Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Eindhoven

Eindhoven is een stad in het zuidoosten van Noord-Brabant. In het centrum ligt de Markt, hier bevinden zich voornamelijk grand cafés en terrassen. Een stukje verderop ligt Stratumseind, met meer dan 50 aaneengesloten (dans)cafés, kroegen en discotheken.

Populair
Nederland
Noord-Brabant
Eindhoven
Verwijder filters
Over Eindhoven

Eindhoven is een stad in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. Dit imago is met het Bevrijdingsfeest in 1946 geboren. Vroeger hoorde de term bij het gevoel dat de inwoners hadden bij de wederopbouw na de oorlog. Tegenwoordig past de term meer bij het feit dat in Eindhoven het thema technologie centraal staat.

Mede door de aanwezigheid van Phillips heeft Eindhoven zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende steden in Europa op het gebied van high tech, kennis en design. Veel internationale technische bedrijven hebben zich in Eindhoven gevestigd. Sinds 1956 beschikt Eindhoven over een technische Universiteit.

Rondom Eindhoven bevinden zich verschillende snelwegen. Hierdoor is Eindhoven via elke kant makkelijk te bereiken. Ook via het openbaar vervoer kan je gemakkelijk in Eindhoven komen. Daarnaast heeft Eindhoven een eigen vliegveld. Deze luchthaven wordt ook gebruikt voor commerciële vluchten.

Naast de vele winkels in de binnenstad kent Eindhoven ook een groot winkelcentrum. Winkelcentrum Woensel is met 160 winkels het grootste winkelcentrum buiten de Randstad. In dit deel van de stad vind je ook veel multiculturele winkels en markten.

Met het Historisch Openlucht Museum en het Abbenmuseum, dat kunstwerken van onder andere Picasso, Mondriaan, Kandinskyen en Chagall in de collectie heeft, hoeft ook de kunstliefhebber zich niet te vervelen in Eindhoven.

Aan uitgaansgelegenheden heeft Eindhoven ook geen tekort. In het centrum ligt de Markt, hier bevinden zich voornamelijk grand cafés en terrassen. Een stukje verderop ligt Stratumseind, de langste caféstraat van Nederland, met meer dan 50 aaneengesloten (dans)cafés, kroegen en discotheken.

In oktober wordt jaarlijks de “Dutch Design Week" georganiseerd. In de week staat design in alle mogelijke vormen centraal.