Dit wist je nog niet: 10 feitjes over de Canarische Eilanden

Redactie - 2 augustus 2019

Dit wist je nog niet: 10 feitjes over de Canarische Eilanden

Redactie - 2 augustus 2019

Het zijn de Zoover Vakantieweken. Oftewel: jouw kans om een reischeque van 400,- te winnen met jouw review! Deze week zetten we de Canarische Eilanden in het zonnetje. Check deze feitjes en bereid je voor op jouw exotische vliegvakantie naar de Canarische Eilanden.

Dat je goed zit op de Canarische Eilanden voor zon, zee en cocktails, weten we al lang. Dat je er heerlijke all-inclusive resorts vindt, is dankzij jullie reviews ook helemaal duidelijk. Maar wist je ook dat de Canarische Eilanden maar liefst twee hoofdsteden heeft? En dat ‘oude kleren’ op je bord een héél goed idee is? Check deze tien feitjes over de Canarische Eilanden.

Feitjes over de Canarische Eilanden - Hoofdstad- Daria Nepriakhina-2

1. Kanarie-Eiland??

Het klinkt geel met vleugels, maar schijn bedriegt. De Canarische Eilanden – oftewel de Insula Canaria – zijn genoemd naar de Canis, de (zee-)honden die de eerste bewoners van deze tropische eilanden waren.

2. Stoofpot à la oude kleren

Ropa Vieja‘ – oftewel ‘oude kleren’ – is de naam van een van de populairste gerechten op de Canarische Eilanden. Ooit was het een goede manier om de restjes van de week op te maken. Tegenwoordig is het vooral een heerlijk gekruide stoofpot vol groenten en stoofvlees. Lekker vullend, gezond en traditioneel!

3. Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en de thuisbasis van maar liefst 43% van de bevolking. Het maakt hoofdstad Santa Cruz de Tenerife gezellig druk. Dit is trouwens niet de enige hoofdstad van de Canarische Eilanden. Ook Las Palmas op Gran Canaria mag zichzelf hoofdstad noemen.

Feitjes Canarische Eilanden - El Teide - dusan-smetana -2

4. Hoogste berg

Wist je dat de hoogste berg van Spanje op de Canarische Eilanden ligt? Pico Del Teide is maar liefst 3,718 meter hoog en vind je op Tenerife.

Blijven logeren in de omgeving van de ruige natuur van Tenerife? Volgens jullie zijn onder andere Hotel GF Fañabé of Hotel H10 Tenerife Playa topkeuzes.

5. Dicht bij Afrika

Het fijnste aan een vliegvakantie naar de Canarische Eilanden? Dat ze komen met zongarantie. Ze mogen dan bij Spanje horen, maar de Canarische Eilanden liggen dichter bij Afrika dan Europa.

Feitjes over de Canarische Eilanden - kobby-mendez-xBFTjrMIC0c-unsplash-2

6. Canarische Carnaval

Carnaval liever met warm weer vieren? Time jouw vliegvakantie naar de Canarische Eilanden dan goed! Vooral in Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van Tenerife, pakken ze groots en kleurrijk uit tijdens de Carnavalsperiode. Dus wees erbij zo rond de laatste weken van februari en de eerste weken van maart!

7. Sterrenshow

De grootste telescoop ter wereld is maar liefst 10,4 meter lang. Je vindt ‘m op de Canarische Eilanden! Op La Palma, om precies te zijn. En dat is toevallig ook meteen de locatie van een paar van de lekkerste all-inclusive hotels van de Canarische Eilanden.

Vliegvakantie naar de Canarische Eilanden vidar-nordli-mathisen-ydICU0nOVfw-unsplash-2

8.  Zwarte stranden?!

Je verwacht ze misschien in een ander kleurtje, maar meerdere stranden op de Canarische Eilanden zijn simpelweg zwart. Vulkaanzwart, wel te verstaan. Niet voor niets zijn de Canarische Eilanden vulkanische eilanden. Het maakt ze er overigens bepaald niet minder comfortabel op.

9. Zandverhuizing

‘En dat witte zand, dan?‘, horen we je denken. Geen zorgen, ook dat heb je volop op de Canarische Eilanden. Het schijnt dat er zelfs bakken vol parelwitte zandkorrels geïmporteerd zijn uit de Sahara. Speciaal voor jouw vliegvakantie naar de Canarische Eilanden!

10. Canarisch fluitconcerten

Verplichte fluitles op school? De kinderen van La Gomera kijken er niet van op. Op dit kleinste eiland van de bewoonde Canarische Eilanden is fluiten namelijk gewoon een taal. Het heet ‘Silbo’ en was ooit superhandig om gigantische afstanden te overbruggen. De ‘Silbadors’ kletsten zo gezellig van de ene naar de andere kant van de vallei. Nu is het vooral een bijzonder stukje historisch erfgoed.