/Frankrijk/Midi Pyrenees

Vakantie in Midi Pyrenees

Dompel je onder in de unieke cultuur die de Midi Pyrenees rijk is. Ga voor vakantie in de Midi Pyrenees!

Frankrijk
Midi Pyrenees
Eigen vervoer
Verwijder filters

588 accommodaties

Over Midi Pyrenees

Eeuwenoude kastelen, diepe grotten en oneindig uitzicht over de groene bergen. De Franse regio Midi-Pyrénées is in elk opzicht mooi en avontuurlijk. De grootste regio van Frankrijk ligt in het zuiden tegen de Spaanse grens. Hier vind je alles wat je van Frankrijk kunt verwachten. Pittoreske dorpen en bergen, valleien en vooral heel veel historie. Je raakt niet uitgekeken in de Midi-Pyrénées. Gaat jouw volgende vakantie ook naar deze regio in Frankrijk?

Tijdens een vakantie in de Midi-Pyrénées lijkt het net of je terug in de middeleeuwen bent. Overal in het landschap zie je oude kastelen en kloosters. Op hetzelfde moment geniet je van een panoramisch uitzicht over dichtbegroeide bossen en bergmeren. Je eet een croissantje aan een idyllisch dorpsplein en ontdekt rotstekeningen in grotten. En dat allemaal onder de warmte van de Franse zon. Lijkt een vakantie naar de Midi-Pyrénées jou ook wat? Wij vertellen je graag meer over de bezienswaardigheden en plaatsen in deze regio.

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden in de Midi-Pyrénées

Doen in de omgeving

Ga je op vakantie naar de Midi-Pyrénées met mooi weer? Ga dan zeker wandelen in het Chaos de Montpellier-le-Vieux. Je moet je voorbereiden op een stevige wandeling, maar dat is het zeker waard. In dit natuurgebied steken imposante rotsformaties boven de bomen uit. Onderweg kom je ook een aantal natuurlijke rotsbogen tegen. En het uitzicht? Dat wil je zelf meemaken.

Kinderen zullen het geweldig vinden om de Grottes de Cougnac te bezoeken. In de twee grotten vind je meer dan vijftig rotstekeningen van allerlei dieren. Tip: neem een vest of een jas mee als je de grotten in gaat. Met een temperatuur van gemiddeld 13 graden is het er namelijk behoorlijk fris binnen.

Houd jij ook zo van kastelen? In de Midi-Pyrénées zijn er meer dan genoeg te vinden. Het Château de Montségur is een van de meest bijzondere. Het fort is al eeuwenoud en torent hoog boven het landschap uit. Vanaf 1200 meter hoogte kijk je ver voorbij de horizon. Een gids vertelt je tijdens een rondleiding graag meer over de geschiedenis van het 13e-eeuwse kasteel.

Populaire plaatsen

De hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées is Toulouse. Deze stad wordt ook wel de roze stad genoemd. Waarom? Omdat veel gebouwen uit lichtroze bakstenen bestaan. Als de zon ondergaat, zul je zien hoeveel sfeer dat geeft. De Place du Capitole is een van de beroemdste pleinen in de stad. Verbaas je over de grootte van het plein en de schitterende gebouwen eromheen.

Wil je na Toulouse nog een andere stad bezoeken? Albi is misschien wel de mooiste van de hele regio. Dwaal door de kleinste steegjes en bewonder de bakstenen huizen met houten kozijnen. De Saint-Cécile Kathedraal is een absolute must see tijdens je bezoek. Binnen is elk stukje muur met de mooiste fresco’s beschilderd.

Lourdes heeft weer een heel andere sfeer dan Albi. Naar deze katholieke stad komen jaarlijks veel pelgrims op bedevaart. Zij wassen zich in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes met bronwater uit de Grot van Massabielle. Een indrukwekkend tafereel. Boven op de Pic du Jer staat een gigantisch kruis dat in de avond verlicht is. Pak de kabelbaan uit 1900 om naar de top te gaan en te genieten van de omgeving.

Weer en klimaat in de Midi-Pyrénées, Frankrijk

Het klimaat van de Midi-Pyrénées zit tussen een gematigd klimaat en een landklimaat in. Verwacht warme zomers, met temperaturen richting de 30 graden. Ook de winters zijn niet heel koud. In januari is het er gemiddeld 8 graden overdag. Hoog in de bergen kan wel sneeuw vallen. Wil je voor een zonvakantie naar de Midi-Pyrénées? Dan is het zeker een geschikte regio. Vooral in de zomermaanden valt er weinig regen.

En wanneer ga jij op vakantie naar de Midi-Pyrénées? Veel plezier alvast!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.