/Spanje/La Gomera

Vakantie op La Gomera

Kom tot rust op het bijzondere eiland La Gomera!

Spanje
La Gomera
Verwijder filters

8 accommodaties

Over La Gomera

Dit eiland is alleen te bereiken met een boot vanuit Tenerife. Misschien daarom dat dit eiland nog steeds niet die massale toeloop van toeristen heeft en dat je (gelukkig) tevergeefs zoekt naar grote appartementen en hotelcomplexen. Die zijn er niet. De laatste tien, vijftien jaar heeft het eiland wel de hoeveelheid toeristen zien toenemen en in plaatsen als Playa de Santiago en Valle Gran Rey zijn dan ook de nodige appartementen bijgebouwd. Gelukkig nog steeds niet in de vorm van woonfabrieken. maar kleinschalige complexjes.

Een groot deel van het vakantiepubliek dat La Gomera aandoet komt er om te wandelen in het Nationaal Park Garajonay. Dit natuurgebied, door de UNESCO erkent als Universeel Erfgoed van de Mensheid, ligt midden op het eiland en beslaat zo'n 10% van de totale oppervlakte van La Gomera. De Garajonay is met haar 1487 meter de hoogste berg van het eiland. Het Parque kun je eigenlijk beter vergelijken met tropische jungle die even makkelijk verandert in een tropisch regenwoud, waarin veel wandelroutes zijn uitgezet. Wie door dit laurierbomenwoud wil wandelen, moet rekening houden met wisselende weertypen. Uit het niets lijkt soms een mist te komen opsteken die de temperatuur flink kan doen dalen. Goed voorbereid op reis gaan is daarom belangrijk. En, stevige (liefst berg-) schoenen zijn onontbeerlijk. Wie de bergen ingaat wordt verrast door fantastische wandelingen met de meest idyllische uitkijkjes. Maar ook de lager gelegen delen, buiten het park hebben een afwisselend landschap van diepe ravijnen, bebouwde terrassen. Overal steken de palmbomen bovenuit.

De stranden zijn van lavasteen, dus zwart. In aantallen en zeker qua lengte niet vergelijkbaar met een de stranden op eilanden als Fuerteventura enTenerife. De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn de hoofdstad San Sebastián in het westen. In het zuiden ligt Playa de Santiago. Dit is het zonnigste gedeelte van het eiland en hier bevinden zich de meeste overnachtingsmogelijkheden. Misschien wel het leukste en meest idyllische plaatsje van het eiland is Valle Gran Rey aan de westkant van La Gomera. Van hieruit starten veel wandeltochten en sinds een paar jaar meert ook hier de boot uit Tenerife aan.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.