Slapen én griezelen in deze 17 haunted hotels

Redactie - 2 december 2018

Slapen én griezelen in deze 17 haunted hotels

Redactie - 2 december 2018

Romantisch genieten, budget verblijven, luxe slapen of… je hoofd op je kussen leggen in een hotel waar het spookt. Wie lef heeft kan terecht in een van deze 17 haunted hotels. Slaap lekker!

Spookverschijning in spookhotel

Beeld: Brenkee via Pixabay

1 Hotel Mastbosch, Breda (Nederland)

Ja, ook in ons eigen land kun je slapen in een spookhotel. Hiervoor moet je naar Breda, waar meerdere gasten onafhankelijk van elkaar een melding maakten over een spookverschijning. Het blijkt de geest van een achttienjarig Belgisch meisje te zijn dat in de Tweede Wereldoorlog vermoord is door de Duitsers en rondspookt tot ze rust vindt.

Bekijk de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Hotel Mastbosch.

2. Fairmont Banff Springs Hotel, Alberta (Canada)

Beroemdheden en royalties wisten in de jaren dertig de weg naar ‘het kasteel van de Rockies’ in AlbertaCanada te vinden. Nu nog steeds is het Fairmont Banff Springs hotel populair, maar kamer 873 wordt niet meer verhuurd vanwege de hoge concentratie paranormale activiteiten. Misschien spookt hier wel de bruid die op haar trouwdag van de trap viel en stierf. Of de overleden werknemer die zijn werk nog steeds niet los kan laten.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Fairmont Banff Springs.

3. Hotel Burchianti, Florence (Italië)

Het hotel was in de jaren 30 van de vorige eeuw al populair. En niet alleen bij levende gasten. Ook geesten vinden het er heel prettig. En dan vooral de Fresco Room waar het verhaal gaat dat gasten gekust worden door koude lippen. Echt iets voor de ware die-hard dus.

4. Het First World Hotel, Genting Highlands (Maleisië)

Ben je hier te gast dan heb je alles wat je hartje begeert in dit uit de kluiten gewassen resort waarin je een compleet winkelcentrum en een indoor pretpark vindt.  Je moet er wel even het Titiwangsa-gebergte voor op, maar dan heb je ook wat. Klopgeesten, bijvoorbeeld. Vooral die van gokkers die zelfmoord pleegden nadat ze in een van de casino’s in het hotel alles hadden verloren. Vooral op de 21e etage is het bal. Zelfs de lift blijkt deze verdieping over te slaan, zo luiden de verhalen. Durf jij te slapen in dit hotel dat tot een van de grootste van de wereld behoort?

5. Dragsholm Castle, Odsherred (Denemarken)

De dolende spoken van dit 800 jaar oude fort zijn vooral ’s avonds actief. Het zijn er zoveel dat het kasteel de titel ‘ergste spookkasteel’ van Europa heeft gekregen. Niet bang voor een ontmoeting met een van de ruim honderd geesten? Boek dan een kamer. Liever rustiger slapen? Dat kan natuurlijk ook.

6. The Russel Hotel, Sydney (Australië)

Het voormalige noodhospitaal waar veel mensen stierven aan de builenpest is nu een lieflijk boutiekhotel. De ruwe zeebonken van weleer, die ooit vaste gast waren voor het hotel begin 1900 een noodhospitaal werd, zien het Russell Hotel in Sydney echter nog steeds als hun hotel. Wil je een goede nachtrust? Boek dan kamer 8 waar de geest van een zeeman erop toeziet dat niemand je slaap verstoort.

7. The Queen Anne, San Francisco (Verenigde Staten)

Wie in dit knusse hotel een kamer boekt moet er rekening mee houden dat het antieke meubilair en de oude piano nog steeds het ‘eigendom’ zijn van het voormalig hoofd van wat ooit een meisjesschool was. Miss Mary woont er nog steeds omdat de school destijds tegen haar wil is verkocht. Een kwade geest is ze echter niet, dat merk je als je in kamer 140, haar voormalige kamer verblijft: ze stopt je heerlijk onder de wol.

Hotel Stanley

Beeld: kabaldesch0 via Pixabay

8. Hotel Stanley, Colorado (Verenigde Staten)

Hotel Stanley in Colorado was de inspiratiebron voor de roman The Shining van Stephen King. En dat is niet voor niets. Het hotel wordt gezien als een van het meest haunted hotels van Amerika. Er wordt gedanst, gespeeld en gelachen door alle geesten die ooit het hotel bewoonden. King zelf sliep in kamer 217 waar hij het grootste deel van zijn boek schreef. Zelf meedoen met de nachtelijke feestpartijen kan niet, maar wil je actief spookjagen sluit je dan aan bij een van de nachtelijke spokentochten. Spooky…

9. Het Tequendama Falls Hotel, Bogotá (Columbia)

Zelfmoord was er aan de lopende band, in het voormalige Hotel del Salto dat aan de rand van een 160 meter hoge klip staat. Al die dolende geesten dwalen nog steeds rond in wat nu het Tequendama Falls Hotel is. Boek je hier een kamer blijf dan uit de buurt van de afgrond.

