De 7 Griekse eilanden die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben

Kayleigh - 19 oktober 2025

De 7 Griekse eilanden die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben

Kayleigh - 19 oktober 2025

Stel je voor: een boulevard langs zee, de geur van versgebakken pita in de lucht en het water dat helderblauw schittert. Griekenland heeft dat magische vakantiegevoel waar je keer op keer naar terug wilt. Van romantische witte huisjes tot groene heuvels vol olijfbomen – elk eiland heeft zijn eigen charme. Met miljoenen reviews op Zoover weet je precies waar je moet zijn voor jouw ideale ervaring. Hier zijn de 7 Griekse eilanden die je minstens één keer gezien moet hebben.

1. Santorini – romantiek en witte huisjes

Santorini is hét eiland van de ansichtkaarten: witte huisjes met blauwe koepels tegen een strakblauwe lucht. Vooral in Oia zie je de beroemdste zonsondergangen, waarbij de lucht oranje kleurt en iedereen stil wordt. Het eiland is niet groot, maar perfect voor koppels die een paar dagen willen genieten van romantiek en goede wijn. Een glaasje Assyrtiko op een terrasje met uitzicht op de caldera? Dat is een herinnering voor altijd.

Santorini

Zephyros Hotel Santorini
Zephyros Hotel

"Het hotel was perfect. We waren erg tevreden en alles was netjes. Vriendelijk personeel, rustige sfeer, de kamers waren netjes. Heel erg tevreden!" - Denise

2. Kreta – veelzijdig eiland vol cultuur

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en voelt soms bijna als een land op zichzelf. Van de eindeloze stranden bij Chersonissos tot de rust in de Samariakloof: hier combineer je strand met cultuur. Je wandelt langs oude ruïnes in Knossos en proeft lokale gerechten zoals dakos in een knus dorpje. Veel gezinnen kiezen Kreta voor de variatie, want er is altijd wel iets te doen.

Kreta

Stella Palace Resort & Spa
Stella Palace Resort & Spa

"Zeer fijne vakantie met heerlijk eten en een geweldig waterpark. De kinderen wilden niet weg en vroegen al wanneer we terug zouden komen! Bedankt aan het hele team." - Mattias

3. Rhodos – zonnig en historisch

Rhodos staat bekend als een van de zonnigste eilanden van Griekenland. Perfect dus voor wie zeker wil zijn van een stralende vakantie. Maar er is meer: de middeleeuwse stad Rhodos-stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter door smalle straatjes met oude stenen muren en voel de geschiedenis. Daarna even neerploffen op een terrasje aan zee met een frisse frappé.

Tsambika Beach - Rhodos

Rhodos Horizon Blu

"Geweldig hotel met fantastisch personeel. Erg vriendelijk en gastvrij. Ligging van het hotel is perfect aan de rand van Rhodos stad. Ontbijt en diner is super goed geregeld en erg smakelijk. Kamers zijn erg schoon, bedden en douche zijn perfect. Strand op loopafstand en Rhodos haven en old town idem. Wij blijven komen." - Bert en Marieke

4. Zakynthos – turquoise zee en Navagio Beach

Waarschijnlijk het meest gefotografeerde strand van Griekenland: Navagio Beach, ook wel Shipwreck Beach genoemd. Alleen per boot bereikbaar, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Het water is er zó blauw dat je denkt dat het bewerkt is. Naast dit icoon staat Zakynthos bekend om de Caretta Caretta-schildpadden die je met een beetje geluk ziet zwemmen. Veel reizigers combineren relaxen met een tochtje langs de grotten. Een zonnige herinnering gegarandeerd.

Mooiste stranden van Zakynthos

Gloria Maris Hotel
Gloria Maris

"Geweldig verblijf. Gloria Maris is een erg mooi hotel. De kamers waren erg mooi. Wij hadden de simpele kamer en die was mooi. De binnenplaats waar het restaurant en zwembaden zijn is prachtig. Echt een aanrader. Het eten dat je kan bestellen in het restaurant is echt heel erg lekker. Een dikke aanrader. Personeel zijn aardig. Vind ik dat alle Griekse mensen erg aardig zijn. Als wij nogmaals naar Zakynthos willen gaan, dan boek ik weer bij Gloria Maris." - Gabrielle

5. Kos – fiets eiland voor gezinnen

Kos is lekker vlak en daardoor hét fietseiland van Griekenland. Handig, want zo ontdek je makkelijk de lange stranden en gezellige dorpjes. Voor gezinnen is Kos een aanrader: overzichtelijk, kindvriendelijk en veel resorts met glijbanen en animatie. In Kos-stad wandel je langs historische ruïnes of strijk je neer op een terras voor een bord souvlaki.

Mooiste stranden Kos

Mitsis Family Village Beach

"Mooi hotel met schitterend uitzicht. Erg vriendelijk personeel." - Henriët

6. Corfu – groen en Venetiaanse charme

Corfu is verrassend groen en staat bekend om z’n Venetiaanse invloeden. Je ziet het terug in de architectuur van Corfu-stad, waar smalle steegjes, pleintjes en kleurrijke gevels elkaar afwisselen. Je kunt hier heerlijk dwalen en tussendoor een baklava bestellen bij een klein café. Corfu is ook ideaal voor wie van natuur houdt: van bergpaden tot rustige baaien. Het is een van de meest veelzijdige eilanden, perfect voor koppels en cultuurliefhebbers.

Corfu

Century Resort
Century Resort

"Een erg fijne tijd gehad in dit resort. We hadden een familiekamer bovenin, waardoor het wel een steile klim was. Daarentegen hadden wij een geweldig uitzicht op zee en elke avond een fantastische zonsondergang! De kamer was schoon, iets gedateerd, bedden ook hard (achteraf hadden we toppers kunnen vragen). Personeel super vriendelijk en behulpzaam! Ontbijt zeer uitgebreid en ook de kaart voor overdag was heerlijk. Ook lekkere cappuccino’s! Zwembad is heerlijk en genoeg ligbedjes waar je fijn veel ruimte had! Het is wel een pre om een auto te huren. Hebben wij meteen bij het vliegveld gedaan voor de hele week." - Wytske

7. Mykonos – feest en luxe stranden

Mykonos heeft een chique en feestelijke naam opgebouwd. Luxe beachclubs, eindeloze nachten en prachtige stranden maken dit eiland populair bij jongeren en iedereen die houdt van een levendige vakantie. Toch vind je er ook charmante straatjes met witgekalkte huisjes en bloemen aan de ramen. Overdag rustig een strandbedje, ’s avonds cocktails en dansen.

Bezienswaardigheden op Mykonos

San Marco Hotel & Villas
San Marco Hotel & Villas

"Appartementen in een leuk toeristisch stadje maar op rustige locatie. De inrichting is basis maar al het andere niet. Prachtig uitzicht vanaf de bergen met voldoende bus-vervoermogelijkheden aanwezig en leuke stadjes in de buurt om te bezoeken." - Sunna

Bekijk accommodatie

Zin gekregen om zelf het Griekse eilandenleven te proeven? Of je nu gaat voor de romantiek van Santorini, de veelzijdigheid van Kreta of het feest op Mykonos: er is altijd een eiland dat bij jouw vakantiekriebel past. Laat je inspireren door de eerlijke ervaringen van andere vakantiegangers en boek vandaag nog jouw stralende vakantie naar Griekenland bij Zoover.