan de noordkust van Kreta, in het rustige plaatsje Analipsi, ligt het charmante Galazio Beach Resort. Dit stijlvolle resort ligt direct aan zee en biedt modern ingerichte appartementen met prachtig uitzicht op het water. Het is een perfecte uitvalsbasis voor wie wil genieten van zon, zee en gastvrijheid. Naast winkelen en ontspannen op het strand kun je in de buurt ook een uitstap maken naar het levendige Chersonissos of het historische Heraklion. Een fijne keuze voor liefhebbers van luxe in een kleinschalige accommodatie.
"Wij zijn hier half mei 1 week geweest, het personeel doet er alles aan om het naar je zin te maken. Mooie prima kamers met een fijn bed, voor het hotel zit een restaurant/beachclub waar je ook goed kan eten, de prijs vind ik wat aan de hoge kant maar het is altijd goed en je krijgt altijd wat extra’s (toetje, fruit of een shotje) er zitten een paar prima restaurants op loopafstand. In de omgeving was weinig te doen maar met taxi ben je zo in Chersonissos als je de drukte op wil zoeken wij waren hier vooral voor rust en elkaar en dit was dus helemaal prima." - Ruud
Bekijk accommodatieSlapen op een unieke locatie in een monumentaal pand op Curaçao? Dat kan bij Boutique Hotel ’t Klooster, midden in het levendige Pietermaai-district van Willemstad. Deze bijzondere plek combineert historische charme met moderne stijl. De binnenplaats met zwembad is een oase van rust. Voor strandliefhebbers is het bekende Mambo Beach dichtbij gelegen.
"Wat een heerlijk hotel! We voelden ons direct op ons gemak, mede door het warme ontvangst. De sfeer is gemoedelijk en de medewerkers zijn prettig in omgang en doen er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken." - Gerard en Heidy
Bekijk accommodatieEen prachtige adults only accommodatie op Zakynthos in het plaatsje Laganas. Het Castelli Hotel focust op rust, natuur en persoonlijke service. De mooie tuin, yogalessen en het slow-travel-gevoel maken dit een van de fijnste kleinschalige accommodaties van het eiland.
"Het hotel heeft een ideale ligging. Rustig, maar met het centrum van Laganas (de strip) en Cameo eiland beiden op 1000 meter afstand. Supermarktjes binnen een straal van 500 meter. Het eerste strandje ligt op 500 meter afstand, maar stelt niet veel voor. Wij hadden de luxe kamer geboekt, deze is ruim en tevens de grootste, de badkamer is aan de kleine kant. [...] De schoonmaak van de kamers is prima. Eten en drinken zijn goed, natuurlijk zijn de buffetten qua aantal gerechten beperkt, maar dat is logisch bij slechts circa 50 kamers. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam. Bij het zwembad en in de aangrenzende boomgaard zijn voldoende ligbedden. Er is beperkt animatie overdag en ’s avonds is er live muziek. De Wifi is zwak. Het hotel is niet geschikt voor minder validen." - Gerrie
Bekijk accommodatieVerstopt tussen de pijnbomen en kliffen van het rustige Peguera ligt Aldea II Cala Fornells. De appartementen zijn gebouwd in charmante, mediterrane stijl met een fantastisch uitzicht over zee. Een rustige uitvalsbasis op Mallorca met typisch Spaanse flair.
"Geweldig appartement met zeezicht. Prima bedden, ruime kamer en de keuken is ook voldoende. Het zwembad was prima in mei wel wat fris omgeving is prachtig. Echt een aanrader voor mensen die willen genieten van zon zee en natuur. Wij hebben alleen maar positieve ervaring met dit appartement." - Ron
Bekijk accommodatieOp loopafstand van het plaatsje en het strand van Pefkochori vind je Pefki Deluxe Residences: een stijlvolle en moderne accommodatie met een rustige sfeer op Chalkidiki. Je hebt hier alles binnen handbereik, maar zonder de drukte van grotere hotels.
"Prachtig hotel, lekker klein dus geen massale bedoeling. Mooie en schone kamer, goed ontbijtje. Vriendelijke mensen. Het zit maar Max 5 minuten lopen van de boulevard. Onwijs genoten!" - Puck
Bekijk accommodatieOp Kos combineert KoSea Boutique Hotel een moderne inrichting met een warme, persoonlijke sfeer. Het hotel is centraal gelegen nabij het bruisende centrum van Kos-stad, maar voelt toch intiem aan. Ideaal voor wie cultuur en rust wil combineren.
"Heerlijk hotel. Het zwembad is wel wat simpel. En het strand ligt op fietsafstand. Elke dag schone kamer. Het bed ligt heerlijk. De badkamer is relatief klein maar stoorde ons niet. Aardige mensen die er werken. Het ontbijt was prima. Vanalles wat je kon pakken. Ik zeg: boeken! Je gaat onwijs genieten daar!! Wel fiets huren voor heel je vakantie. Ideaal!! Geen last van feestgedruis." - Jessy
Bekijk accommodatieVerscholen in de wijk La Carihuela ligt La Baranda, een traditioneel appartementencomplex met Andalusische charme in Torremolinos. De sfeer is er gemoedelijk, met een gezellige binnenplaats en zwembad. Authentieker dan dit wordt het bijna niet aan de Costa del Sol in Spanje.
"La Baranda, mooi appartement in kleinschalig complex. Super ligging tov openbaar vervoer, supermarkt en strand. Vriendelijk personeel, bij vragen bieden ze gelijk hulp. Nederlandse eigenaar, voornamelijk Nederlanders op het complex. Zwembad is prima voor verfrissende duik na dagje eropuit. Enigste minpuntje, weinig parkeerplekken bij het complex. Je moet gewoon in de buurt ergens parkeren. Wij gaan zeker terug in het voor of naseizoen!" - Susan
Bekijk accommodatieBij Praia da Luz ligt het sfeervolle Quinta do Mar da Luz in de Algarve, een complex met witgekalkte huisjes, weelderige tuinen en uitzicht op zee. Deze kleinschalige accommodatie ademt rust en romantiek, ideaal voor stellen of solo-reizigers die op zoek zijn naar een heerlijke vakantie in Portugal.
"Als je van hiken/wandelen houdt zit je hier perfect. De “Fischermen’s Trail” loopt hier langs over de hoge kliffen, met geweldige uitzichten. Wij zaten in een eenvoudig bungalowtje, hadden een geweldig ontbijt, vriendelijke mensen allemaal. Mei is wel een aanrader om hierheen te gaan want dan is de natuur op zijn mooist en is het nog niet erg warm. Gezien de prijs kwaliteit verhouding een heerlijk verblijf." - Hens
Bekijk accommodatieAan de noordkust van Sardinië ligt Residence Badus, een knusse accommodatie met comfortabele appartementen rond een zwembad. In het dorp Badesi proef je de lokale sfeer én de lekkerste Italiaanse gerechten. Een fijne plek voor een onbezorgde vakantie.
"Het appartement is erg mooi! Wel jammer dat er in de plaats zelf weinig te beleven valt. Een auto is wel een aanrader!" - Wamelink
Bekijk accommodatieBen je toe aan ontspanning, persoonlijke aandacht en een plek waar je je meteen thuis voelt? Dan zijn deze kleinschalige accommodaties echt iets voor jou. Ze combineren comfort met charme en bieden alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Of je nu kiest voor zonovergoten Griekenland, het sfeervolle Curaçao of de ruige kusten van Portugal: deze tien kleinschalige accommodaties bewijzen dat minder juist méér kan zijn.