/Vakantie Zuid-Frankrijk

Vakantie Zuid-Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk biedt een perfecte vakantie voor iedereen. Jong, oud, natuur- of cultuurliefhebber, iedereen komt aan zijn trekken. Voor cultuur ga je naar schitterende steden als Bordeaux of Nice. Houd je van natuur, dan geniet je volop van de mooie lavendelvelden in de Provence of de stranden van de Côte d’Azur.

Scroll

De mooiste regio’s van Zuid-Frankrijk

Het rustige Corsica

Het eiland Corsica wordt ook wel Ile de Beauté genoemd, het eiland van schoonheid. Niet voor niets! Je geniet op Corsica van groene heuvels, heerlijke stranden en kleine gezellige steden. Bezoek Algajola of het strand van het schitterende Porto Vecchio. Corsica is ook goed te doen met een camper, of bezoek het eiland met een cruise!

In de velden van Provence

In Provence kun je heerlijk vakantie vieren tussen de lavendelvelden of aan de kust van de Middellandse Zee. De populairste steden zijn het gezellige Nice, met haar vele musea en het moderne Cannes. Of geniet van de grote Gorges du Verdon, een kilometerslange kloof die net zo indrukwekkend is als de Grand Canyon.

De grotten van Languedoc

Voor grotten, meren en nog veel meer natuur ga je naar Languedoc. De Grotten van Limousis bestaan uit een indrukwekkend groot grottenstelsel. In de middeleeuwse stad Carcassonne vind je een geweldig kasteel. Of ga nog verder terug de tijd in, in de stad Nîmes. Hier vind je vele oude Romeinse gebouwen. Een ideale regio voor natuur en cultuur.

Midi - Pyrenees

De bekendste steden in de Pyreneeën zijn Toulouse en Lourdes. Toulouse staat bekend om de schitterende kerk in het oude centrum van de stad. Lourdes is natuurlijk een bedevaartsoord, maar de stad van Maria biedt ook een prachtig uitzicht over de Pyreneeën. Verder zijn er genoeg kleine dorpjes op een steile berghelling of prachtige natuurgebieden.

Heerlijk zon en strand: Aquitaine

De regio Aquitaine staat bekend om de stranden waar je kunt zonnen en surfen. Verder is Bordeaux een schitterende stad met talloze bezienswaardigheden. In de regio vind je ook vele kleine middeleeuwse dorpjes waar je heerlijk kunt wandelen. Als je echt wilt leren surfen doe je dat in Biarritz. Dit is een prachtig strandgebied voor jong en oud!

Scroll

De leukste steden in het zuiden van Frankrijk

Het oude Bordeaux

De stad Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk staat bekend om haar schitterende kathedraal. Maar je vindt hier ook andere sfeervolle historische gebouwen en pleinen. De stad kun je prima lopend ontdekken, of met de tram die door de hele stad rijdt. Een goedkope stad met prachtige historie en cultuur!

Heerlijk wandelen in Toulouse

De oude, maar grote stad Toulouse heeft schitterende gebouwen als de kathedraal, het kasteel van Reynerie en het Capitool. Toulouse staat ook bekend om de vele universiteiten en de Garonne rivier die dwars door de stad stroomt. Je kunt heerlijk wandelen langs de kade van deze rivier en genieten van de winkels en de restaurants.

Het gezellige Montpellier

Het oude stadscentrum van Montpellier herbergt gezellige smalle straatjes met leuke winkeltjes en restaurantjes. Verder vind je hier vele imposante gebouwen als de Citadel en Aceaux aquaduct. De stad staat ook bekend om haar herenhuizen en stadspaleizen. Een heerlijkestad voor een cultureel uitje.

Strand en cultuur: Nice

Nice is dé stad voor zon, zee, strand en cultuur. De mediterrane stad heeft mooie musea en nog vele oudheden uit de Romeinse tijd. Wandel tussen de oude gebouwen en Italiaanse huizen of struin langs het strand tijdens een romantische zonsondergang.

Het schitterende Bonifacio

Het oude dorpje Bonifacio ligt in het zuiden van Corsica. De kliffen en rotsen in dit plaatsje zijn al een bezienswaardigheid op zich. Wandel over het strand beneden langs de zee of bezoek het oude kasteel bovenaan de kliffen. Voor een echt en lekker vakantiegevoel!

Tips voor een goedkope reis naar Zuid-Frankrijk

Dagtripje Bordeaux

Sommige plekken in Frankrijk kunnen best duur zijn, maar Bordeaux is juist één van de goedkopere steden. Zo kun je hier heel simpel met de tram langs alle bezienswaardigheden, een goedkoop en leuk alternatief! Maar in deze stad kun je ook heel goed een weekpas kopen en lekker gaan fietsen.

Actieve uitjes in Aquitaine

Niet alleen maar zon, strand en zee? In de regio Bairritz is genoeg actie te beleven! Dit gebied heeft een strand van 160 kilometer lang waar je perfect kunt surfen. Mocht je rustiger aan willen doen, dan geniet je goedkoop in badplaatsen als Hossegor of Soulec.

Goedkope vliegvelden: Biarritz, Bordeaux of Bergerac

Je kunt natuurlijk met de auto naar Zuid-Frankrijk rijden, maar een goedkope vlucht met een budgetmaatschappij kan net zo duur zijn soms. Vlieg bijvoorbeeld op Biarritz, Bordeaux, of Bergerac. Of kijk eens bij het Spaanse Bilbao, dat ligt net over de grens, maar kan een hele hoop geld schelen.