De mooiste plekken voor een kampeervakantie in Zweden

Redactie - 20 juli 2018

De mooiste plekken voor een kampeervakantie in Zweden

Redactie - 20 juli 2018

De gigantische naaldbossen en kraakheldere meren van Zweden zijn een droom voor elke kampeerder. Met ruime plekken, de mooiste uitzichten en een zwemsteiger voor de deur kom je die zomervakantie wel door. Wij gingen op zoek naar de mooiste plekken om te kamperen in Zweden en hier zijn ze!

Mooiste plekken om te kamperen in Zweden - tent en meer1. Typisch Zweeds genieten in Västra Gotlands

De kustregio Västra Gotlands heeft alles wat je je voorstelt bij Zweden. Zee, meren, bossen, traditionele visrestaurants: het ligt er allemaal aan je voeten. Volgens jullie reviews heeft de regio bovendien een paar van de mooiste plekken om te kamperen in Zweden. Zoals de kleinschalige Camping Säms, die recht aan een meer ligt. Of Hallebäck Stugor Vildmark, dat midden in een mooi wandelgebied ligt. Ook Camping Otterbergets Bad och Camping is volgens jullie een absolute aanrader (review score: 9,2). De Nederlandse eigenaren zorgen voor een huiselijke sfeer en nemen je graag mee op elandsafari.

Mooiste plekken om te kamperen in Zweden - meer2. Jönköpings: op bezoek bij Pippi Langkous

De regio Jönköpings ligt in het zuiden van Zweden en is daarmee prima te bereiken tijdens een autovakantie vanaf Nederland. Camping Mycklaflons is een van de mooiste plekken om te kamperen in Zweden. De kleinschalige camping ligt midden in het bos en direct aan een meer. ‘Een geweldige plek om verliefd op te worden‘, schrijft een van de reviewers. Camping Mycklaflons krijgt van jullie een 8. Tips van reviewers: het nabijgelegen plaatsje Eksjö is gezellig, het Pippi Langkous huis in het Astrid Lindgren Park een must see.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/kidsproof-vakantiebestemming-zweden/”]

Mooiste plekken om te kamperen in Zweden - camping

3. Stedentrippen en natuur opsnuiven vanuit Röstanga

Op Camping Röstanga heb je het beste van twee werelden. Je zit er midden in de Zweedse natuur en tegelijkertijd heb je alles wat je je maar kunt wensen binnen handbereik. Zoals een verwarmd buitenzwembad en een gigantisch springkussen. Ook voor uitstapjes in de omgeving zit je in Röstanga goed. Zo liggen de winkelstraten en hypermoderne gebouwen van Malmö binnen handbereik. En kun je aan de haven van Helsingborg de gezelligste terrasjes pakken.

Tips over de mooiste plekken om te kamperen in Zweden? Deel jouw ervaringen en foto’s via een review.