(Kerst)cadeaus shoppen? Onze top 10 Nederlandse shopsteden!

- 17 december 2014

(Kerst)cadeaus shoppen? Onze top 10 Nederlandse shopsteden!

- 17 december 2014

Wil jij lekker op je gemak shoppen in een leuke stad? Zoover selecteerde uit alle beoordelingen de 10 leukste kerst-shopsteden van Nederland, uiteraard ook een shopbezoekje waard buiten de kerstperiode. Maastricht was al vaak de onvervalste favoriet, dus die stad mág je eigenlijk niet missen! Veel winkelplezier!

Maastricht

1. Maastricht 8.7

In deze gezellige stad in het zuiden van ons land, krijg je het gevoel dat je op vakantie bent. De monumentale panden én mooie winkelstraten in Maastricht doen bijna buitenlands aan. Tip van familie Portella: Ga eens langs bij de chocolaterie op de Grote Gracht, tussen het Vrijthof en de Markt in. Daar hebben ze de lekkerste bonbons van heel Europa volgens ons, echt een aanrader! 

 

deventer

2. Deventer 8.6

In deze oude Hanzestad stikt het van de leuke wekelijkse marktjes. Verder vind je in Deventer natuurlijk de grote winkelketens, maar ook genoeg kleine speciaalzaakjes. Deze vind je vooral in de Kleine en Grote Overstraat. Tip van Annelies: ga na je dagje shoppen eten bij restaurant Jackies NY cuisine aan de Grote Poot 19! Gastvrij en heerlijke schotels met een knipoog naar diverse windstreken. Top!

den bosch

3. Den Bosch 8.7

Een andere echt Brabantse shopstad is Den Bosch. De gezellige binnenstad heeft tal van leuke kleine straatjes. Als je hier bent, ontkom je er natuurlijk niet aan: geniet in een van de vele cafeetjes en kroegjes van een échte Bossche Bol terwijl je uitrust van je dagje shoppen. Tip van de redactie: In de Vughterstraat vind je la Garderobe: een leuk winkeltje met mooie (merk)kleding, zowel nieuw als tweedehands. 

amersfoort

4. Amersfoort 8.4

Amersfoort is meer dan alleen een leuke shopstad. Er is een historisch centrum, en in de stad zijn tal van monumenten te zien. Een dagje winkelen in deze groene stad is lekker rustig én gezellig. Tips van Zoover bezoekers: ga aan het eind van de dag tapas eten bij Gaudi, pizza bij Pizzeria Pompei of Indonesisch bij Rumah Makan Melati.

breda

5. Breda 8.5

Breda heeft een typisch gezellig Brabants centrum. Knusse cafeetjes, bijzondere winkeltjes en ook nog genoeg culturele dingen. Om te shoppen start je op de Grote Markt en zo kom je in allerlei leuke straatjes. Tip van Marja: Als je eens echt wilt winkelen in Breda, moet je zeker naar ’t Sas gaan in het centrum. Het hele plein heeft een prachtige uitstraling. Vooral Parigi Byoux, een klein winkeltje aan de rechterkant van het pleintje, is een aanrader. Echt een vrouwenwinkeltje vol tassen, sjaals en sieraden. 

haarlem

6. Haarlem 8.5 -1

Het centrum van Haarlem is misschien niet zo groot, maar biedt toch voor ieder wat wils! In het leuke centrum vind je exclusieve winkeltjes, maar ook de ‘gewone’ ketens, zodat je altijd wel slaagt. Tip van de redactie: de Kleine Houtstraat is een must voor iedere shopster. Vergeet ook niet om even wat te drinken op de Grote Markt, met uitzicht op het stadhuis en de Sint Bavokerk.

leeuwarden

7. Leeuwarden 8.2

Van het zuiden, helemaal naar het noorden. Leeuwarden heeft niet alleen een erg uitgebreid winkelaanbod, maar heeft ook een prachtige binnenstad vol historische gebouwen en moderne architectuur. Ga je voor de echte speciaalzaakjes? Dan moet je in de Kleine Kerstraat zijn. Tip van Viola: Bagels & Beans zit in het centrum, echt wel lekker na ’n dagje shoppen!

roermond

8. Roermond 8.2

Door de combinatie van monumenten, veel gezellige cafeetjes en restaurantjes én een behoorlijk gevarieerd winkelaanbod, is de binnenstad van Roermond bijzonder veelzijdig. De binnenstad is vrij klein en compact en tegelijk bijzonder door de combinatie met het Designer Outlet centre. Handig als je met armen vol tassen de etalages bekijkt: de gezellige winkelstraatjes zijn alleen toegankelijk voor voetgangers.

eindhoven

9. Eindhoven 8.2

In lichtstad Eindhoven vind je meer dan genoeg aparte, unieke en trendy winkeltjes, bijvoorbeeld in de Bergstraat. Liever naar de Zara, H&M en Vero Moda? Dan kun je je hart ophalen in de Piazza. Tip van de redactie: combineer je dagje shoppen met Brabantse gezelligheid in één van de gezellige cafés op Stratumseind. 

shutterstock_117085750

10. Weert 8.1

De historische binnenstad van Weert is sfeervol en bulkt van de winkels! Niet alleen grote merken, maar ook tal van leuke boetiekjes aan de promenades. Dit maakt Weert een bijzondere winkelstad met een eigen karakter. Tip van Matt: ga voor de beste koffie (én het beste ijs) naar Gelato e Caffé Confuso in de Beekstraat. Is het wachten zeker waard!


 

Heb jij nog een leuke shoptip? Plaats hem dan onder dit bericht!