Vakantie Eindhoven

Eindhoven is een stad in het zuidoosten van Noord-Brabant. In het centrum ligt de Markt, hier bevinden zich voornamelijk grand cafés en terrassen. Een stukje verderop ligt Stratumseind, met meer dan 50 aaneengesloten (dans)cafés, kroegen en discotheken.

21 accommodaties

Populair
Nederland
Noord-Brabant
Eindhoven
Verwijder filters
Over Eindhoven

Eindhoven is een stad in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. Dit imago is met het Bevrijdingsfeest in 1946 geboren. Vroeger hoorde de term bij het gevoel dat de inwoners hadden bij de wederopbouw na de oorlog. Tegenwoordig past de term meer bij het feit dat in Eindhoven het thema technologie centraal staat.

Mede door de aanwezigheid van Phillips heeft Eindhoven zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende steden in Europa op het gebied van high tech, kennis en design. Veel internationale technische bedrijven hebben zich in Eindhoven gevestigd. Sinds 1956 beschikt Eindhoven over een technische Universiteit.

Rondom Eindhoven bevinden zich verschillende snelwegen. Hierdoor is Eindhoven via elke kant makkelijk te bereiken. Ook via het openbaar vervoer kan je gemakkelijk in Eindhoven komen. Daarnaast heeft Eindhoven een eigen vliegveld. Deze luchthaven wordt ook gebruikt voor commerciële vluchten.

Naast de vele winkels in de binnenstad kent Eindhoven ook een groot winkelcentrum. Winkelcentrum Woensel is met 160 winkels het grootste winkelcentrum buiten de Randstad. In dit deel van de stad vind je ook veel multiculturele winkels en markten.

Met het Historisch Openlucht Museum en het Abbenmuseum, dat kunstwerken van onder andere Picasso, Mondriaan, Kandinskyen en Chagall in de collectie heeft, hoeft ook de kunstliefhebber zich niet te vervelen in Eindhoven.

Aan uitgaansgelegenheden heeft Eindhoven ook geen tekort. In het centrum ligt de Markt, hier bevinden zich voornamelijk grand cafés en terrassen. Een stukje verderop ligt Stratumseind, de langste caféstraat van Nederland, met meer dan 50 aaneengesloten (dans)cafés, kroegen en discotheken.

In oktober wordt jaarlijks de “Dutch Design Week" georganiseerd. In de week staat design in alle mogelijke vormen centraal.

Wat zeggen bezoekers over

Eindhoven

292 reviews

8
hele prettige stad
Door Hayke op 22-08-2019
Gereisd met partner

fijne stad met groot aanbod aan winkels en eetgelegenheden zonder de nadelen van de heel grote steden (bereikbaarheid, parkeren, drukte ed); er hangt een fijne sfeer; winkelen en eten is hier goed te combineren; ook musea, evenementen (bijv Glow) ed; meestal voldoende parkeerplaatsen, maar de trein stopt ook vlak bij het centrum;

9
Super en gastvrij
Door Erik van Gerwen op 18-02-2019
Alleen gereisd

Geweldig winkelen en uitgaan in Eindhoven. Ook veel op gebied van design te beleven zoals De Kazerne, Piet Hein Eek, Van Abbemuseum, Yksi, Urban Shopper en Philips Museum en Strijp S. Blijf niet in het centrum hangen. Ga bijvoorbeeld ook naar Strijp S. Als je langer blijft en van Van Gogh houdt, breng dan een bezoek aan Nuenen dat op 5 km afstand van Eindhoven ligt.

1
Nooit meer, saai grauw en sfeerloos.
Door Michel op 04-02-2019
Gereisd met jonge kinderen

Dagje naar Eindhoven aangezien wij in de buurt op vakantie waren, veel over gehoord immers Eindhoven de gekste.

Maar wat viel dat zwaar tegen.

Het centrum was grauw en troosteloos, ook hing er geen sfeer. Het plein bij de Bijenkorf was groot en saai, niet te vergeten het fantasieloos gebouw waar o.a. de LaPlace in zit.

De gezelligheid waar je door veel mensen op gewezen wordt hebben wij niet gezien, ook waren veel winkelmedewerkers behoorlijk arrogant of chagerijnig zoals bij de SuperDry winkeltje.

Het centrum heeft geen sfeer en dat hadden wij niet verwacht, voor ons een keer en nooit weer.

9
Design safari
Door Rik Verhalle op 10-12-2018
Gereisd met vrienden

Wat een fijne stad! Iedereenis er welkom en veel ‘geheime plekjes’ om te ontdekken! Echt een soort design safari.

6
wat een crime om er te komen
Door Pop op 30-06-2018
Gereisd met partner

Grote stad met veel winkel en Horeca aanbod. Alleen het parkeren is een crime. We wilde parkeren op de P&R Meerhove en verder met de bus. Alleen de automaat om goedkope buskaartjes te kopen deed het niet. Er stonden ook al andere mensen die het probleem hadden. we konden wachten voor een oplossing. alleen de vraag was hoe lang. er waren mensen die al veel geld in de automaat hadden gegooid echter zonder resultaat. Wij wilde niet wachten en zijn met de bus mee gegaan. konden we kaartjes kopen van € 4,- pp.

9
Levendige, jonge stad
Door Gooris op 19-05-2018
Gereisd met partner

Veel eetgelegenheden en divers, veel jonge en nieuwe concepten. Vriendelijk winkelpersoneel, leuk om rond te slenteren maar ook om de stad met de fiets te verkennen. Alles in te voet bereikbaar. Veel accommodaties om te overnachten. Nette stad en geeft een veilig gevoel.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.