3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Vakantie in Harz

Vakantie in Harz

De Harz is een berggebied in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Met een paar uurtjes rijden zit je in een totaal andere omgeving, met volop wandel- en fietsroutes, burchten, kastelen en gezellige steden. Je kunt er genieten van de rust en natuur, maar ook lekker actief bezig zijn. Maak een trektocht, beklim de rotsen/bergen of verken de regio te paard.

Scroll

De Harz is een berggebied in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Met een paar uurtjes rijden zit je in een totaal andere omgeving, met volop wandel- en fietsroutes, burchten, kastelen en gezellige steden. Je kunt er genieten van de rust en natuur, maar ook lekker actief bezig zijn. Maak een trektocht, beklim de rotsen/bergen of verken de regio te paard. Na een actieve dag trek jij je met je reisgenoten terug in een van de bijna 2000 tellende campingshotels of vakantiehuizen in Neder-saksen.

In Bad Harzburg heb je een boomtoppenpad, waarbij je op een hoogte van zo’n 26 meter wandelt. Dat is weer eens wat anders dan een wandelingetje over de grond. Verder kun je er met de kabelbaan voor een supermooi uitzicht over Harz, klimbos Skyrope bezoeken of heerlijk tot rust komen in thermaalbad Sole Therme.

Sla tijdens je vakantie aan de Harz een bezoekje aan de druipsteengrotten niet over. Bij Elbingerode vind je de Hermanns höhle. Bezoek deze karakteristieke bezienswaardigheid in de zomer om wat verkoeling te zoeken of ga erheen als overdekt uitje tijdens een regenachtige dag.

Wernigerode leeft en bruist. De fraaie vakwerkhuizen, mooie winkels en de prachtige burcht maken dit tot één van de mooiste plaatsen van de Harz. Vergeet zeker niet om een ritje met de stoomtrein te maken. De legendarische Harzerspoorbaan voert je naar de bergen de Brocken.

In het nationale park van Harz is een heel mooie wandelroute uitgezet. Gelukkig hoef je de 100 kilometer Harzer Baudensteig-route niet in één keer af te leggen, maar is de wandeltocht opgesplitst in zes etappes. Voor gezinnen zijn etappe 3 en 4 het leukst, dan kom je o.a. langs een valkerij en uitkijktorens.

Een vakantie in de Harz boek je meestal niet om te shoppen, toch zijn er een aantal leuke winkelcentrums te vinden. Zoals in het plaatsje Braunlage. En in november/december is het éxtra leuk winkelen dankzij de verschillende kerstmarkten die er staan. Bezoek bijvoorbeeld de Kerstmarkt in RitelnBad Bentheim of Bad Iburg.