5x Onontdekte plekjes voor de herfstvakantie

Redactie - 5 oktober 2022

5x Onontdekte plekjes voor de herfstvakantie

Redactie - 5 oktober 2022

De herfstvakantie staat al weer bijna voor de deur. Wil jij de kou in Nederland nog even vermijden? Maar nog geen idee waar de reis naartoe gaat? Er zijn genoeg bestemmingen waar je in de herfstvakantie nog kan genieten van een heerlijk zonnetje. Wij hebben een lijstje van 5x onontdekte plekjes voor de herfstvakantie voor jou opgesteld, om een weloverwogen keuze te maken waar jij deze herfstvakantie naartoe gaat!

Fuerteventura

Fuerteventura de eerste bestemming op het lijstje van 5x onontdekte plekjes voor de herfstvakantie. Misschien één van de minder bekende van de Canarische eilanden, maar zeker een bezoekje waard. Voor wie houdt van een actieve zonvakantie is op Fuerteventura zeker aan het goede adres. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de continue wind die over het eiland waait. Ook in de zomermaanden waait het er eigenlijk elke dag, voornamelijk in het noorden van het eiland. Dit maakt dit eiland echt de perfecte surfhotspot en is dan ook een van de bekendste surfplekken in Europa. De bekendste stad op het eiland om te leren surfen is Corralejo, hier vind je genoeg surfscholen zodat jij deze zomer kan leren surfen. Voor de expert is het vissersdorpje El Cotillo een echte aanrader. Niet getreurd ook voor de zonaanbidders is Fuerteventura een top bestemming. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie in Costa Calma.

Hotel H10 Ocean Suites

"Het verblijf was top geregeld , de locatie was adembenemend met een mooi uitzicht op het zwembad dus de ligging was perfect . Ook niks aan te merken op het eten, was lekker gevarieerd ! Dacht nog eventjes dat Gordon Ramzey aan het koken voor ons was. En bij terugkomst thuis, in Nederland een leuke kaartje van jullie." - Joyce

Bekijk hotel

Lanzarote

Dit eiland staat bekend om zijn ruige landschap en aardig wat zonuren per dag. Lanzarote telt wel 300 vulkanen, waarvan enkele zelfs nog actief zijn. Door de uitbarstingen zijn grote stukken van het eiland bedekt met een zwart laagje lava. Hierdoor kent Lanzarote vele zwarte stranden. De natuur op het eiland is dan ook erg indrukwekkend. Ondanks de zwarte stranden, kent Lanzarote ook genoeg witte stranden omringd door palmbomen. Een tip voor wie Lanzarote bezoekt: huur een auto! Zo kan je op eigen been het eiland verkennen, er valt zeker genoeg moois te zien. Zo is het bijvoorbeeld leuk om langs de verschillende strandjes te rijden of bezoek de vele bezienswaardigheden. Eentje die je zeker niet mag missen is Nationaal Park Timanfaya, betreedt dit park en stap in een andere wereld. In dit park zie je echt dat het eiland een vulkanische afkomst heeft. Twee bekende plaatjes om te verblijven op Lanzarote zijn Puerto del Carmen en Playa Blanca. Hier kan je volop genieten van prachtige stranden en volop zon!

Hotel Hyde Park Lane

"Prima park met leuk zwembad. Ik vind het zelf mooier dan op de foto's te zien is. Huisjes zijn schoon, niet heel groot, maar prima. De medewerkers zijn uiterst vriendelijk. Onze kinderen vermaken zich zeer goed bij het zwembad, het speeltuintje, voetbalveldje en de kidsclub. Het ontbijtbuffet is erg lekker, dus dat zou ik er zeker bij boeken. " - Suzanne