10. The Marshall House, Savannah (Verenigde Staten)

Savannah staat sowieso al bekend als ‘spookstad’: een groot deel van de stad is gebouwd op graven, vooral van overleden soldaten. En dat die geesten volop aanwezig zijn in het oudste hotel van Savannah is dan ook niet zo verwonderlijk. Het Marshall House was tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog een militair ziekenhuis. Niet alleen militairen dwalen door het hotel, ook kinderen bewonen nog steeds deze historische locatie.

View this post on Instagram

Sunny Sept afternoon here at Ballygally Castle hotel.

A post shared by nick (@nickcostas66) on

11. Ballygally Castle, Larne (Noord-Ierland)

Slapen in een spookkasteel waar je niet één, maar wel drie vriendelijke geesten kunt aantreffen? Ga dan naar  Ballygally Castle Hotel, in Larne. Al schijnt de oorspronkelijke eigenaresse, Lady Isabelle Shaw het niet zo prettig te vinden als je in ‘haar’ kamer verblijft. Dan klopt ze dreigend op de deur, zo hebben gasten gemeld. Tijdens de spooktochten die worden georganiseerd hoor je meer over de geschiedenis en de geesten van Ballygally Castle.

12. Hotel El Convento in San Juan (Puerto Rico)

Van origine was dit het huis van oorlogsweduwe Doña Ana, een adellijke Spaanse vrouw. Nadat het in 1966 tijdelijk een klooster was dient het sinds 1995 als hotel. Er worden angstaanjagende geluiden gehoord en er zijn soms geestesverschijningen van een non te zien. Er zijn zelfs gasten die beweren gewekt te zijn door Doña Ana toen ze zich versliepen.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Hotel el Convento.

13. Hotel del Coronado in San Diego (Verenigde Staten)

Bij dit enorm luxe resort in San Diego hoort het angstaanjagende verhaal van Kate Morgan. In 1892 checkte zij hier in om haar man te ontmoeten. Hij kwam echter niet opdagen en dagen later werd zij dood gevonden op de hoteltrappen, met een schotwond in haar rug. Sindsdien klinken er vreemde geluiden, voelt men onverklaarbare dingen en verschijnt de gestalte van een jonge vrouw in een zwart kanten jurk.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over Hotel del Coronado.

14. The Langham Hotel in Londen (Groot-Brittannië)

The Most Haunted Hotel Room van Londen is kamer 333 van het Langham Hotel. Niet alleen gasten, maar ook hotelpersoneel komt liever niet in deze kamer waar verschillende geesten onderdak vinden. Een beroemde gast is Napoleon III. Maar ook andere gasten, zoals een Duitse prins die zelfmoord pleegde, een ober met een grote, gapende wond in zijn gezicht en een dokter die zichzelf en zijn vrouw vermoordde tijdens hun huwelijksreis zijn nog altijd aanwezig.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over The Langham Hotel.

15. Het Queen Mary Hotel, Long Beach, Californië, USA

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het schip een korte periode in gebruik als oorlogsschip, maar De Queen Mary diende van 1936 tot 1967 als luxueus cruiseschip. Niet alles was koek en ei aan boord, en er stierven tijdens haar reizen meerdere mensen. Een zeemand werd verpletterd in de machinekamer en enkele mensen verdronken in het zwembad. Sinds 1967 ligt het schip aan wal en is het een hotel geworden. De kamers in het Queen Mary Hotel zijn niet gratis, behalve voor de dode passagiers die nog steeds aan boord ronddwalen.

16. Grand Hyatt Hotel in Taipei (Taiwan)

Dat het ook in een eersteklas hotel behoorlijk kan spoken merk je in het Grand Hyatt Hotel in Taipei. Dat is ook niet zo gek: vroeger stond er op de plek van het hotel een oorlogsgevangenis waar gevangenen geëxecuteerd zijn. Dat ze nog steeds ronddwalen is ook de hoteleigenaren niet ontgaan: de ingang van het hotel en de lobby zijn versierd met boeddhistische heiligschriften om kwade geesten buiten de deur te houden.

Bekijk hier de beoordelingen van bezoekers op Zoover over het Grand Hyatt Hotel.

17 . Hotel Monteleone, New Orleans

Of het bewezen is of niet, hotel Monteleone staat al decennia lang bekend vanwege allerlei paranormale ervaringen die gasten hebben gemeld. Toch weten de meeste mensen het hotel vooral te vinden vanwege de draaiende The Carousel Piano Bar & Lounge. Ervaar het zelf. Als je durft.

Heb jij weleens in een spookhotel overnacht? Laat het ons weten in een reactie. We zijn benieuwd!