3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Weert

Weert is een stad in de provincie Limburg en ligt bij de Peel aan de Zuid-Willemsvaart. 'Weert' is gelijk aan 'waard': een stuk land, gelegen bij of te midden van wateren en moerassen.

Populair
Nederland
Limburg
Weert
Over Weert

Weert is een stad in de provincie Limburg en ligt bij de Peel aan de Zuid-Willemsvaart. De naam 'Weert' geeft aan hoe de plaats is ontstaan. 'Weert' is gelijk aan 'waard': een stuk land, gelegen bij of te midden van wateren en moerassen. Dat de plaats deze naam kreeg, komt omdat destijds deze streek zowel in het noorden, oosten als in het zuiden omgeven was door uitgestrekte Peelplassen en moerassen, die vroeger een veel grotere oppervlakte bestreken dan tegenwoordig. Tussen deze onbewoonbare gedeelten lag een hoog en droog eiland en hierop is Weert ontstaan.

Het hele gebied werd onderscheiden in twee gedeelten: het hoger gedeelte “Overweert" (tegenwoordig: “Weert) en het lagere gedeelte “Nederweert". In deze omgeving hebben al sinds de prehistorie mensen gewoond, zoals blijkt uit vondsten uit de steentijd, waaronder de resten van een groot urnenveld uit de late bronstijd op de Boshoverheide. Bezienswaardigheden van Weert zijn de Sint-Martinuskerk, de Paterskerk, het voormalige stadhuis (nu een museum). De omgeving van de stad herbergt verschillende molens. De kermis in Weert is de grootste kermis van Nederland, op de Tilburgse kermis na. Elk jaar komen er vele attracties en eetkraampjes naar de stad. Er komen honderdduizenden bezoekers op af. Op 7 pleinen ( te weten: Bassin, Markt, Nieuwe Markt, Stationsplein, Kasteelplein, Langpoort en de Dries) zijn deze attracties gevestigd.

Ieder jaar in het begin van de maand juli vindt er in de wijk Boshoven een relatief groot festival plaats, genaamd Bospop. Het rock-/metalfestival trekt jaarlijks ongeveer 10.000 bezoekers. Het festival duurt twee dagen, en biedt zowel nationale als internationale acts. In 2008 zal het plaatsvinden op zaterdag 12 en zondag 13 juli. In muziekcentrum “De Bosuil" spelen geregeld bekende Nederlandse en internationale bands en artiesten.