Bekijk hotel

Cyprus

Cyprus ook wel het land wat wordt gezien als het kruispunt tussen Europa, Azië en Afrika. In het land leven twee culturen en vind je de enige gesplitste hoofdstad in de wereld. Het eiland heeft dus zeker een rijke cultuur, die duidelijk is terug te zien op het eiland. Cyprus kent namelijk twee gedeeltes, het noordelijke gedeelte wat bij Turkije hoort en het zuidelijke gedeelte wat Grieks is. Je kan vanaf het ene deel het andere deel bezoeken, de meeste grensovergangen kan je alleen met de auto bereiken. Een van de makkelijkste overgangen vind je in de hoofdstad Nicosia. Alhoewel er echt voor iedereen wel wat te doen is op het mooie Cyprus, is de bestemming niet erg populair onder de vakantiegangers. Deze bestemming verdient dan ook zeker een plekje op de lijst van 5x onontdekte plekjes voor de herfstvakantie! Naast dat er op het eiland van alles te doen is, geniet je op Cyprus het gehele jaar door van een lekker zonnetje. Ook in het voor- en najaar lopen de temperaturen nog hoog op. Voor wie tijdens zijn vakantie wil genieten van zon, maar ook van cultuur, architectuur en natuur is op Cyprus zeker aan het goede adres!

Hotel Louis Phaethon Beach

"Een echte aanrader met kleine kinderen. Super zwembaden, leuk kinderbad. Eten was echt fantastisch! Zou zeker nog een keer terug komen. Kamers misschien iets aan de kleine kant (wel schoon), maar daar hebben wij alleen maar geslapen, dus geen probleem! En de service van het hotel: top!! Hotel ligt niet echt in de buurt van het centrum, maar met de bus voor de deur ben je daar zo." - Lisette

Bekijk hotel

Malta

Een land die ook niet kan ontbreken op het lijstje 5 onontdekte plekjes voor de herfstvakantie, is Malta! Dit land bestaande uit vijf eilanden is een van de kleinste landen aan de Middellandse Zee. Malta is een eiland met een rijke historie, heerlijk weer, een gezellige sfeer en prachtige dorpjes. Het land heeft een geschiedenis die terug gaat tot wel vierduizend jaar voor Christus. Dit is dan ook terug te zien op het eiland, overal geniet je van prachtige architectuur. Ben je op Malta dan is het zeker een aanrader om een dagje cultuur te snuiven in de hoofdstad Valletta. Hier maak je een reis door de tijd en kijk je je ogen uit! Maar cultuur snuiven is niet het enige wat je kan doen op Malta. Ook voor actievelingen is dit eiland een echt walhalla. Malta heeft prachtige stukken natuur. Beklimmen van kliffen, wandelen door de mooiste natuurgebieden en duiken in grotten en riffen. Malta is dus zeker een veelzijdige bestemming!

Hotel Seabank

"Groot verblijf op All inclusive basis. Er is (in juni) altijd voldoende plek bij de ligbedjes aan het zwembad. Er zijn in totaal 6 zwembaden, waarvan 2 kleine kinderbaden (deels overdekt en 1 buiten). Ook een klein binnenbad met bubbelbad. De familiekamer was prima met onze kinderen en voor de jongste paste er ook nog een campingbedje bij." - vakantieganger

Bekijk hotel

Kaapverdië

Op de Kaapverdische eilanden combineer je een zonvakantie, met mooie natuur en interessante cultuur. In de herfstmaanden kan je op Kaapverdië nog volop genieten van heerlijk weer. Natuurlijk kom je naar Kaapverdië om het heerlijke weer, maar boek vooral een paar activiteiten en excursies die jouw reis helemaal compleet maken! Er valt namelijk genoeg te beleven. Boek bijvoorbeeld de eilandtour, onder begeleiding van een gids ga je langs de meest bekende plekken van het eiland. Zo weet je zeker dat je alle mooie stukjes van het eiland ziet. Kaapverdië is zeker een aanrader voor de onderwaterliefhebbers. Je vindt hier de meest blauwe wateren en spot er verschillende soorten vissen. Zeker in de omgeving van Sal is het mooi en spot je er regelmatig schildpadden!

Hotel RIU Cabo Verde - Adults Only

"Het is een prachtig zeer ruim opgezet RIU resort dat nog niet zo lang geleden in gebruik is genomen. Het heeft een unieke ligging direct aan de oceaan. Wij hebben meerdere RIU resorts bezocht naar volle tevredenheid, maar dit is werkelijk geweldig om heen te gaan. Het betrokken personeel doet het werk als een geoliede machine, het resort is brandschoon in alle opzichten, zelfs op het strand hebben wij niets van afval kunnen ontdekken. Het eten en drinken is van goede kwaliteit, er zijn meerdere restaurants aanwezig." - K.J.

Bekijk hotel