5x reden voor een vakantie naar Playa de Muro op Mallorca

Redactie - 30 augustus 2018

5x reden voor een vakantie naar Playa de Muro op Mallorca

Redactie - 30 augustus 2018

Ben je op zoek naar een Caribisch strand op korte vliegafstand? Playa de Muro op Mallorca is the place to be. Dit zonnige zandstrand in het noorden van het eiland is zes kilometer lang, hagelwit én super schoon!

Playa de Muro op Mallorca

Playa de Muro

1. Het paradijselijke strand

Playa de Muro is het grootste zandstrand van Mallorca en beslaat bijna zes kilometer. Het witte zand en de zandduinen doen haast Caribisch aan. Playa de Muro is een schoon strand met hart voor de natuur: ondanks de grootte is het strand een ​​van de schoonste van het eiland en draagt met trots het eco-label de Blauwe Vlag. Je kunt er ligbedjes huren, er zijn bars, restaurants én genoeg watersporten te beoefenen.

Haven van Alcudia Playa de Muro

Haven van Alcudia

2. De rust

Op Playa de Muro vind je de rust die je op andere plekken van het eiland niet vindt. Op sommige delen van het strand krijg je bijna het idee dat je op een onbewoond eiland bent. Hoewel het gedeelte bij Puerto d’Alcudia populair en wat drukker is, wordt het strand richting natuurpark Albufera steeds rustiger.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/2015-actieve-vakantie-op-mallorca-6-tips/”]

natuurpark S’ Albufera Playa de Muro

natuurpark S’ Albufera

3. Het wonderschone natuurpark Albufera

De meest ongerepte natuur van Mallorca vind je bij natuurpark S’ Albufera. Duinen en pijnbomen sieren hier het strand. In het natuurgebied zelf barst het van de bijzondere planten en dieren, zoals de moerasorchidee, vele rietsoorten, flamingo’s en meer.

Ca'n Picafort Playa de Muro

Ca’n Picafort

4. De levendige dorpjes

Het strand van Playa de Muro loopt van het levendige Alcudia met z’n mooie haven, via het gezinsvriendelijke Pollensa naar het oude vissersdorp Ca’n Picafort. Wandelend, met de auto of fiets ontdek je dit mooie deel van Mallorca tijdens je vakantie.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/video-local-astrid-tipt-lekkerste-plekjes-mallorca/”]

Playa de Muro

5. De fijne hotels

Aan de kusstrook vind je verschillende hotels. Van groot en luxe all-in resorts, tot aan kleinere appartementen of vakantiehuizen. Een greep uit het aanbod.

Reviewer Femke over Playa de Muro:

‘Playa de Muro heeft genoeg winkeltjes en binnen een half uurtje lopen ben je in het plaatsje Alcudia. Het strand is mooi en uitgestrekt. De zeebodem loop langzaam af. Prettig voor kinderen, maar ook voor jezelf. Je loopt zo vijftig meter de zee in! Er zijn ook veel leuke en goede restaurants in Playa de Muro. Tip: Huur een scooter of auto en verken de omgeving. In Palma de Mallorca kijk je je ogen uit: prachtige haven, mooie gebouwen en een schitterend centrum met vele winkeltjes, bars en cultuur.’

Heb jij wel eens vakantie gevierd op Playa de Muro of Mallorca? Laat je ervaring achter in een review!